• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2024

13:54

Mali: Obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda, da li je to moglo bez nove opreme?

Informer

Vesti

Mali: Obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda, da li je to moglo bez nove opreme?

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je juče u zdravstvenim ustanovama u Srbiji obavljeno čak 26.157 preventivnih pregleda, kao i 128.320 analiza, od čega 44.687 tumor markera.

- Da li je to moglo da se uradi pre, da budemo malo efikasniji ? Sigurno jeste. A da li bi to moglo da se uradi da nemamo nove skenere, da nemamo ljude koji rade, da nemamo novu opremu u koju smo ulagali? Pa ne bi - konstatovao je Mali danas na sednici Skupštine Srbije na kojoj se, između ostalog, raspravlja o rebalansu budžeta za ovu godinu.

On je dodao da su u subotu i nedelju rešene liste čekanja za dijagnostiku na skenere, dodajući da je pregledano 2.819 građana i da je radilo 115 skenera širom Srbije.

- Radiolozi i tehničari i sestre su radili svi zajedno kao jedan tim da bi taj višegodišnji problem rešili. Ne bi mogli da nemamo novu opremu - istakao je ministar.

Kako je rekao, nije sve "idealno i bajno", ali je istakao da se bore da bude mnogo bolje nego što je bilo.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dr Mihailo Jovanović: Srbija nastavlja digitalnu transformaciju javne uprave
Društvo

Dr Mihailo Jovanović: Srbija nastavlja digitalnu transformaciju javne uprave

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović je gostujući na jutarnjem Dnevniku Radio-televizije Srbije govorio o daljim planovima Vlade Republike Srbije i Kancelarije za unapređenje elektronskih usluga, razvoju veštačke inteligencije, kao i najavio dva velika događaja koja nas očekuju do kraja godine.

23.09.2024

10:34

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set