• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ

14.05.2022

07:05

SRPSKA PREDSTAVNICA RAZVALILA U TORINU, FANOVI PROGLASILI NJENU PESMU HIMNOM EVROVIZIJE! Konstrakta oduševila ceo svet

informer

Estrada

SRPSKA PREDSTAVNICA RAZVALILA U TORINU, FANOVI PROGLASILI NJENU PESMU HIMNOM EVROVIZIJE! Konstrakta oduševila ceo svet

Podeli vest

Ana Đurić Konstrakta oduševila je ceo svet!

Predstavnica Srbije boriće se večeras (subota) u finalu Pesme Evrovizije, a vetar u leđa daće joj ogromna podrška koju je stekla širom planete!

U centru pažnje

Konstrakta je pesmom "In corpore sano", u kojoj spominje Megan Markl, slezinu i zdravstvenu knjižicu, privukla pažnju svetskih medija, korisnika društvenih mreža i publike u Torinu.


"Čestitke za Srbiju i Konstraktu! Razvalili ste", napisali su britanski novinari na zvaničnom Tviter nalogu BBC-a posvećenom ovom takmičenju. Švedski i nemački komentatori takmičenja takođe su puni reči hvale za ovu umetnicu.

Foto: Marko Đoković

Konstrakta oduševila sve svojim nastupom na Evroviziji

- Svaka čast! Srbija se ne plaši da ide svojim putem - prokomentarisali su oni tokom prenosa polufinala.

Osim što je stekla fanove širom Evrope, Konstrakta je očarala i ostatak sveta!

"Hajde, svete, da podržimo ovu umetnicu, odlična je", glasio je jedan komentar na društvenim mrežama iz Japana. "Ovo što je Konstrakta uradila je svetski", poručili su njeni obožavaoci iz Amerike, dok su Australijanci zaključili da "In corpore sano" treba da postane himna Evrovizije! Njihovu ideju prihvatili su brojni fanovi, pa su tražili od organizatora takmičenja da Konstraktina numera postane zvanična pesma celog takmičenja.

Pevačicin nastup u polufinalu razvalio je i na Jutjubu - imao je milion pregleda za samo 12 sati. Koliki je ovo uspeh pokazuje i to što predstavnica Španije, Šanel, ima pola miliona pregleda manje.
Naša umetnica je skočila i u svetskim kladionicama i sada zauzima osmo mesto, a ispred nje su Grčka, Poljska, Španija, Italija, Švedska, Engleska i Ukrajina.

Foto: Marko Đoković

Konstrakta

Oduševljena pažnjom

Konstrakta kaže da je srećna što je na nju usmerena pažnja iz celog sveta!

- Osećam veliku podršku Srbije, regiona, Evrope i sveta. Drago mi je zbog toga! Hvala svima na divnim komentarima - priča Konstrakta za Informer i dodaje da su joj prolazak u finale prvi čestitali suprug Milan, ćerka Lena i sin Nikola:

- Bili su presrećni! Stalno smo u kontaktu preko Vajbera. Svima nam je bilo stresno što su našu zemlju pročitali poslednju u polufinalu, ali sve je to šou. Drago mi je što smo u finalu pod brojem 24, jer je pri kraju takmičenja mnogo bolja atmosfera.

Finale Evrovizije na programu je u subotu sa direktnim prenosom na RTS od 21 sat.
 

Konstrakta pokazala kako se muze krava

Konstrakta je rešila da novinarima u Torinu pokaže kako se muze krava! Na pitanje da li je to ikada radila, odgovorila je potvrdno, a zatim to i demonstrirala.

- Muzla sam kravu kada sam imala deset godina, i to dva puta dnevno. Važno je da imate dobru tehniku i da vučete vime u dobrom pravcu. Veoma je zabavno - ispričala je Konstrakta i dobila aplauz na konferenciji za medije.

Konstrakta na bini u baba Kosarinoj stolici

Portparolka RTS i voditeljka Duška Vučinić je, najavljujući srpsku predstavnicu, na RTS rekla da će Konstrakta nastupiti u "baba Kosarinoj stolici". Gledaoci su se odmah zapitali od koga je umetnica pozajmila scenografiju! Kako saznajemo, reč je o baki pevačice Katarine Bošković, koja nastupa s Konstraktom na Evroviziji!

Raspored u finalu

1. Češka Republika
2. Rumunija
3. Portugal
4. Finska
5. Švajcarska
6. Francuska
7. Norveška
8. Jermenija
9. Italija
10. Španija
11. Holandija
12. Ukrajina
13. Nemačka
14. Litvanija
15. Azerbejdžan
16. Belgija
17. Grčka
18. Island
19. Moldavija
20. Švedska
21. Australija
22. Velika Britanija
23. Poljska
24. Srbija
25. Estonija

POGLEDAJTE INFORMEROVU EMISIJU "DO KOSKE SA JOVANOM JEREMIĆ":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija