• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M.B./Alo

14.01.2024

18:59

"Zbog te pesme sam zabranjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori!" Goca Lazarević otpevala hit za sva vremena, a doneo joj mnogo problema

ATA Images

Estrada

"Zbog te pesme sam zabranjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori!" Goca Lazarević otpevala hit za sva vremena, a doneo joj mnogo problema

Podeli vest

Pevačica narodne muzike, Goca Lazarević, vlasnica je jednog od najvećih hitova sa ovih prostora, pesme "Vidovdan" koju je komponovao Milutin Popović Zahar, inače njen bivši suprug.

Goca je tokom gostovanja u emisiji "Premijera - vikend specijal" uživo otpevala ovaj vanvremenski hit, a zatim otkrila kako je baš zbog te pesme zabranjena u Hrvatskoj i Crnoj Gori:

Foto: ATA Images

 

- Na Kosovu i Metohiji sam bila pre dve godine, moram da kažem da pesma "Vidovdan" nije ni Zaharova, ni moja, to je pesma naroda, ovo je pesma Srba. Dobila sam mnogo zbog te pesme, ali mnogo sam i izgubila. Izgubila sam tržište, ne zovu me u Hrvatsku da pevam, ali sam dobila pesmu koja će živeti i posle mene, ovo je ono što ostvaljam za buduće generacije - rekla je Goca, pa otkrila da iz istog razloga ne nastupa ni u Crnoj Gori:

Foto: Printscreen

 

 - Ne zovu me ni u Crnu Goru, nisam tamo pevala više od dvadeset godina, čak je pesma "Vidovdan" zabranjena na svim medijima. Ja ne razmišljam o tome, ja nisam nacionalista, ja sam rodoljub koja voli svoju zemlju i to je najvažnije. "Vidovdan" je prava srpska pesma, i to je važno. Koliko sam ja puta plakala sa publikom zbog te pesme, i dok smo je pevali svi, svi smo plakali. Mene politika ne zanima, sport, muzika i umetnost spajaju ljude i to je najvažnije - istakla je pevačica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija