• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2022

12:11

DA LI ĆE PELETOVA KLASA NASLEDITI LEGENDARNU KLASU VLADE JEVTOVIĆA?! Skoro svi sa klase 2007. prave veliku karijeru!

Privatna arhiva

Kultura

DA LI ĆE PELETOVA KLASA NASLEDITI LEGENDARNU KLASU VLADE JEVTOVIĆA?! Skoro svi sa klase 2007. prave veliku karijeru!

Podeli vest

Na fakultetu dramskih umetnosti, klasa 2007. ističe se po svojim neverovatnim uspesima. Od klase 1984., Vlade Jevtića, ni jedna nije dostigla taj nivo genijalnosti i slave.

Klasa profesora Vlade Jevtovića 1984, važi za najbolju klasu svih vremena na Fakultetu dramskih umetnosti. U toj klasi su bili Dragan Bjelogrlić, Milorad Mandić Manda, Žika Todorović, Branka Pujić, Dragan Petrović Pele, Mirjana Joković, Boda Ninković, Vesna Trivalić, Vesna Stanojević, Duda Stojanović, Darko Tomović i Tatjana Venčelovski. Dugo posle ove generacije nije se dogodilo da jedna generacija iznedri mnogo uspešnih glumaca. Uglavnom je samo 30 odsto njih uspelo da stekne veliku slavu.
 

Foto: youtube/TS Zabava - Zvanični kanal

Dragan Petrović Pele

 

Međutim, generacija jednog od dvanaest veličanstvenih, Dragana Petrovića Peleta, iz 2007. godine krči svoj put na filmskoj i pozorišnoj sceni Srbije i možda će jednog dana moći da se pohvali uspesima kakve su napravili njihove starije kolege iz Jevtovićeve klase.

Ova klasa je redak primer da su svi studenati jedne generacije uspeli u svojoj glumačkoj karijeri. Pored toga, svi članovi ove klase ostali su prijatelji i smatraju se drugom porodicom, a neki od njih su to i postali. Ovu klasu čine 12 poznatih glumaca koje javnost obožava.

Tamara Dragičević

Foto: ATA Images

Tamara Dragičević

Popularna glumica Tamara Dragičević upisala je FDU nakon trećeg razreda gimnazije, što uspeju samo najtalentovaniji, a sada je stalna članica Ateljea 212.

Dobila je nagradu "Zlatni ćuran" ya ulogu u predstavi "Dobri ujkica", kao i nagradu "Carica Teodora" za ulogu Silvane Armenulić u filmu "Toma".

Tamara se proslavila u filmovima "Montevideo, Bog te video!", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija", "Žigosani u reketu", ali je učestvovala i u šou programu "Tvoje lice zvuči poznato", koji je bio jedan od najgledanijih na našim prostorima.

Ova glumica se 2016. godine udala za kolegu Petra Benčinu, sa kojim je i dalje u srećnom braku. Osim uspešne karijere, Tamara je i uspešna majka dvoje dece, a njen brat, Miodrag Dragičević, takođe se bavi glumom.

Miloš Biković

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Miloš Biković

Miloš Biković je prvu značajniju ulogu imao još kao dečak u seriji "Stižu dolari". Najpoznatiji je po ulozi fudbalera Tirketa u filmu "Montevideo, Bog te video!", a od tada se smatra jednim od najuspešnijih glumaca sa naših prostora.

Biković je osnovao produkcijsku kompaniju "Archangel studios". On je, takođe, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, a osim u Srbiji, Miloš je izuzetno angažovan i cenjen u Rusiji, čije je državljanstvo dobio 2021. godine. 

Odlikovan je Puškinovom medaljom od strane ruskog predsednika lično.

Nina Janković Dičić

Foto: Marko Đoković

Nina Janković Dičić

Ova lepa Šapčanka je na trećoj godini studija postigla veliku slavu ulogom kontroverzne Valerije u filmu "Montevideo, Bog te video!" za koju je i dobila nagradu "MTV Movie Avard", a od tada uloge nisu prestajale da je nižu.

Jedne od najpoznatijih uloga igrala je u filmovima "Kalkanski krugovi", "Mama i tata se igraju rata", "Cvat lipe na Balkanu", "Vojna akademija", "Ubice mog oca", "Jagodići"...

Nina se smatra za jednu od najlepših srpskih glumica. Udata je za Mateju Dičića, brata njene goleginice sa klase, Tamare Dragičević.

Miljana Gavrilović

 

 

Miljanu Gavrilović javnost je upamtila po ulozi Zvezdane Anđelković u seriji "Folk", gde tumači glavni lik pevačice. Ona se od tada, osim glume, bavi i pevanjem, a takođe se oprobala i u manekenstvu.

Druge značajnije uloge ostvarila je u serijama: "Hotel Beograd", "Sumnjiva lica", "Žigosani u reketu"...

Miljana je, pored toga, i majka dvoje dece.

Miodrag Radonjić

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Miodrag Radonjić

Miodrag Radonjić, svima poznatiji kao Baća iz Mirijeva, nadimku koji nosi lik koji tumači u filmu "Južni vetar", debitovao je u komediji "Nova šansa".

Igrao je i u filmovima "Balkanska međa", "Hotel Beograd", kao i su seriji "Ubice mog oca".

Sa prijateljem i kolegom Milošem Bikovićem osnovao je produkcijsku kuću "Archangel studios", a, takođe, je i venčani kum koleginice Nine Janković Dičić.

Ivan Mihailović

 

 

Čuveni Mirko Klisura iz serije "Vojna Akademija", stalni je član Ateljea 212, a svoje prve predstave odigrao je u poyorištu "Duško Radović".

Glumio je u kultoj seriji za decu i mlade "Metra bez drške", a bio je i učesnik šou programa "Ples sa zvezdama" i "Tvoje lice zvuči poznato".

Brigirao e u u ostalim ulogama, a neke su u filmovima "Balkanska međa", "Južni vetar", "Mama i tata se igraju rata", "Kaljave gume"...

Stojan Đorđević

 

 

Glumac Stojan Đorđević već krajem druge godine Fakulteta dramskih umetnosti dobio je prvi profesionalni angažman u Beogradsko dramsko pozorište.

Nakon završenih master studija na fakultetu odlučio je da bude predavač u školi glume "Prvi koraci".

Stojana smo mogliu da gledamo u serijama "Igre sudbine", "Južni vetar", "Šifra Despot", "Urgentni centar", "Klan"...

Foto: printscreen

Uroš Jakovljević

 

 

Glumca Uroša Jakovljevića imali smo prilike da vidimo u mnogim filmovima i serijama: "Nemoj da zvocaš", "Šešir profesora Koste Vujića", "Vrata do vrata", "Tajne vinove loze", "Samac u braku"...

Uroš je nakon završetka studija na FDU-u, upisao FON na kom je završio i master studije.

Jakovljević je stalni član Ateljea 212, ali često igra i u drugim pozoričtima.

Foto: printscreen

Anja Alač

Foto: rts printscreen

Anja Alač

Glumica Anja Alač ćerka je poznatih glumaca Vesne Čipčić i Aleksandra Alača, a od malena svirala klavir i zavrčila osnovnu muzičku školu.

Stalni je član BDP-a, a poznata je po ulogama u serijama "Ruža vjetrova", "Tate", "Montevideo", "Ubice mog oca"...

U braku je sa pijanistom Andrejem Josifovskim, sa kojim ima sina.

Foto: InstagramScreenShot/pijanistq

Mateja Popović

 

 

Glumac Mateja Popović rođen je 1987. godine u Požarevcu i najstariji je u klasi 2007.

Trenutno radi kao predavač  u školi glume  "Maska" i jedan je od osnivača pozorišta "Čiča Miča". Neke od njegovih bitnih uloga su u serijama "Šešir profesora Koste Vujića", "Igre sudbine", "Preživeti Beograd"...

 

 

Jelisaveta Orašanin Teodosić

Foto: instagram/jagodenamagli

Jelisaveta Orašanin Teodosić

Jelisaveta Orašanin upisala je FDU nakon završene Sportske gimnazije, a popularnost je stekla ulogom Roksande u seriji "Vojna Akademija".

Igrala je i u serijama "Ubice mog oca", "Drim Tim", "TNT", "Andrija i Anđelka", a publika je može gledati na sceni BDP-a, čiji je stalni član.

Ona je u braku sa košarkašem Milošem Teodosićem sa kojim ima dvoje dece.

Anka Gaćeša Kostić

 

 

Ova glumica je nakon završenih master studija postala stručni saradnik na FDU-u na predmetu Scenske igre.

Anka se bavila sinhronizacijom animiranih filmova i radila je koreografije za brojne predstave, a pored toga, poznata je i po ulogama u serijama "Jugoslovenka", "Vojna akademija", "Radi Mileva", Kamiondžije d.o.o.", "Zbornica"...

Ona j u braku sa bratom Vuka Kostića, Nestorom Kostićem.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija