• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

08.02.2023

11:46

DESET GODINA OD KAKO NAS JE NAPUSTIO ČUVENI JATAGANAC! Josifa Tatića na daskama koje život znače, nasledila ćerka koju je dobio u 57. godini!

printscreen

Estrada

DESET GODINA OD KAKO NAS JE NAPUSTIO ČUVENI JATAGANAC! Josifa Tatića na daskama koje život znače, nasledila ćerka koju je dobio u 57. godini!

Podeli vest

Legendarni glumac Josif Tatić iznenada je preminuo u 67. godini života 8. februara 2013. u Beogradu tačno pre deset godina.

Godinama je pokušavao da ostavi alkohol i cigarete, koji su mu zadavali mnogo muke, a bile su njegov najveći porok i kamen spoticanja.

Josif Tatić rođen je u Novom Sadu u  poznatoj glumačkoj porodici, a njegovi roditelji Branko i Hristina su takođe bili glumci.

Studirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, gde se od samog početka pokazao njegov talenat.

Glumac je bio otac dve ćerke. Stariju ćerku Jelisavetu Tatić Čuturilo, koja se bavi kostimografijom dobio je u prvom braku sa Biljanom Dragović, takođe poznatom kostimografkinjom.

Foto: printscreen

 

Brak sa drugom suprugom Bebom smirio je čuvenog beogradskog boema i zavodnika, a ćerkica Hristina, koju je dobio u 57. godini, potpuno ga je preporodila i donela mu životnu satisfakciju.

Foto: printscreen

Ćerka Tatića se bavi glumom, nasledila talenar

Mladost ko mladost... Kajem se što nije bila još burnija! Kajem se što nisam pušio još više. Ostavio sam cigarete pre mesec dana i... Uh, strašna je kriza! Ostavio sam i alkohol, pijem samo crno vino - izjavio je Tatić u jednom od retkih intervjua jer je razgovore s novinarima doživljavao kao odlazak kod zubara.

Foto: printscreen

 

Rođeni Novosađanin nikad nije krio da voli kafanu i bomski život, a takođe je želeo da prati jednog pisca i advokata. Otvoreno je govorio i o svojim problemima koje je tokom života imao sa kilogramima.

- Ne mogu ni da jedem pred predstavu, što je pogubno za ovu moju težinu. Pa kad završim, onda klopa, piće, a to se najviše taloži. Nisu samo glumci boemi. Ja sam se u tim svojim burnim vremenima, kako vi to nazivate, družio s ljudima drugih profesija. U svojim boemskim danima najviše sam pratio jednoga pisca, jednog pilota i jednog advokata. Nije bilo mnogo glumaca, ali bila je poneka glumica. Glumio je u više od 70 filmova i televizijskih serija. Obožavao je pecanje. U mladosti je trenirao boks, ali je od profesionalne karijere odustao posle treće borbe i prvog nokauta - isprčao je glumac.

Iako je tokom karijere odigrao mnoge ozbiljne i zahtevne uloge, šira publika je Josifa Tatića prepoznavala po ulozi Božidara Soldatovića Jataganca, direktora preduzeća i tipičnog predstavnika birokratije iz vremena o kome priča serija “Bolji život”, Siniše Pavića.

Glumac je preminuo u snu 8. februara 2013. u svom domu u Beogradu. Kremiran je i sahranjen na beogradskom Novom groblju, a danas se navršilo deset godina od kako nas je legendarni glumac zauvek napustio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija