• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. L.

22.10.2024

10:32

Šta se može reći za ovakve komšije? U Topoli ih svi znaju

M. L.

Srbija

Šta se može reći za ovakve komšije? U Topoli ih svi znaju

Podeli vest

Kad bi svaka zgrada imala stanare kao što su oni u zgradi u Ulici princa Tomislava u Topoli, nikad ne bi bilo razloga za svađu!

Njihova sloga i zajedništvo inspirisalo je i one u komšiliku, pa su zato privukli i pažnju medija. 

Ispred svoje zgrade postavili su "kuke dobrote" na koje svakodnevno okače po nekoliko kesa s namirnicama i odećom za one koji nemaju. Ovaj humani gest pokrenula je upravnica stambene zgrade a ideju su svi prihvatili i pridružili se.

 - Ideja je bila moja, ali Jelena i Bilja su mi pomogle kao i naš Lale koji je bio zadužen za one teže poslove a to je bilo fiksiranje ovog panoa. Ovo je jedan lep gest, da se naša Topola podigne i da sve što nam ne treba donesemo ovde a onaj koji nema neka ponese. Sve komšije su podrzale svi stanari takođe, donose i kače. Uredili smo i prostor oko zgrade, zasadili smo cveće, posadićemo i voće, želja nam je i da zgradu prepokrijemo da ne prokišnjava - priča Svetlana Nikolić Petrović, upravnica zgrade princa Tomislava br. 15 u Topoli.

 

Njene prijateljice i komšinice imaju samo reči hvale za ovakvu akciju i sa ponosom ističu da je prostor ispred njihove zgrade najlepši upravo zbog ovog novog detalja.

 - Mnogo ljudi je prolazilo ovom ulicom u danima Oplenačke berbe, svi su zastali i rekli da je prelepo, pohvalno i da im se sviđa. Svi smo ovo podržali, donosimo i ostavljamo sve što je u našem domu višak, sada je hladno vreme, možda nekome treba jakna, vunene čarape, nije sramota ostaviti, a još manje sramota uzeti. Bolje staviti ovde, čisto je, kulturno nego bacati u kontejner - kaže Rada Petrović.

Stanare i njihovo humano delo pohvalila je i predsednica opštine Topola Jasna Vuković, koja je tom prilikom istakla da će lokalna samouprava pomoći i podržati sve dobronamerne ideje i projekte. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set