• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Gajić

08.04.2018

10:57

POTRESNA ISPOVEST RADE MANOJLOVIĆ: FALE MI VASKRSI SA MAJKOM, posle njene smrti porodica mi se raspala!

Estrada

POTRESNA ISPOVEST RADE MANOJLOVIĆ: FALE MI VASKRSI SA MAJKOM, posle njene smrti porodica mi se raspala!

Podeli vest

Pevačica Radmila Manojlović kaže da se sve promenilo nakon što je pre 14 godina izgubila mamu Mirjanu, sa kojom je provodila praznike

Pevačica Rada Manojlović kaže da joj pokojna majka Mirjana posebno nedostaje tokom vaskršnjih praznika i priznaje da ni posle 14 godina ne može da preboli njenu smrt. 

Informer


Bili smo srećna porodica I dan-danas se prisećam svih tih praznika kada smo bili lepa i srećna porodica. Baš smo bili vezani jedno za drugo Rada Manojlović

Bez obzira na bol koju oseća, Rada nas je sa osmehom dočekala u rodnoj kući u Četerežu. Društvo su joj pravili otac Rade, sestra Maja, ali i maćeha Suzana, koja bez obzira na sav trud nikada neće moći da nadomesti ljubav pevačicine majke.

- Fale mi Vaskrsi sa majkom. Bili su tako posebni. Nekako se potrefilo da nam se porodica na neki način raspala kada je mama umrla. Ne želim da me ljudi shvate pogrešno, ali tako su se kockice poklopile. Dva meseca od njenog odlaska na onaj svet ja sam se preselila u Kragujevac zbog fakulteta. Nije bilo nje, otišla sam ja. Sve je bilo drugačije. U kući su ostali tata i Maja. Naravno da sam ja koristila svaki slobodan trenutak da dođem i budem sa njima, ali to više nikada nije bilo to - kaže Rada.

Trudim se da ne radim na Veliki petak i Vaskrs, ali....

Rada kaže da se trudi da za velike praznike i svoju slavu ostane kod kuće sa porodicom, ali priznaje da joj to ne polazi uvek za rukom.
- Pokušavam svim silama da oko Vaskrsa budem u Srbiji ili bar negde bliže da mogu brzo da stignem kući, ali nažalost, ne dešava se to baš često. Volim na Veliki petak da budem kod kuće, da učestvujem u farbanju jaja, a onda odem u subotu na nastup, pa se u nedelju ujutru prvim avionom vraćam kako bih proslavila sa svojima.

Pevačicin otac Rade posle nekog vremena doveo je u kuću novu ženu, Suzanu. Na početku, Rada i Maja nisu bile u dobrim odnosima sa maćehom, ali su vremenom prihvatile očevu odluku.

Nismo se slagale sa maćehom Na početku se nismo slagale sa Suzanom, baš je bilo povuci-potegni. Sada je kuća na njenim plećima Rada Manojlović

- Na početku se nismo slagale sa Suzanom, baš je bilo povuci-potegni. Nismo se mirile sa očevom odlukom. Bilo nam je čudno kada se probudimo i uđemo u kuhinju, a nju zateknemo tu. Tada smo bile mlade, međutim, vremenom smo se navikle. Sada nam je Suzana veliki oslonac i pomoć. Kuća je na njenim plećima i zaista je Maja i ja poštujemo. Više od deset godina je sa nama i dešava se da se Maja pre poveri njoj nego meni - priznaje pevačica.

Informer


Bez obzira na to što se danas lepo slaže sa maćehom, stalno se priseća običaja koje su pred praznike ona i sestra obavljale sa majkom:

- Maja i ja smo za svaki Vaskrs trčale kod bake sa mamine strane. Ona bi uveliko bila u poslu sa mamom oko spremanja trpeze i svega ostalog. Obavezno bi nam nana i mama trljale obraze crvenim jajima, što je po tradiciji dobro za zdravlje. Dok bi nam to radile, mi smo stajale na travi, što je simbolizovalo napredak, rast i uspeh. I dan-danas se prisećam svih tih praznika kada smo bili zajedno, lepa i srećna porodica. Baš smo bili vezani jedno za drugo. Porodica za primer - sa setom u glasu prisetila se Rada.

Informer


Informer






Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sve se falsifikuje od keks do šampona! Evo kako da prepoznate kopiju i izbegnete proizvode opasne po zdravlje!
Društvo

Sve se falsifikuje od keks do šampona! Evo kako da prepoznate kopiju i izbegnete proizvode opasne po zdravlje!

Nakon što je razbijen lanac distribucije falsifikovanog keksa, deterdženta i šampona za kosu, postavlja se pitanje koliko je takvih proizvoda na rafovima i tezgama. Problem je u tome što ih nije lako prepoznati. Proizvođači se trude da kopija što više liči na original i da se što više i duže prodaje ali najčešće nije reč o proizvodima opasnim po zdravlje.

01.05.2024

09:57

Vesić: Zahvalan sam na šansi da ponovo budem ministar, trudiću se da je opravdam!
Politika

Vesić: Zahvalan sam na šansi da ponovo budem ministar, trudiću se da je opravdam!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, mandataru Milošu Vučeviću i Srpskoj naprednoj stranci (SNS) na predlogu da u novoj vladi ponovo obavlja tu funkciju, ističući da će se truditi da tu priliku opravda i pruži maksimum u cilju realizacije planiranih projekata.

01.05.2024

09:56

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15