• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.11.2021

16:29

MARINKO ROKVIĆ ISPRAĆEN UZ SVA PRAVOSLAVNA OBELEŽJA! Dva predmeta koja su se nalazila uz kovčeg preminulog pevača imaju jaku simboliku!

Informer

Estrada

MARINKO ROKVIĆ ISPRAĆEN UZ SVA PRAVOSLAVNA OBELEŽJA! Dva predmeta koja su se nalazila uz kovčeg preminulog pevača imaju jaku simboliku!

Podeli vest

Pevač Marinko Rokvić koji je preminuo 6. novembra, danas je sahranjen na Novom bežanijskom groblju!

Porodica Rokvić je ispoštovala pravoslavne običaje, pa je tako Marinko ispraćen uz sve simbole vere, a opelo je držalo 14 sveštenika.

Uz kovčeg preminulog pevača se, pored krsta, nalazilo žito, vino i sveća.

Foto: Informer

Sahrana Marinka Rokvića

Crno vino, kojim sveštenik preliva žito, označava Božje milosrđe kojim se zalečuju rane greha. Sveća je simbol svetlosti Hristove. Svetlost koju proizvodi sveća simbolično predstavlja božansku ljubav koja prevodi dušu umrlog u večno carstvo.

Marinkov sin Nikola održao je potresni govor, pa je i sam plakao dok je čitao reči koji je posvetio ocu.

- Znao si sve, da ne pričam o znanju i veštini pevanja. Otkako si nas fizički napustio, tek sam shvatio kakav si bio pevač i kakva ti je bila karijera. Teško je bilo realno rasuđivati kada rasteš pored takvog pevača, ali sada kristalno jasno znam da si jedan od najboljih pevača narodne muzike koji su šetali našim prostorima... Obećavam da ćemo čuvati amanet i negovati tvoje vrline. Akio budemo upola kakav si bio, mislim da smo nešto uradili. Unučići pitaju gde si, Despot je obećao da će naći lek protiv smrti, Leona se ne brine, kaže da je deda kod amina, tvoj brat Dušan, uvek ste bili jedan za drugog, štitli svoje, mnogo je tužan, ali obećao je da će pratiti tvoj put čojstva i junaštva. Ostao si dostojan i pravi gospodin, pobedio si sebe, umro i na kraju pobedio smrt. Ostaćeš, verujem, zapisan u večnost - rekao je kroz suze Nikola Rokvić na sahrani svoga oca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija