• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. M.

21.03.2023

07:45

PEVAČ MILAN STANKOVIĆ PROMENIO ŽIVOT IZ KORENA! Batalio estradu i posvetio se veri

Estrada

PEVAČ MILAN STANKOVIĆ PROMENIO ŽIVOT IZ KORENA! Batalio estradu i posvetio se veri

Podeli vest

Milan Stanković (35) promenio je život iz korena. Pevač je potpuno batalio estradu i posvetio se veri! Nekadašnji finalista "Zvezda Granda" i predstavnik Srbije na Evroviziji proteklog vikenda je viđen u manastiru u Nevesinju.

Milan je promenio stajling, više ne nosi šljokičasta odela, već isključivo crnu garderobu od glave do pete i ima dugačku kosu i bradu! On je u nedelju viđen kako iz prvog reda sa monasima prati predavanje oca Rafaila, igumana manastira Podmaine na temu "Krst - Znak pobede".


Pravoslavac
Hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin ne podrazumeva samo okačiti brojanicu o retrovizor u kolima
Milan Stanković

- Milan je bio u Nevesinju u društvu svog brata od tetke, koji je monah. Već godinama je posvećen veri - redovno posti, čita molitve i obilazi manastire. Koliko znam, ne planira da se zamonaši. U veri je pronašao mir, više ga estrada ne zanima - kaže naš izvor blizak pevaču i dodaje da mnogi nisu ni prepoznali pevača sa dugom kosom i bradom.

Foto: Facebook printscreen

 


Stanković je i sam pričao da se posvetio veri. Koliko se promenio, pokazuju i njegove reči...
- Kršten sam još kao beba da bih preživeo. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi, nemi i svegrešni, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez logosa božjeg nema života. Sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo - rekao je pevač.
Za Milana se već duže vreme spekuliše da se zamonašio.


Pokajanje
Molim vas da se pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost
Milan Stanković

 

- Nažalost, svedoci smo da u medijima veoma retko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vesti iz rijalitija i vračare. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu nam da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin je stanje duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin ne podrazumeva slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti brojanicu okačenu o retrovizor u kolima - kaže pevač i poručuje nekadašnjim fanovima:

Foto: printscreen

 


Vesna i Nikolija ga podržavaju

Milanove najbolje prijateljice i dalje su one koje je stekao još dok se bavio estradom - Vesna Zmijanac i njena ćerka Nikolija Jovanović. Njih dve ga maksimalno podržavaju, kao i bivša devojka Rada Manojlović, s kojom se zabavljao na početku muzičke karijere, posle takmičenja "Zvezde Granda", u kojem su oboje učestvovali.

- Hajde da se svi latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se najpre upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KSENIJA JE ŠARMIRALA SVAKOGA, I MUŠKARCE I ŽENE! Imala je nešto što se retko viđa! Maja Nikolić o poznanstvu, godišnjici smrti, detaljima iz života tragično nastradale denserke!
Estrada

KSENIJA JE ŠARMIRALA SVAKOGA, I MUŠKARCE I ŽENE! Imala je nešto što se retko viđa! Maja Nikolić o poznanstvu, godišnjici smrti, detaljima iz života tragično nastradale denserke!

Pevačica Ksenija Pajčin i njen dečko, maneken Filip Kapisoda nađeni su mrtvi, 16. marta 2010. godine u stanu u kome je ona živela sa majkom, u Nikšićkoj ulici u beogradskom naselju Voždovac, a pevačica Maja Nikolić za Informer rekla je da nije slutila da će tako tragično završiti.

16.03.2023

09:40

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17