• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.10.2022

14:32

PRIJATELJ MILAN JE ZBOG ŽIKE HTEO DA NAPUSTI SNIMANJE FILMA! Isplivali nepoznati detalji iz "Žikine Dinastije" - evo kako su se glumci slagali

Estrada

PRIJATELJ MILAN JE ZBOG ŽIKE HTEO DA NAPUSTI SNIMANJE FILMA! Isplivali nepoznati detalji iz "Žikine Dinastije" - evo kako su se glumci slagali

Podeli vest

"Lude godine" i "Žikina dinastija" su filmovi koji su obeležili mnoga detinjstva, ali i domaću kinematografiju

Prijatelja Milana, koji je jedan od najomiljenijih likova "Žikine dinastije", igrao je legendarni glumac Marko Todorović.

Marko Todorović rođen je 2. juna 1929. godine, a njegove uloge, od kojih su najpoznatije u "Žikinoj dinastiji" i svih njegovih devet nastavaka, "Daleko je Sunce", "Odlazak ratnika, povratak maršala" i brojne druge, bile su nezavoravan deo detinjstva i rane mladosti velikog dela stanovništa bivše Juge.

Foto: Printscreen You Tube

Prijatelji Žika i Milan odlično su se privatno slagali, međutim, malo ko zna da je Todorović posle petog dela filma, poželeo da prekine snmanje, a glavni razloga je bio to što je Gidra bio prezauzet brojnim drugim projektima, te se čekao prvi slobodan termin.

- Gidra je te 1985. snimio sedam-osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu - ispričao je tvorac Ludih godina reditelj Zoran Čalić.

Prema Čalićevom svedočenju Todorović je rekao da i on ima druga posla i da ne glumi samo Gidra u filmu.

- Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene - citirao je Čavić reči Marka Todorovića, pa dodao:

- Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija - rekao je Čavić ranije.

Foto: HIT dodatak/informer

Milan i Žika 

Marka Torodovića mnogi pamte upravo po ulozi u "Žikinoj dinastiji", a pored toga ostao je upamćen i kao glumac koji je najviše puta igrao ulogu Josipa Broza Tita, te je u svojoj karijeri ovu čast imao čak 6 puta, u ostvarenjima: "Četrdeset osma - Zavera i izdaja", "Misija Majora Atentora", "Odlazak ratnika, povratak maršala", "Dani AVNOJ-a", "Užička republika" (1974. i 1976. godine).

Marko Todorović preminuo je 29. avgusta 2000. godine, a iza njega je ostala ćerka Svetlana Lana Todorović, koja je udata za glumca Zorana Cvijanovića.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija