• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2023

12:29

APSOLUTNI FAVORITI ZA PREDSTAVNIKE SRBIJE NA PESMI EVROVIZIJE! Pet numera koje su pobrale sve simpatije na mrežama za pobedu!

Instagram/printscreen/Kosta Đuraković/Miloš Nadaždin

Estrada

APSOLUTNI FAVORITI ZA PREDSTAVNIKE SRBIJE NA PESMI EVROVIZIJE! Pet numera koje su pobrale sve simpatije na mrežama za pobedu!

Podeli vest

U velikoj trci za pesmu Evrovizije 2023. godine objavljene su 32 kompozicije dostupne na zvaničnom Jutjub kanalu "RTS", a koja će od njih odneti pobedu i predstavljati našu zemlju u Liverpulu saznaćemo 4.marta.

Na prvo slušanje i sudeći po reakcijama i pregledima na Youtube platformi ovih pet pesama se ističu kao apsolutni favoriti koji su u trci za predstavnike Srbije na pesmi Evrovizije 2023. godine.

1.Džipsi – Greh

Džipsi, inače autovani gej i pripadnik romske nacionalnosti, ovakvu muziku pravi već godinama. Njegov prvi album je postao vrlo popularan u alternativnim pop krugovima, a numera kojom planira da se predstavi na Pesmi za Evroviziju ’23 nosi sa sobom zvuk osamdesetih i najviše podseća na muziku koju danas radi The Weekend, jedan od najpopularnijih izvođača na svetu trenutno.

 

 

2.Luke Black – Samo mi se spava

Možda najalternativniji izvođač ove godine, ne samo zbog pesme, već i zbog svoje kompletne pojave, jeste Luke Black. Veoma je popularan u Kini, u svojoj pesmi „Samo mi se spava“ peva na engleskom i srpskom jeziku, a njegov alternativni zvuk podseća na takozvani anksiozni pop, po čemu je najpoznatija Bili Ajliš.

Luke Black u pesmi govori o "svetu koji gori", "ratu", "unutrašnjim nemirima" i tome da on samo želi da spava. Dajte mu priliku.

 

 

3.Hurricane – Zumi, zimi, zami

Novi sastavak grupe Hurricane ima jedan od upečatljivih hitova koji će sigurno biti domaći i regionalni hit. Pesma Zumi, zimi, zami je pevljiva i lako pamtljiva, urbana, moderna, na neki način i drugačija, ali opet u skladu sa muzikom koju ovaj sastav stvara.

 

 

4.Savo Perović - Presidente

Bivši učesnik muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" Savo Perović učestvuje na ovogodišnjem izboru pesme za Evroviziju.

Pesma pod nazivom "Presidente" objavljena je na zvaničnom jutjub kanalu Radio Televizije Srbije, a već na prvo slušanje je osvojila srca publike.

Svi su primetili da je mladi pevač dao sve od sebe da ova pesma zvuči ovako dobro, a nema sumnje da će za takmičenje spremiti i nesvakidašnji scenski nastup.

Savo je učestvovao i u pisanju teksta, pa je pored MC Sajsi jedan od autora numere sa kojom će se takmičiti na ovom prestižnom festivalu.

-Komo tu, komo tu, mi presidente komo tu, ti se bolje pazi mene. Komo tu, komo tu, mi presidente komo tu, sve je igra presidente – glasi refren pesme.

Publika je odmah pozitivno odreagovala, a u komentarima su se samo nizale pohvale na njegov račun i ova pesma je mnogima već favorit.

-"Bravo Savo", "Ovo se čekalo", "Svaka čast majstore", "Trud se isplatio" – samo su neki od komentara ispod videa.

 

 

5.Zejna- Rumba

Nakon manje od 24 sata, po pregledima, na "YouTube"-u se se izdvojile neke pesme. Pre svih to je pesma "Rumba" koju će na ovom festivalu izvesti atraktivna pop pevačica Zejna. Ova numera već ima više od 100.000 pregleda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dane

pre 1 godinu

...u srcu na slici nije srpska zastava, ali je poruka jasna.

Cuje se ko kalasi da ti budala

pre 1 godinu

Potrebna nam je pesma za Evroviziju, ne za liftove.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija