• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Noav S

06.04.2021

14:12

OPTUŽNICA protiv Mike Aleksića do petka

Estrada

OPTUŽNICA protiv Mike Aleksića do petka

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu trebalo bi da do kraja nedelje podigne optužnicu protiv profesora glume Miroslave Mike Aleksića, koji se tereti za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad više devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva ilinčić, saznaje Nova.rs

Kako saznaje Nova.rs, do petka bi trebalo da sudu bude dostavljena optužnica, nakon čega će Viši sud doneti odluku da li će ona biti potvrđena ili vraćena na dopunu. Ukoliko bude potvrđena to jest pravosnažna, sud bi trebalo da zakaže najpre pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

 - Imajući u vidu osetljivost predmeta, sud može doneti odluku po zahtevu nekog od učesnika u postupku da sa suđenja isključi javnost, zbog zaštite privatnosti napastvovanih devojaka. Takođe, zasad nije poznato da li će nekoj od njih, ili pak svima biti dodeljen status posebno osetljivih svedoka, kojim će im biti omogućeno da svedoče iz druge prostorije, kako sa okrivljenim ne bi boravile u istoj prostoriji -  kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor.

Istraga protiv Aleksića se privodi kraju, a on bi trebalo da se suoči sa 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka, i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

 - Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - rekla je mlada glumica.

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog uznemiravanja. Jedna od njih je i glumica Iva Ilinčić.

Foto: Dejan Živančević

Optužnica protiv Mike Aleksić do petka

 - Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravanje. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata - rekla je ona.

Inače, pretpostavlja se da je Aleksićevih žrtava mnogo više, nego što je to zvanično saopšteno, međutim, neke od njih biće saslušana kao svedoci, jer je došlo do zastare krivičnog dela.

Aleksić je negirao optužbe na svoj račun, a on se u pritvoru nalazi od hapšenja, koje je bilo u januaru.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

Slučaj Aleksić osmelio još žrtvi

Inače, slučaj Miroslava Aleksića osmelio je još žrtvi da prijave krivična dela protiv polnih sloboda. Između ostalih, nedavno je i glumica Danijela Štajnfeld otkrila u tužilaštvu da ju je maja 2012. godine silovao poznati glumac Branislav Lečić.

Podsetimo, o slučaju glumice Danijele Štajnfeld javnost govori od prošle godine, kada je svetlost dana ugledao njen dokumentarni film “Zaceli me”, u kojem je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije.

Danijela je u dokumentarcu ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, zbog čega se, kako je rekla, i preselila u Ameriku.

Mesecima se spekulisalo o kome se radi, da bi glumica nedavno u tužilaštvu istakla da je reč o njenom kolegi Lečiću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 2 godine

И мене је моја садашња жена сексуално злостављала пре 34 године кад смо се упознали. Разговарали смо у Шанси на Ташмајдану, она се смешкала и увртала крајеве косе док ме је гледала у очи. Онда је хтела да ми каже нешто што наводно остали за столом није требало да чују, па се приближила и "случајно" ми уснама дотакла лице а њен парфем ме је запахнуо. После тога сам био куван и печен, само сам на њу мислио и на крају је молио да се уда за мене. Читајући чланке о Мики Алексићу и Браниславу Лечићу схватио сам да ме је тада злостављала и решио сам да је тужим. Чак и ако је наступила застарелост њеног дела, добро је да се о томе чује у јавности како други младићи не би дошли у такву ужасну ситуацију.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija