• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Informer/N. F.

13.11.2024

14:03

Viktor je hteo da napravi sok od ruže, ali je dodao tajni sastojak! Njegove proizvode svi vole da probaju!

N. F.

Srbija

Viktor je hteo da napravi sok od ruže, ali je dodao tajni sastojak! Njegove proizvode svi vole da probaju!

Podeli vest

Na nedavno održanom Festivalu mlade rakije u Ljutovu kod Subotice, štand Viktora Hajnala privukao je najviše pažnje posetilaca. Njegova "roba" popravlja raspoloženje, ali miriše i na ruže, na kafu, limun...

Viktor pravi razne likere od bobičastog, šumskog i južnog voća a najneobičniji u ponudi su liker od latica ruža i od kafe!

Ovaj Subotičanin u proizvodnju alkoholnih pića ušao je pre nekoliko godina i to iz hobija. Kupio je kuću sa velikom okućnicom i voćnjakom i pre četiri godine tokom kovid epidemije, kada je imao više slobodnog vremena, u dokolici je počeo da eksperimentiše.

Uz rakiju od jabuke u kombinaciji sa raznim drugim voćem, nastajali su likeri, pa tako i ovi od latica ruža i od kafe.

- Drug je imao puno ruža, hteli smo da pravimo sok od ruže, a ispao je liker! Umesto vode, rakija i eto, nastao je liker! U suštini receptura je skoro ista kao i za sok, najvažnije je da su ruže mirišljave, koristim sortu Don Žuan, ona ima tu lepu boju, jer je važno i kako izgleda. Za bazu se koristi rakija od jabuke, šećer i latice ruža – pojašanjava Viktor.

Foto: N. F. /printscreen

Štand Viktora Hajnala privukao najviše pažnje zbog neobične robe

Pored ruže tu su i likeri još od devet vrsta voća, od višnje, maline, jagode, ribizle, oraha, zove sa mentom, narandže, kajsije i limuna. U osnovi je njegova rakija od jabuke, a većinu voća takođe sam proizvodi ili nabavlja od prijatelja.

- Ribizla je, na primer, od tetke, ruža od drugarice - otkriva.

Foto: N. F. /printscreen

Ćašica po čašica

 

Na festivalu u Ljutovu, kaže da je najbolje "išao" liker od kafe. 

A postupak pravljenja, iznenadio je i nas. 

- Skuva se kafa, doda šećer, procedi i nalije se rakija od jabuke. Ona je "neutralna" pa je idealna za kombinacije - nije krio recepturu Hajnal.  

Kaže da je pokušavao da napravi liker sa kupinom i kokosom, ali nije bio zadovoljan krajnjim rezultatom. On sam nije veliki ljubitelj žestine, pa ono što proizvede, prvo proba neko njegovih prijatelja. 

Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set