• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2024

15:19

Trka za zdravlje! Bliži se mesec borbe protiv opakog kancera

race for the cure

Vesti

Trka za zdravlje! Bliži se mesec borbe protiv opakog kancera

Podeli vest

Preventivni pregledi, mamografija i blaga fizička aktivnost najvažniji su u prevenciji protiv kancera dojki, izjavila je Jasmina Lukić, koordinator srpskog foruma za borbu protiv raka dojke Evropa Dona Srbija.

Trka za zdravlje ( Race for the cure), koja ima za cilj da ukaže na značaj borbe žena obolelih od karcinoma dojke i ove godine održala se danas na Adi Ciganliji.

Jasmina Lukić istakla je da je trka po šesti put organizovana u susret oktobru – međunarodnom mesecu borbe protiv raka dojke.

Cilj događaja je podrška ženama koje se leče od raka dojke, da se skrene pažnja na značaj redovnih i preventivnih pregleda, jer je to najbolji način da se bolest otkrije na vreme, a samim tim poveća i stepen izlečenja odnosno smanji smrtnost od ove bolesti. Manifestacija je humanitarnog karaktera, da se sredstvima od registracije formiraju Ružičasti paketi namenjeni ženama na onkološkom lečenju u referentnim centrima, i da smo prošle godine od prikupljenih registracuja darivali 1.200 žena - poručila je Lukić.

 

Prema rečima Verice Jovanović,direktorke Instituta "Batut" ovo je jedan od najsmrtonosnijih kancera u Srbiji, jer se nažalost, otkrije u kasnoj fazi.

- Zato je važno da apelujemo da žene redovno idu na mamografiju, posebno posle 45. godine - kaže Jovanovićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set