• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.09.2024

12:19

Promena vremena donosi opasnost od srčanog udara! Stručnjaci upozoravaju - evo na šta treba obratiti pažnju

printskrin/rts.rs

Vesti

Promena vremena donosi opasnost od srčanog udara! Stručnjaci upozoravaju - evo na šta treba obratiti pažnju

Podeli vest

Doktorka Ivana Stefanović juče je iz Hitne pomoći saopštila kako su pacijenti sa kardiovaskularnim problemima na udaru kada dođe do promene vremena. Kao što smo pisali, najugroženiji su pacijenti koji ne uzimaju terapiju redovno.

Sinoć su, skoro mirnu noć prekinula dva poziva od strane istog pacijenta sa STEMI infarktom. Naime, on je najpre poznao oko 6:10 i prijavio da ima pritisak 220/150. Popio je lek, a nakon samo deset minuta je ponovo pozvao. 

- Jutros oko 6:10 minuta zvao je čovek koji je imao pritisak 220/150. Kako je rekao, do sada nije imao probleme sa pritiskom, popio je lek i već nakon deset minuta pozvao nas je ponovo, žaleći se na bol koji se širio u levu ruku. Ekipe su odmah reagovale i prevezle ga u KBC "Doktor Dragiše Mišovića" gde je potvrđeno da je reč o infarktu - ispričala je dr Stefanović mdijima.

Stručnjaci savetuju da se Hitnoj pomoći javite čim primetite jače bolove u grudima, gušenje i preznojavanje. Na infarkt upozorava bol koji zahvata levu ruku i vilicu, moguće leđa i stomak.

 

Apeluje se na pacijente da sarađuju sa stručnim licima, bez obzira na paniku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom
Politika

Održan sastanak Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom sa Poslaničkom grupom Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Srbijom

Predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ukrajinom Radoslav Milojičić i članovi Grupe Staša Stojanović i mr Milovan Drecun, razgovarali su, preko zoom platforme sa članovima Poslaničke grupe Vrhovne rade Ukrajine za međuparlamentarne odnose sa Republikom Srbijom, predvođenom potpredsednikom Grupe Dimitrijem Natalukhom.

28.10.2024

20:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set