• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. MILIĆ

31.12.2022

13:39

CECA OTKRIVA KAKO SU NASTALI NJENI HITOVI! "Kukavicu" niko nije hteo, "Idi dok si mlad" je odbila ova pevačica

Miloš Nadaždin

Estrada

CECA OTKRIVA KAKO SU NASTALI NJENI HITOVI! "Kukavicu" niko nije hteo, "Idi dok si mlad" je odbila ova pevačica

Podeli vest

"Kukavicu" su odbile mnoge koleginice, a meni je pesma ludilo * Merlin mi je poklonio "Beograd", jer tokom rata nije mogao sam da je otpeva * Vesna Zmijanac nije pristala da snimi "Idi dok si mlad"

Najveća balkanska zvezda Ceca Ražnatović kaže da bez njenih pesama nema veselja. U specijalnom novogodišnjem intervjuu za Informer folk zvezda otkriva kako su nastali njeni najveći hitovi, koji su godinama neizostavni na svim slavljima.
- Znam da "ubodem" hit! Mnogo puta mi se desilo da na prvo slušanje prepoznam pesmu koju će publika zavoleti. Znam da su moje pesme neizostavne na mnogim veseljima, pa i na dočeku Nove godine. Jednako su mi drage i vrcave, brze pesme, ali i balade - priča Ceca za Informer i u nastavku otkriva kako su nastali neki od njenih hitova: "Kukavica", "Beograd, "Idi dok si mlad", "Vazduh koji dišem", "Neću dugo" i "Didule".

 

Kukavica

Foto: printscreen

- Radila sam jednu turneju na kojoj je učestvovalo mnogo mojih kolega. Bila je humanitarnog karaktera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda. Iako mi je album već bio izašao, bila mi je potrebna nova pesma s kojom ću se predstaviti na "Ktitor folk ligi". Pitala sam se šta snimiti, da li baladu ili nešto brže. Futa mi je rekao: "Imamo mi jednu pesmu, ali mnoge pevačice su je odbile, niko ne želi da je snimi!" Marina Tucaković je tada bila u kuhinji i rekla Futi: "Nemoj to da joj sviraš, to je bez veze. Nije pesma za nju." Kazala sam: "Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bez veze. Ne mogu da poverujem u to." I on mi je zapevao na gitari: "Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice." Rekla sam mu odmah da je pesma ludilo i da je ono što meni treba. Marina je to čula iz kuhinje i dobacila: "Nemoguće da ti se sviđa!" Futa je sutradan uradio aranžman, sledećeg dana sam otpevala pesmu, što bi se narodski reklo, iz cuga, i postala je remek-delo!

Beograd

Foto: printscreen


- Za mene je Dino Merlin namenski uradio pesmu "Zaboravi". Kada mi je odsvirao tu numeru, rekao mi je da ima još jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet, koji je on trebalo da snimi za svoj album. Pošto je tada krenuo rat i on tog momenta nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je kako samo ja imam tu emociju da je otpevam i poklonio mi je tu pesmu. Prebacila sam je u solo izvođenje i to je prava istina o toj pesmi.

Idi dok si mlad

Foto: printscreen


- Pravljena je za Vesnu Zmijanac, ona je trebalo da je snimi. Međutim, nije joj se svideo tekst, ali joj se dopala melodija. Kad sam zbog novog albuma išla kod Marine Tucaković, rekla mi je za tu pesmu. Vesna nije uzela tu numeru i ja sam je odmah na prvo slušanje prihvatila! Samo sam rekla: "To je to!"

Vazduh koji dišem


- Bila sam u inostranstvu i tada su se na benzinskoj stanici prodavale naše kasete. Videla sam na omotu veoma lepu devojku, novo lice na estradi. Želela sam da preslušam njen album. To je bila Dajana Tripunović. Preslušala sam album i dopala mi se pesma "Vazduh koji dišem". Tražila sam od Marine i Fute da obradim pesmu za svoj sledeći album. Pesma je postala evergrin...

Neću dugo


- Volim pesme sa "jakim slikama". Marina Tucaković je odlično pisala takve numere, među kojima je i "Neću dugo". Otpevala sam je u studiju, a posebno se izdvojila od drugih i rešila sam da je posvetim deci. Asocirala me je na jedan deo mog privatnog života...

Didule


- Reč "didule" nema nikakvo značenje! Dok je Damir Handanović radio tu pesmu i snimao demo-snimak, ubacio je taj deo. Marini Tucaković je bilo simpatično i tražila je da ta reč ostane. Meni lično je smetalo što nema značenje, jer volim pesme sa porukom. Anastasija je rekla: "Nema to nikakve veze, pevaće se jer je zabavno." Poslušala sam njen savet!

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija