• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Informer

30.04.2022

22:03

PONOSAN SAM ŠTO SAM PEVAO PRED TITOM! Željko Samardžić se prisetio uspomena na Prvi maj!

Estrada

PONOSAN SAM ŠTO SAM PEVAO PRED TITOM! Željko Samardžić se prisetio uspomena na Prvi maj!

Podeli vest

Pevač otkrio nam je i kako je izgledao njegov prvi susret sa Josipom Brozom Titom u Bugojnu.

Pevaču Željku Samardžiću Prvi maj je predstavlja poseban praznik, jer je na  Međunarodni praznik rada rođendan njegovoj supruzi, Maji, rođendan, a javnosti je otkrio i da nosi divne uspomene iz detinjstva i mladosti.

Foto: printscreen/ TV Pink

Željko Samardžić

- Pre mog dolaska u Beograd i pre početka prokletog rata išli smo porodično i sa prijateljima na Bunu kod Mostara da proslavimo Praznik rada. Dobro se sećam da je kroz grad marširala limena muzika i da su se ljudi budili sa osmehom na licu. To je bila neverovatna ljubav i sloga među ljudima. Bilo je to "vreme ruža što rasle su za nas", kako pevaju Indeksi u jednoj svojoj pesmi. Uveče su gorele velike vatre na okolnim brdima, i to je bio poseban osećaj za sve nas koji smo skupljali granje da bismo imali što veći oganj u čast Prvog maja - počeo je pevač.

- Ja sam bio učesnik ORA Sutjeska 1971. i 1972. godine. Imam dve udarničke značke i jedan sat, koji sam dobio na takmičenju pevača amatera na ORA Sutjeska. Nama je tamo skoro svaku noć bio Prvi maj. Ložila se logorska vatra i svaku noć se pevalo uz gitaru i recitovala se ljubavna poezija. Moja generacija je obožavala ljubavnu poeziju i muziku.

Zatim je Samardžić ispričao kako je zaradio prvi novac i na šta ga je potrošio?

- Prvi novac sam zaradio berući maraske kao osnovac u Zadru. Sav novac koji sam zaradio davao sam ocu. Moja porodica je tako funkcionisala. Uvek smo poštovali starijeg, a posebno glavu porodice.

Foto: TV Pink printscreen

Željko Samardžić

Ovaj pevač nastupao je i pred Josipom Brozom Titom, evo kako je izgledao taj susret?

- Uvek je velika čast i privilegija pevati pred predsednicima neke države. Ja sam imao tu čast da zajedno sa ansamblom Mostarske kiše nastupam pred predsednikom SFRJ Josipom Brozom Titom u Bugojnu. Kad mi je moj veliki prijatelj, pesnik i novinar Milenko Mišo Marić rekao da nastupam pred Titom, bio sam izuzetno ponosan. Posebno je bio ponosan moj otac Milivoje, koji je bio Titov oficir. Bio je divan osećaj pevati pred Titom i Jovankom i fotografisati se sa njima. Uspomena za sva vremena.

Pevač je, za kraj, otkrio kako će ove godine provesti praznik.

- Kao i svake godine. Moja supruga Maja se rodila 1. maja i meni je to uvek razlog za dodatno veselje. Samo da nas zdravlje služi i da nam slavlje bude svaki dan!

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija