• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PROMO

28.10.2024

16:20

Besplatni ultrazvučni pregledi dojke! Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" stiže u Vojvodinu

Soultime produkcija

Vesti

Besplatni ultrazvučni pregledi dojke! Karavan "Budi hrabra, pregledaj se" stiže u Vojvodinu

Podeli vest

Oktobar je mesec kada se širom sveta obeležava borba protiv raka dojke i zato je Fondacija Mozzart ovog oktobra bila uz karavan „Budi hrabra, pregledaj se“.

Putujuća ambulanta besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke je početkom meseca krenula na svoj put Srbijom. Za tri nedelje u mobilnoj ordinaciji pregledano je više od 1.600 žena starosti do 45 godina. 

Početna stanica karavana bilo je Pančevo, a naredna Futog. Potom su za samo šest dana u pokretnoj ordinaciji u Novom Sadu obavljena 433 pregleda, dok su naredne stanice bili Kikinda, Loznica, Šid, Ćuprija, Kuršumlija, Niš, Zaječar i Beograd.

Pokretna ordinacija se danas seli u Vrbas (28. i 29. oktobar, Trg Nikole Pašića od 12 do 18 časova), a završava svoju misiju na Trgu slobode u Subotici (31. oktobar od 12 do 18 časova).

Udruženje za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke „Žena uz ženu“ organizuje karavan „Budi hrabra, pregledaj se” pod generalnim pokroviteljstvom Fondacije Mozzart. Ova akcija samo je nastavak organizovanja besplatnih pregleda uz podršku Fondacije Mozzart. 

- Ovu godinu u Fondaciji Mozzart će zasigurno obeležiti nekoliko hiljada besplatnih pregleda koje smo omogućili građanima širom Srbije, na šta smo veoma ponosni, s obzirom na to da preventivni pregledi igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju bolesti i uspešnom lečenju. Godinu smo započeli besplatnim pregledima trbušne aorte, zatim nastavili sa pregledima štitne žlezde i završavamo sa ovim karavanom - istakla je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Svetski dan borbe protiv raka dojke obeležen u Zaječaru

Da je hrabrost ženskog roda pokazale su brojne dame iz Zaječara i okoline koje su došle na besplatne preventivne preglede, prošlog četvrtka kada je obeležen Svetski dan borbe protiv raka dojke.

 

 

Podršku su dobile i od svoje sugrađanke Marije Veljković, koja je u rodnom gradu i sama obavila pregled.

- Svi mnogo brzo živimo i nekako se čini da zanemarujemo svoje zdravlje, pogotovo mi žene. Moramo da budemo svesne da je prosto imperativ pronaći vreme za preglede, a karavan koji organizuje Fondacija Mozzart je idealna prilika za to. Ovakve akcije su mnogo važne, jer žene mogu da završe besplatan pregled za 15 minuta i onda su mirne godinu dana, znaju da su bile odgovorne prema sebi - istakla je Marija Veljković.

Upozorenje:

U skladu sa važećim zakonskim propisima, deci i maloletnicima zabranjeno je učestvovanje u igrama na sreću!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ogledaj se, pregledaj se! Snažna poruka žena koje su pobedile opaki kancer
Društvo

Ogledaj se, pregledaj se! Snažna poruka žena koje su pobedile opaki kancer

Tradicionalnim humanitarnim ružičastim koncertom u Narodnom muzeju Srbije, Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke “ Budimo zajedno” i sopran Teuta Asllani, sa prijateljima izvođačima, obeležili su, peti put po redu Međunarodni dan i Mesec borbe protiv raka dojke pod sloganom “ Ogledaj se- pregledaj se”.

25.10.2024

18:08

sledeća vest

Politika

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)
Užas

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Porodica ubijenih Milanke i Jovana Madžgalja tvrdi da je Alija, osumnjičeni za njihovo ubistvo, već dobro bio upoznat sa terenom pre zločina jer je danima pre tragedije boravio u šumi u blizini njihove kuće. Meštani sela kažu da su tih dana više puta zvali policiju i prijavljivali da čovek sa puškom šeta po selu, ali da reakcije nije bilo sve do dana ubistva.

28.10.2024

16:30

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set