• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

10.01.2023

18:30

PREMINUO POZNATI FILMSKI I TELEVIZIJSKI GLUMAC Porodica potvrdila tužne vesti

unsplash.com

Estrada

PREMINUO POZNATI FILMSKI I TELEVIZIJSKI GLUMAC Porodica potvrdila tužne vesti

Podeli vest

Američki televizijski i filmski glumac Kvin Ridiker je preminuo u Los Anđelesu u 86. godini života, a tužne vesti je podelila njegova porodica koja je kao uzrok navela prirodnu smrt

Kvinova karijera je trajala preko 50 godina, a najpoznatiji je po seriji "Dani naših života" (Days of Our Lives) i "Mladi i nemirni" (The Young and The Restless).

Ridiker je verovatno bio najpoznatiji po svom portretu zlikovca Aleksa Maršala u "Danima naših života" od 1979. do 1987. i, od 1987. do 1994., kao bogatog biznismena Reksa Sterlinga u "Mladi i nemirni" (Redeker je nakratko igrao još dva lika u Nemirni pre njegovog izbora za Sterlinga), piše Deadline.

Njegov nastup u ulozi Reksa Sterlinga doneo je Ridikeru dve nominacije za dnevnu nagradu Emi za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji (1989. i 1990.).

Pored glumačke karijere koja je obuhvatala glavne muške uloge i uloge likova, Ridiker je dobio zasluge za priču i nominaciju za Oskara za "Lovac na jelene" (1978) Majkla Čimina. Film je delimično zasnovan na neproduciranom scenariju pod nazivom "Čovek koji je došao da se igra", a koji su napisali Ridiker i Louis A. Garfinkl.

Poznato lice na televiziji decenijama, Ridiker je imao brojna gostovanja u epizodnim serijama, uključujući Bonanza, That Girl, Mannix, Ironside, Mayberry R.F.D., Adam-12, The Bob Newhart Show, Kojak, Cannon, The Six Million Dollar Man and Supernatural su neke od njih.

Na velikom platnu, njegovi filmovi su varirali od "The Three Stooges Meet Hercules" (1962) do "Where The Buffalo Roam" (1980). Uloga u filmu "Kandidat" iz 1972. sa Robertom Redfordom u glavnoj ulozi započela je vezu između dva glumca koji su se kasnije sreli u filmu "Električni konjanik" iz 1979.

Kada je Redford 1980. debitovao u režiji dugometražnog filma sa proslavljenim "Običnim ljudima", ubacio je Ridikera u malu, ali emotivnu scenu kao brata ožalošćene Bet koja igra golf (koju glumi Meri Tajler Mur).

Iza Ridikera su ostala njegova odrasla deca Brenen, Ariana, Glin i Kvin Džunior i dvoje unučadi.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17