• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

16.05.2023

14:24

RAŠID ROBIJAO I ZA UBISTVO, SESTRA GA OPTUŽIVALA ZA SILOVANJE I PALJENJE KUĆE! Evo ko je bio problematični stariji sin Sinana Sakića!

printscreen

Estrada

RAŠID ROBIJAO I ZA UBISTVO, SESTRA GA OPTUŽIVALA ZA SILOVANJE I PALJENJE KUĆE! Evo ko je bio problematični stariji sin Sinana Sakića!

Podeli vest

Rašid Sakić (45), sin legendarnog pevača Sinana Sakića, preminuo je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a tokom života imao je dosta problema sa zakonom kao i sa članovima porodice.

Rašid Sakić, koji je ovoga puta bio u zatvoru na izdržavanju kazne zbog razbojništva, godinama unazad ulazio je u sukob sa sestrom Đulkicom koja ga je optuživala da joj je zapalio kuću, kao i za pretnje silovanjem.

Foto: Facebook

Rašid Sakić

Osim ovih optužbi, sumnjalo se da je zapalio i kuću svoje maćehe Sabine Sakić. 

Rašid je prvi put bio na 12 godina robiji zbog ubistva svog prijatelja, a njegov otac Sinan jednom prilikom govorio je da je do tragedije došlo u okršaju u kojem je njegov sin slučajno upucao dečaka. Sinan je tada govorio da je Rašid pucao u samoodbrani, kao i da je i sam bio teško ranjen:

- Njemu su 4 metka pucana u leđa, i on se branio i pucao je i on. I to niko živi nije pomenuo u životu! Niko živi, nikada...a četiri metka pucana u leđa. I danas dan, narkoman koji se leči od heroina šeta ulicom, a to dete ja sam voelo kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su deca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedno bez drugoga nijednog jedinog sekunda - počeo je priču Sinan koji je objasnio kako je došlo do pucnjave.

Legendarni pevač za ovo ubistvo saznao je kada je bio na koncertu u Švajcarskoj i opisao je kako je to izgledalo:

- Javio mi je jedan moj drug. Kaže "brate, znaš da je Ćela ubio Drajinog..." Šta kažeš?! Kaže "i on je u bolnici, četiri metka ima u leđima". Počeo ja da plačem, je*em ti koncert i je*em ti sve! Nema tu, profesionalac si. Ja pevam, smejem se... Siđem dole - plačem ko dete. Znaš ono kad...sram te da izađeš na ulicu. A onda izađem na ulicu a kažu "pa šta sad, svi su krivi, i njega su pokušali da ubiju"... Nikad to niko nije ispričao, nikad! - rekao je tada Sinan, toliko emotivno da su svi koji su ga slušali, i plakali.

Foto: Novak Đurović

Sinan i Rašid

Kako je tada kazao Sina Sakić, Rašida je samo jednom posetio u zatvoru za 12 godina. Njegov sin je čak za to vreme bio u bolnici, ali ga pevač nije posećivao tu:

- Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog... Kako je to moglo da se desi?! I onda sam rekao "ne, ja ni u snu ne idem". Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: "Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega voleo. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti" - ispričao je tada Sinan.

Kako su mediji ranije pisali, odmah posle smrti legendarnog pevača počeli su problemi u porodici, a glavni krivac navodno je bio njegov sin iz prvog braka Rašid, koji je nekoliko meseci pre toga izašao iz zatvora nakon odsluženja višegodišnje kazne zbog ubistva.

Od izvora bliskog Sakićima mediji su saznali da je Rašid tražio novac od Sabine, te joj stalno dolazio na kućna vrata i preti joj.

Iako ona nije želela da ga prijavi, pročulo se šta se dešava, pa je Sabinu policija pozvala na razgovor, a ona im je ispričala sve, nakon čega joj je rečeno da će ga držati na oku.

- Sinan je na Sabinu prepisao svu pokretnu i nepokretnu imovinu, pa čak i stanove svoje dece - rekao je izvor tada i doda:

Foto: printscreen Instagram sabina

Sinan sa drugom suprugom Sabinom

- Dok je bio živ, svima je obezbedio krov nad glavom, a kako bi sprečio naslednike da prodaju nekretnine i tako ostanu na ulici, što se često dešava sa sinovima i ćerkama imućnih roditelja, sve je preneo na ženino ime.

- Zapaljena je kuća koja se vodi na moje ime, ali i druga gde živi Đulkica. On je to zapalio, Rašid Sakić, Sinanov sin, koji je samo 6 dana pretio da će nas zapaliti, da ću čupati kosu s glave. Za njih je zbog drugih krivičnih dela raspisana poternica. Pravio je velike probleme nama kao porodici. Poslednji put je uhapšen sa 27 kilograma narkotika. On je u pokretu od Loznice, čamcem prelazi i zapali kuću- rekla je Sabina.

Osim Sabine, Rašida je optuživala i sestra Đulkica koja je jednom prilikom otkrila i stravične detalje da je pretiod a će joj ubiti i silovati ćerke:

- Tačno je to što ste čuli, da mi je tako užasno pretio decom. Zbog toga sam veoma uplašena, pa sam najstarijoj ćerki kupila avionsku kartu i stigla je u Švajcarsku iz Beograda - kaže Đulkica ne želeći da ulazi u detalje jezivih pretnji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Minja

pre 11 meseci

. Pazi šta pišeš o mrtvom čoveku. Sestra ga nije optužila za silovanje. Pretnja silovanjem. Sam si rekao.Gde će vam duša. Pišete ovakve stvari zarad 20 pregleda. Napisao si da je silovao sestru govno smrdljivo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija