• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2021

14:38

DRAGAN BJELOGRLIĆ OTKRIO KADA ĆE U BEOGRADU BITI PREMIJERA "TOME"! Nakon prikazivanja filma u Sarajevu i Nišu reditelj poručio: Ovo su momenti zbog kojih radimo ovaj POSAO!

Kultura

DRAGAN BJELOGRLIĆ OTKRIO KADA ĆE U BEOGRADU BITI PREMIJERA "TOME"! Nakon prikazivanja filma u Sarajevu i Nišu reditelj poručio: Ovo su momenti zbog kojih radimo ovaj POSAO!

Podeli vest

Film "Toma" sinoć je imao svoju sprsku premijeru na niškoj Tvrđavi na otvaranju festivala "Filmski susret".

Ekipa filma "Toma" održala je danas pres konferenciju na niškoj Tvrđavi.

Foto: Aleksandar Kujučev

Film "Toma"

Reditelj filma Dragan Bjelogrlić kaže da se film nije bavio faktografskim detaljima iz života Tome Zdravkovića, već je slika kreatora ostvarenja o Tominom životu i karijeri.

- Ima faktografskih momenata kao što je Tomino upoznavanje sa Silvanom Armenulić, ali film je pre svega naš doživljaj jednog čoveka. Slušali smo emociju Tominih pesama i to nas je vodilo kroz nastajanje ostvarenja. Tomin život je bio veoma kontroverzan, a opet pun naboja... - rekao je Bjelogrlić koji je otkrio da je bilo emotivno teško "preživeti" premijere filma u Sarajevu i Nišu:

Mnogim profesionalcima u kinematografiji se dogodi jedna takva premijera, a eto nama su se desile dve u dva dana. U Sarajevu smo doživeli smo nešto što je zapravo neobjašnjivo. Tri hiljade ljudi je eksplodiralo u ovacijama posle filma. Mislili smo da je to najbolje što nam se desiti sa filmom, a onda se dogodilo nešto još jače u Nišu. To su momenti zbog kojih mi radimo ovaj posao - dodao je Dragan koji je otkrio da su svi glumci su dobili uloga na kastingu:

Foto: tanjug

Dragan Bjelogrlić

- Ni za jednu ulogu nismo znali glumca unapred. Svi su se glumci izborili za svoje uloge na kastingu - rekao je Bjelogrlić koji je otkrio da će beogradska premijera filma "Toma" biti najverovatnije 14. septembra u Sava Centru.

- Verovali smo da je pravi momenat za beogradsku premijeru filma ''Toma'' 30. septembar, dan kada je Toma Zdravković 1991. godine preminuo. Korona ponovo preti, pa ćemo konačnu odluku doneti ovih dana - otkrio je Dragan Bjelogrlić na konferenciji za medije.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dana

pre 2 godine

Vrlo je agresivan, trubi cak i zenama na pesackom prelazu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija