• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dnevnik/Informer.rs

05.09.2024

10:47

"One ne tračare, već analiziraju!" Poznati novinar Aleksandar Filipović u svojoj kolumni o emisiji "4 i po žene"

informer/printskrin x

Estrada

"One ne tračare, već analiziraju!" Poznati novinar Aleksandar Filipović u svojoj kolumni o emisiji "4 i po žene"

Podeli vest

Emisija Informer televizije "4 i po žene" bila je tema kolumne "OkoTVoko" Aleksandra Filipovića.

Kolumnu pod naslovom "Ne tračare, već analiziraju" objavljenu na portalu Dnevnik.rs prenosimo u celosti.

Televizijski prenos otvaranja Olimpijskih igara izazvao je na društvenim mrežama pravu buru.
Većina je šokirana, a neki su oduševljeni. Pratićemo Olimpijadu i sve emisije u vezi sa ovim TV spektaklom i, na kraju, dati završni komentar. Ali, čini mi se da da je otvaranje jako ličilo na "Pesmu Evrovizije". Imali smo četiri i po muškarca na Novoj, a sada imamo "Četiri i po žene" na Informer  televiziji sa sloganom: "Mi ne tračaramo, već analiziramo".

Foto: Tanja Andric

 

Pozorišni producent Zina Al Sattaf, psihijatar Katarina Odalović, ekonomista Jadranka Jevtić i fotograf  Maja Mojsovski Rašević sa svojom gošćom Slavicom Đukić Dejanović razgovarale su o toksičnim vezama, ali i o tome kako ih izbeći.

Dame su ogolile dušu i bez zadrške govorile o partnerskim odnosima, a otkrile su i intimna iskustva koja se prepričavaju samo najboljim prijateljicama uz šoljicu kafe.

Slavica Đukić Dejanović pred kamerama Informera priznala je da je bila prevarena u vezi, ali i na čemu je zahvalna prethodnoj supruzi svog muža. Aktuelna ministarka i sama je, kaže,  bila u toksičnom odnosu.

Foto: Tanja Andric

 

- On je imao mamu koja je ličila izgleda na mene, bila je vrlo stroga, kastrativno je delovala na njega i ja ga podsećam na tu mamu i on ne može mene da voli - izjavila je Slavica Đukić Dejanović u emisiji.

Tipična ženska ćakula i neobičan format, a Slavica Đukić Dejanović je sa pravom primetila kako prepoznati sopstvenu psihološku toksičnost i kako je ne primenjivati  na drugima.

I gde su frustracije u svakodnevnom životu. I dala je sjajne savete kako da izbegnemo toksičnost sa kolegama na poslu ili u partnerskim odnosima. Najbolje je izbegavati toksične odnose i ljude.

Kao što je Princ od Vranje rekao da izbegava zavidne i ljubomorne ljude. To je dobro za psihu. Mora se razumeti i neko ko  je bezobrazan i vaspitan, ali treba se takvih ljudi kloniti. Eto, dobijete pametan savet kad se najmanje nadate.

U toksičnim odnosima se najbolje reaguje dobrom energijom i leči se zatrovana energija.

Slavica je mnogo naučila od svojih inteligentih pacijenata više nego iz knjiga. Umerena agresija štiti ličnost, ne treba biti i previše dobar. Emisiju boje i autori, učesnici i teme. Premijera je nedeljom u 18 časova.

Foto: Tanja Andric

 

Premijerno, usred letnjeg perioda, a da ne liči na Sanju Marinković i Magazin In, Milivoje Mili Čolić drži adrenalin i povremeno baca komentare. "Milođija" u svakoj čorbi, bilo da je u emisiji "Četiri i po žene" ili u "Kolegijumu".

Svi danas rade tok-šou, ali jedna repriza mi je prijala na Una televiziji. To je emisija Voje Nedeljkovića za Žikom iz "Zane".

Poznat sam kao enciklopedija domaće estrade, ali u toj emisiji sam prvi put čuo da je pesmu "Jabuke i vino" trebalo da pevaju Goran Bregović, Džoni Štulić  i Oliver Mandić, ali je na kraju došlo do svađe.

Žika je toliko zanimljivo pričao o Marini Tucaković da bi zaista trebalo snimiti film o toj fantastičnoj ženi, njenoj harizmi i pesmama.  

Ima leka za ovu vrućinu, a to je daljinski upravljač. Negde su premijere, negde su reprize. Ali, svakako ima šta da se gleda, samo treba listati kanale.

Programa je toliko na svim našim kanalima da je ovo dobar period da se napravi lepa retrospektiva i da se pogleda nešto novo. Uvek se trudim da gledam program koji će da me zabavi ili da me nečim poduči.

A ima i nostalgije. Na K1 sam gledao reprizu emisije u kojoj je kolega Radoslav Kajtez ugostio glumicu Aleksandru Sašu Nikolić, popularnu Savku iz "Srećnih ljudi", koju smo gledali na malim ekranima posle trideset godina. Toliko toplo i lekovito, taman lek za toksične javne ličnost koje nas okružuju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"
Društvo

"Neće im ovo proći!" Srpkinja šokirana plažom i uslugom na poznatom letovalištu: "Ako sam platila neću da ćutim!"

Put od 16 sati, zatim četvoročasovno čekanje na ulazak sobu, pretrpana, "skraćena" plaža i, kao jagoda na šlagu, odbijanje da se stane na pauzu nakon pet sati putovanja u povratku. Sve ovo obeležilo je negativno iskustvo jedne putnice iz Srbije koja je preko agencije odlučila da ide na more u Pefkohori u Grčku. U ovoj zemlji ništa manje razočarenje ju je zateklo i na plaži. Svoj doživljaj, ali nimalo lep, objavila je Sprkinja na jednoj fejsbuk grupi uz napomenu da ne želi da ćuti o stvarima kojima nije zadovoljna, a za koje je dala novac.

05.09.2024

12:00

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)
Live TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja! (VIDEO)

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče u Vladivostoku, na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom. da Moskva očekuje da predsednik Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS. Na ovu temu u "Info jutru" su govorili Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i Petar Popović sa Informer TV.

05.09.2024

09:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija