• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Hit Informer/J.B.

02.03.2022

11:07

OVIM POSLOM SE MIROSLAV ILIĆ BAVIO PORED PEVANJA! Fotograf ga uhvatio na delu - prizor koji je šokirao javnost!

Printscreen You Tube/Hit Informer

Estrada

OVIM POSLOM SE MIROSLAV ILIĆ BAVIO PORED PEVANJA! Fotograf ga uhvatio na delu - prizor koji je šokirao javnost!

Podeli vest

Pre nego što je postao jedan od najboljih pevača narodne muzike, Miroslav Ilić je puštao kosu i slušao strani rok!

- Voleo sam Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin, "Rolingstonse"... Bio sam hipik sa dugom kosom u pocepanim farmerkama. Ali, vidite, život me je odveo u potpuno drugom pravcu. Kada sam imao 21 godinu (1972) snimio sam "Devojku iz grada", koja je postala moja lična karta. Ne znam da li vam je poznato da tu pesmu pre mene niko nije hteo da snimi... A meni se na prvo slušanje baš dopala - priča Ilić i podseća da je ranije postojao veliki jaz među muzičarima:

- Sedamdesetih godina prošlog veka postojala je jasna i oštra granica između rokera i narodnjaka. U čuvenom "Bermudskom trouglu", kako smo u Beogradu zvali tromeđu kafana "Šumatovac", "Grmeč" i "Lipa", ukoliko bi neki roker seo sa narodnjakom, to bi odmah ljudi osudili i protumačili kao da je izdao rok. Međutim, ja sam oduvek imao poseban tretman. Rokeri se nisu sklanjali od mene, niti ih je bilo blam da zajedno sedimo i pričamo. Verujem da je to zbog toga što sam od početka bio iskren i autentičan.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Miroslav Ilić

Odlučio je da ceo život peva narodnu muziku, ali na neki svoj, moderniji način.

- Ja sam još u ranoj mladosti oplemenio tu moju "plavu seljačku krv" i zato nisam imao problema da pomirim tradicionalno i moderno. Govorili su za mene da sam malo "otkačio" u načinu interpretacije, da sam ubrzao pesme. Ne spadam u onu vrstu magaraca koji misle da muzika treba da se zaustavi na Moravi i ovcama. Važno je sačuvati temelj naše tradicionalne muzike, a na njemu se igrati - objašnjava naš sagovornik i dodaje da sve što ima u životu duguje pevanju i pesmi:

- Da se razumemo, muzika nije bila moj izbor. Maštao sam da završim studije elektrotehnike, da dobijem posao, da se oženim i imam decu. Ali desilo mi se da pravo iz studentskog amfiteatra uletim na našu estradu. Međutim, brzo sam zavoleo ovaj zanat i mnogo ga poštujem, priuštio mi je mnogo toga.

Bez obzira što je kao mlad postao velika zvezda, Miroslav je skoro do 40. godine nastavio da živi u Mrčajevcima.

Foto: Printscreen You Tube/Hit Informer

Miroslav Ilić

- Pesmu "Pozdravi je, pozdravi" snimio sam '82, a godinu dana kasnije bio sam jedan od najtraženijih pevača stare Jugoslavije. Tada sam živeo u Mrčajevcima i jednog vikenda smo moj pokojni otac i ja bili na njivi i pravili stog (plast) od suve deteline. Tog dana su kod mene nenajavljeni došli novinar i fotograf zagrebačkog magazina "Start". Prevalili su veliki put da urade intervju sa mnom i šokirali su se kada su videli da jedna od najvećih balkanskih zvezda radi na njivi! Nisu mogli da veruju - priča nam Ilić i dodaje da su novinar i fotograf napravili nesvakidašnju reportažu:

- Novinar me je pitao da li mogu da me slikaju dok obavljam seoske poslove. Kazao sam: "Naravno, sinko moj, biće mi drago da to objavite." Mnogo godina kasnije, taj isti momak koji me je intervjuisao izrastao je u jednog od najboljih hrvatskih novinara i prijatelja Srba. On se zove Darko Hudelist.

POGLEDAJTE NOVU INFORMEROVU EMISIJU "NA SASLUŠANJU":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17