• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Wannabemagazin/blic.rs/informer.rs

26.09.2021

17:15 >> 17:29

DOKTOR koji je GODINAMA ULEPŠAVAO Srbe i Srpkinje ovako je govorio O SVOM POSLU!

printscreen facebook

Estrada

DOKTOR koji je GODINAMA ULEPŠAVAO Srbe i Srpkinje ovako je govorio O SVOM POSLU!

Podeli vest

Čuveni doktor Miodrag Colić preminuo je juče u 64. godini, a zajedno sa svojim bratom Milanom još od 1989. godine vodio ordinaciju estetske hrirugije...

Prof. dr Miodrag Colić je bio svetski priznat specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Bio je vrhunski stručnjak sa preko 30 godina iskustva. Godine 1989. osnovao je jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji zajedno sa svojim bratom Milanom, koja će prerasti u Specijalnu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, čiji je bio suvlasnik.

U intervjuu za "Wannabemagazin" rekao je da su tokom godina naučili da treba da budu i psiholozi pacijentima koji ih posećuju, zbog usmeravanja i edukacije kako ne bi preterivali. Insistirao je da je prirodno ono što je najlepše.

 

 

- Najteža vremena su već prošla, kada se ova hirurgija sa mukom probijala kroz ove prostore i nailazila na sve forme nerazumevanja, kada je trebalo boriti se sa kolegama koje to nisu shvatale i javnim mnenjem koje je sve to odbijalo i smatralo nerazumnim. Mađutim, pacijenti su rado prihvatali tu vrstu hirurgije koja im je olakšavala život, tako da je lekarima danas mnogo lakše da obavljaju tu popularnu delatnost nego meni koji je svojevremeno trebalo da probijam led, uvodim nove tehnike, dovodim strane predavače i organizujem prve kurseve - rekao je Miodrag Colić.

Za 30 godina rada kroz njegove ruke je put do lepote našlo preko 25.000 ljudi.

- Morali smo sami da pišemo pravila. Nismo imali na koga da se ugledamo. Sve je krenulo iz jedne zgrade, garsonjere u kojoj smo brat i ja radili. Sudarali smo se na stepenicama sa komšijama koji su unosili kacu sa kiselim kupusom u isto vreme kada smo mi unosili aparata za liposukciju. Pitaju nas je li to nova verzija kace, odgovaramo: Nije, to je za čvarke - pričao je nedavno njegov brat Milan, prisećajući se njihovih početaka.

Doktor medicine Miodrag Colić, stariji brat, bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i šef Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, kao i predsednik Udruženja plastičnih hirurga Jugoslavije i potom Srbije. Takođe je osam godina bio direktor Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Miodrag Colić bio je u braku sa čuvenom kostimografkinjom Angelinom Atlagić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17