• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Saša Kostić

08.08.2022

07:20

EKSKLUZIVNO! Informer na snimanju serije "Dara iz Jasenovca" - Srbija će opet plakati zbog ustaških zločina!

M.Miljević

Kultura

EKSKLUZIVNO! Informer na snimanju serije "Dara iz Jasenovca" - Srbija će opet plakati zbog ustaških zločina!

Podeli vest

Film "Dara iz Jasenovca" rasplakao je publiku potresnim scenama stradanja Srba u ustaškom logoru "Jasenovac", a u istoimenoj seriji čije je snimanje u toku, biće prikazan dirljiv susret sestre i brata - Dare i Bude

Predrag Gaga Antonijević kaže da će cela Srbija plakati kada bude gledala seriju "Dara iz Jasenovca"! Snimanje drame o monstruoznim ustaškim zločinima nad više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma u logoru smrti "Jasenovac" za vreme Drugog svetskog rata i njihovoj daljoj sudbini nedavno je završeno u Crnoj Gori.

Foto: M.Miljević

 


Dirljiv susret


U seriji, koja će imati pet epizoda, publika će moći da vidi i kako je izgledao dirljivi susret sestre i brata - Dare (Mirjana Karanović) i Bude (Marko Gvero). Oni se nakon 50 godina od napuštanja koncentracionog logora ponovo sreću u "Zadarskoj kristalnoj noći"!

Foto: M.Miljević

Predrag Gaga Antonijević

Mira: Film i Biljana
Čekić su me oduševili

Mirjana Karanović kaže da je oduševljena Biljanom Čekić, koja je igrala malu Daru!
- Dopala mi se intimna priča glavnih junaka i to što su doživljavali. Biljana je posebno dete, veoma je talentovana. Impresivno je kako je dočarala lik devojčice Dare, koja se našla u teškim okolnostima - kaže glumica.

- Smatram da je veoma važno što smo snimili nastavak priče! Scene iz filma "Dara iz Jasenovca" potresle su mnoge koji su ga gledali u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i širom sveta. Mislio sam da će mi snimanje serije lakše pasti, jer sam se borio sa bolom i tugom tokom rada na filmu. Međutim, nesrećna sudbina srpskog naroda posle "Jasenovca" me je takođe pogodila - priča reditelj Gaga Antonijević.


On otkriva šta se dešava sa sestrom i bratom u seriji:

Foto: M.Miljević

Susret Dare i Bude


- Po napuštanju "Jasenovca" Dara i Budo su razdvojeni, a dečaka su usvojili Hrvati. Odrastao je, postao otac, ne znajući da je zapravo Srbin. Najemotivnija scena u seriji je susret Dare i Bude, kada se grle i plaču. Ma svi na setu smo zaplakali koliko je to bilo potresno. Dotakla me je i scena u kojoj Budo, posle susreta sa sestrom, objašnjava svom sinu, koji je krenuo da pali srpske kuće u Zadru, da je zapravo Srbin. Uz sjajne glumce, predvođene Mirom Karanović i Markom Gverom, uspeli smo da dočaramo strah i nadanje koji su pratili sudbinu Srba u Hrvatskoj 1991. tokom "Zadarske kristalne noći"!


Snimali u Risnu


Antonijević kaže da su se potrudili da u Risnu u Crnoj Gori naprave set koji ih je vratio 31 godinu u prošlost:


- Poslednji kadrovi su nastali u Risnu, pošto ambijent liči na Zadar. Nikada neću zaboraviti povike statista i glumaca tokom snimanja scena u kojima ustaše napadaju Srbe i pale im kuće. To je delovalo toliko realno i uznemirujuće da je ostavilo snažan utisak i na tamošnje meštane.
Serija "Dara iz Jasenovca" imaće pet epizoda, a premijera se očekuje naredne godine.

 

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija