• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/K.Ć.

14.06.2024

14:45

"Biću gruba"! Snežana Đurišić za Informer o mladim izvođačima bez talenta: "Uvela bih porez na šund, ali..."

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

"Biću gruba"! Snežana Đurišić za Informer o mladim izvođačima bez talenta: "Uvela bih porez na šund, ali..."

Podeli vest

Snežana Đurišić je jedna od najpoznatijih i najcenjenijih pevačica na prostoru bivše Jugoslavije, čija muzička karijera traje decenijama.

Sa svojim prepoznatljivim glasom, emotivnim interpretacijama i širokim repertoarom, Snežana je osvojila srca mnogih ljubitelja narodne muzike širom regiona.

Popularna pevačica godinama unazad je i član žirija u jednom od najpoznatijih muzičkih takmičenja "Zvezde Granda", te svojim dugogodišnjim iskustvom i mudrim savetima pomaže novim zvezdama u usponu.

Đurišićeva je sada za "Informer" otkrila da li današnji mladi pevači mogu postići sve što i zvezde bivše Juge. Ona je  odgovorila na pitanja da li bi vratila porez na šund, ali i koja je razlika u kvalitetu muzike nekad i sada.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Šta mislite, da li današnji mladi pevači mogu da snime bar jedan vanvremenski hit, koji će generacije slušati?

- Ako se posvetite svom talentu, ako ste predani svom radu, ako istančavate svoju veštinu i utkate istinsku emociju u sve što radite - za mene je to recept bez greške. A da biste postigli tako nešto, potrebno je vreme da se prava saradanja desi, da dođe prava pesma - rekla je Snežana, pa dodala:

- Generacije danas tek treba da dožive strpljenje, čini mi se. Toliko brzo živimo, toliko informacija primamo na dnevnom nivou, hteli ne hteli, da je donekle i jasno zašto je danas sve toliko brzo. 
Ali da bi potrajalo - mora da se uloži vreme i trud.

Po vama, koja je razlika (što se tiče kvaliteta pesama) ranije, na primer devedesetih i danas?

- Drugo vreme, druge vrednosti, druge tehničke mogućnosti. Nije bilo toliko lako snimiti pesmu kao što je danas. Sada je svima dostupna i tehnologija i oprema.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Kako se vi nosite sa promenama u muzičkoj industriji? 

- Kada ste toliko dugo u profesiji kao ja, ubrzo shvatite da su promene jedina sigurna stvar u životu i da se prihvataju kao takve. Imam tu sreću da uvek sarađujem sa sjajnim timom, uigrani smo u saradnji, pa se tako i prilagođavam lako, ako je to potrebno. Ono što svakako olakšava ceo proces je kad imate svoj stil, svoj pravac u kom vam je prijatno i u kom talenat može da dostigne svoj pun potencijal. 

Šta je nekada morao pevač da poseduje, a kako to danas izgleda? 

- Možda će ovo zvučati malo grubo, ali ste ranije morali da imate istaknut talenat, da bi ste uopšte mogli da odete na neku audiciju i da bi vam neko posvetio svoje vreme. Danas to potpuno drugačije izgleda, svima je sve dostupno i sve možete okačiti na internet "o sopstvenoj režiji", što opet dovodi do drugačije vrste percepcije javnosti - svako ko ima internet može da bude i muzički kritičar.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Da li biste možda vratili porez na šund? 

- Interesantno pitanje... Možda ako bi sav novac bio uložen u očuvanje tradicionalne srpske muzike, nošnje i običaja.

Da li postoji neki izvođač današnje generacije sa kojim biste sarađivali? 

- Sigurno, puno je divnih, talentovanih i vrednih mladih ljudi, naših mladih kolega, zašto da ne, sigurna sam da bih imala šta da naučim od njih, nije džabe izreka da na mladima svet ostaje.

Foto: E-Stock

 

Da li vam se dopada kako mladi pevači danas rade kavere na stare pesme? I da li bi vama smetalo da neko obradi neki vaš hit? (Apropo Jami koja se ljutila i govorila da ne želi da iko peva njene pesme)? 

- Dokle god je sve uz adekvatan dogovor, ne vidim razlog da bilo šta smeta. Oduvek se to dešavalo, nove generacije imaju i nove pogleda na stare stvari, drugačije doživljavaju muziku i poruke nekog drugog vremena. Svakako bi mi bilo drago da nove generacije cene, uče i istražuju svu muziku, pogotovo tradicionalnu, jer je to osnov i inspiracija svega. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija