• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

16:00

Manekenka godinama krila borbu s rakom dojke! "Odbila sam hemoterapiju, pobedila sam na svoj način"

profimedia

Zdravlje

Manekenka godinama krila borbu s rakom dojke! "Odbila sam hemoterapiju, pobedila sam na svoj način"

Podeli vest

El Mekfirson, jedna od najpoznatijih manekenki, otkrila je da je pre sedam godina obolela od raka dojke. Iako su lekari insistirali na hemoterapiji, ona je donela hrabru odluku da se leči na svoj način, koristeći holistički pristup.

Jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena, El Mekfirson, otkrila je da se pre sedam godina suočila s dijagnozom raka dojke. Sada, u svojoj 60. godini, proslavljena lepotica priznaje da je uprkos savetima čak 32 lekara odlučila da ne ide na hemoterapiju, što je bila njena lična i hrabra odluka.

U svojim memoarima pod nazivom "Learning to Trust Yourself", El je detaljno opisala svoju borbu s bolešću, ističući kako se odlučila za holistički pristup, u potpunosti ignorišući tradicionalne medicinske savete.

Iznenadna dijagnoza raka dojke

Foto: profimedia

 

- Bio je to šok, zbunjujuće i zastrašujuće iskustvo na mnogo načina, ali dalo mi je priliku da se dublje okrenem sebi i pronađem unutrašnju snagu - izjavila je u intervjuu za "Women's Weekly".

El je 2017. godine dobila dijagnozu intraduktalnog karcinoma, a lekari su joj preporučili mastektomiju uz zračenje, hemoterapiju i hormonsku terapiju, ali ona je odabrala drugačiji put. Proslavljena manekenka, koja je godinama poznata po svom holističkom načinu života, odlučila je da ne sledi konvencionalne metode lečenja.

Foto: profimedia

 

- Ova borba bila je prilika da ostanem verna sebi, da verujem svom telu i putu koji sam odabrala - objasnila je Mekfirson.

Ona je dodala da su joj molitva i meditacija pomogle u donošenju odluke da rak leči intuitivnim, holističkim pristupom, nasuprot medicinskim preporukama.

- Reći ne standardnim rešenjima bila je najteža odluka u mom životu, ali slušanje sopstvenog srca bilo je presudno - dodala je.

El je svoj put ka oporavku nastavila u Feniksu, Arizoni, gde je na osam meseci iznajmila kuću i posvetila se alternativnim terapijama uz podršku tima stručnjaka iz oblasti naturopatije, osteopatije i holističke medicine.

Nakon godina borbe, njen rak je sada u "kliničkoj remisiji", ali ona svoje stanje radije naziva "totalnim zdravljem".

Šta je holistički pristup lečenja?

Holistički pristup je način lečenja ili razmišljanja koji uzima u obzir celokupnu osobu, a ne samo simptome bolesti. Fokusira se na ravnotežu tela, uma i duha, verujući da su svi aspekti zdravlja međusobno povezani. U medicini, holistički pristup podrazumeva korišćenje prirodnih metoda lečenja, poput ishrane, meditacije, fizičke aktivnosti i alternativnih terapija, uz minimalno oslanjanje na konvencionalne lekove ili invazivne tretmane. Cilj je postići celokupno zdravlje, a ne samo izlečiti specifičnu bolest.

Važno je napomenuti da je svaka borba sa rakom individualna, iako El Mekfirson veruje u svoj holistički pristup. Ipak, svako ko se suočava s ozbiljnim bolestima važno je da se posavetuje sa lekarom i prati medicinske savete zasnovane na naučnim dokazima. Prava medicinska terapija, uključujući hemoterapiju, zračenje i druge konvencionalne metode, često su od ključnog značaja za uspešno lečenje raka.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Džet set

Srbija