• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.10.2024

22:15

Jovana Radović novo lice Info jutra: Zbog Informera budim se u tri sata posle ponoći!

Nikola Babić

Vesti

Jovana Radović novo lice Info jutra: Zbog Informera budim se u tri sata posle ponoći!

Podeli vest

Jovana Radović, voditeljka Informer televizije, od ponedeljka, 28. oktobra, će voditi emisiju "Info jutro".

Pred njeno premijerno pojavljivanje u "Info jutru", razgovarali smo s koleginicom koja je otkrila koji su izazovi pred njom zbog prelaska u jedan od centralnih informativnih formata naše televizije.

Kako se desilo da pređete u redakciju Info Jutra i kako vidite svoju novu ulogu u kreiranju centralnog informativnog programa Informer televizije?

- Jutarnji formati su oduvek bili moj favorit, na tom terenu se osećam kao svoj na svome. Sve se desilo spletom čudnih okolnosti. Preda mnom su novi izazovi, odgovornosti, kao i mogućnosti. Zbog toga sam vrlo uzbuđena. Sebe sam profilisala u tom smeru, a vreme će pokazati rezultate - ističe Jovana.

Kako se emisija Info Jutro razlikuje od drugih jutarnjih programa koje ste vodili?

- Ova emisija je za vrlo kratko vreme postigla uspešne rezultate u odnosu na već postojeće jutarnje programe na medijskom nebu Srbije. Glavna razlika je u tome što je priprema zahtevnija, ljudi koji rade na projektu su surovi profesionalci, a atmosfera je neizvezsna jer na Informeru aktuelna situacija u zemlji ili u svetu diktira tempo. Pririotet je da uvek budemo aktuelni, pa makar to zahtevalo i rušenje programa na samom početku emisije - rekla je voditeljka.

Foto: Foto: Nikola Babić

 

S obzirom na vašu dosadašnju karijeru, šta će iz vašeg iskustva najviše doprineti uspehu emisije?

- Ja sam novinar kameleon. Vrlo lako se prilagođavam novonastalim situacijama, temama  i sagovornicima. Iz dosadašnjeg iskustva najviše će mi koristiti to što me nije lako iznenaditi i izbaciti iz takta, a uvek sam spremna da učim nove stvari i stvaram novo iskustvo - navodi Radović.

Kako se nosite sa brzim tempom informativnog programa, s obzirom na to da Info Jutro zahteva rano buđenje i stalnu ažurnost?

- Zanimljiva činjenica je da moj dan počinje pre nego što petlovi kukuriknu. Budim se u 3 ujutru, kako bih sabrala misli i upustila se u rutinu koja je preda mnom. Brz tempo mi i te kako odgovara, to je jedan od razloga zašto sam vezana za jutarnji program - istakla je voditeljka.

Foto: Foto: Nikola Babić

 

Kako uspevate da balansirate zahtevnu ulogu voditeljke centralne informativne emisije i ulogu majke dvojice sinova? Koji su najveći izazovi sa kojima se suočavate kao žena u dinamičnom svetu medija?

- Zahvaljujući jutarnjim smenama postižem da uspostavim ravnotežu, da ništa ne trpi, ni moj profesionalni, a ni moj porodični i privatni život. Ujutru stižem i da spremim doručak sinovima, da pregledam da li su ispunili sve školske zadatke, a potom stižem i da se našminkam. Za većinu žena u medijima, potpuno nepravdeno, prati nas etiketa i predrasuda da smo žene lakog morala, što nije slučaj i velika je nepravda. Imam fakultetsku diplomu, pekla sam zanat i u ime svih koleginica iz industrije želim da poručim da nam nimalo nije lako, ali da smo upravo zbog toga očvrsnule. Zbog svih tih kvaliteta, sigurna sam da sam na mestu na kom treba da budem - zaključila je voditeljka Informera Jovana Radović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set