• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/G.T.

26.03.2024

16:08

"Ovo je veliki gubitak za našu muzičku scenu"! Neda Ukraden otkrila nepoznate detalje iz prošlosti sa Slađanom Milošević

ATA Images

Estrada

"Ovo je veliki gubitak za našu muzičku scenu"! Neda Ukraden otkrila nepoznate detalje iz prošlosti sa Slađanom Milošević

Podeli vest

Proslavljena rokerka preminula je danas u 69. godini u Zemunskoj bolnici, kolege šokirane zbog njene smrti

Neda Ukraden je kao i većina njenih kolega iznenađen je zbog smrti Slađane Milošević za koju ima samo reči hvale. Pevačica nije znala da je Slađana bolesna, i da joj je zdravstveno stanje bilo toliko ugroženo. 

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

- Pre svega moje duboko saučešće njenoj porodici, njenim fanovima, celoj muzičkoj sceni ovih prostora. Slađana je bila izuzetna muzička ličnost, žena koja je svojom ličnošću obeležila jedno vreme. Ovo je veliki gubitak za našu muzičku scenu - govori Neda i dodaje:

- Zaista nisam znala da je toliko ozbiljno bolesna, ali se iskreno nadam da je imala adekvatno lečenje. Jedino što je utešno u celoj situaciji, jeste da će njene pesme živeti i nakon njene smrti. 

Pevačica se prisetila ranijih vremena kada su se svi družili i putovali na turneje zajedno. 

- Poznavale smo se, ranije smo se svi družili, pevači su išli zajedo na turneje, snimanja, emisije, to je nekad bilo tako sada toga više nema. Bila je jedna neverovatna i drugačija osoba, koja je talentovana i izuzetna. Još jednom da ponovim jako mi je žao i još jednom duboko saučešće celoj porodici - rekla je Neda za Informer. 

Foto: Foto: ATA Images

 

Biografija Slađane Milošević

Slađana Milošević rođena je u Beogradu kao Aleksandra 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija