• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. S.

30.03.2023

08:00

BIO SAM U MANASTIRU KAD JE BOMBA PALA BLIZU MENE! Poznati glumac progovrio o traumatičnom iskustvu!

Kultura

BIO SAM U MANASTIRU KAD JE BOMBA PALA BLIZU MENE! Poznati glumac progovrio o traumatičnom iskustvu!

Podeli vest

Nebojša Dugalić kaže da je bio prestravljen kada su pre 24 godine NATO bombe padale na 300 metara od njega!

Glumac je o svojim traumatičnim iskustvima pričao na konferenciji za medije povodom druge sezone serije "Kalkanski krugovi", koja će početi sa emitovanjem 1. aprila na TV Superstar.

Menja sudbinu


Moj lik u "Kalkanskim krugovima" utiče na sudbine drugih i otvara razne intrige
Nebojša Dugalić

- Najtraumatičniji period mog života je NATO bombardovanje. Tih 11 nedelja je mnogo bombi palo blizu mene. Prvo sam boravio u jednom stanu koji se nalazio na 100 metara vazdušnom linijom od RTS-a, koji su gađali. Potom sam u jednom periodu bio u manastiru u Kovinu, a bomba je pala na 300 metara od nas. U tim trenucima sam se molio da niko nije stradao i da je bomba pala u prazan prostor. Nije mi bilo prijatno ni da slušam stalno preletanje raketa, dok čekam da čujem gde će se desiti eksplozija. Taj zvuk i danas pamtim! U svakom trenutku sam očekivao da nam se na glavu sruči neka od tih bombi. Stalno sam imao osećaj neprijatnost zbog blizine smrti - priča Dugalić, koji će u novoj sezoni popularnog horor-trilera imati značajnu ulogu:


Mistika
Rastao sam u okruženju u kojem su se stalno pričale mistične priče poput onih: "Da li je neko video vampira"
Nebojša Dugalić

Uzbuđen zbog uloge

Foto: Insajder/Novak Đurović

 

- Lik kog tumačim donosi nove vrtloge i otvara razne intrige. Preko njega se prede cela priča i utiče na sudbine drugih. Najinteresantnije mi je što je priča otišla još dublje u prostore magije i mitologije. Drago mi je da sam dospeo u vrtlog kalkanskih sudbina.

Vojin: Ne plašim se vlaške
magije, ali mi je zanimljiva

Vojin Ćetković, koji u "Kalkanskim krugovima" tumači lik Dejana Matića, kaže da nije sujeveran.
- Dok smo snimali seriju, u kući smo imali crnog mačka starog 18 godina, koji mi je stalno prelazio put. Ali, nemam problem sa tim, jer nisam sujeveran - kaže Vojin i dodaje da je mistika kojom obiluje serija deo folklora i mentaliteta.
- Svaki kraj Srbije ima posebnu mitologiju. Igrao sam u predstavi "Transilvanija", u kojoj se pominje vlaška magija, pa znam ponešto o tome. Ne plašim je se, samo mi je zanimljiva.


Dugalić je otkrio i da li je sujeveran, pošto se radnja serije odvija u Zabranu, gde se misteriozna utvara, baba Guba pojavljuje na zabranjenoj šumskoj teritoriji sela.


Paralelne stvarnosti


- Rastao sam sa tim mističnim pričama, jer sam odrastao u Kraljevu i na selu u Žiči, gde se stalno govorilo o tome na seoskim sedeljkama. Uvek je neko na tim okupljanjima pitao: "Da li je neko video vampira?" ili "Da li vam se neko ukazao, prikazao..." Odmalena te priče slušam otvorenih očiju. Kasnije sam se zanimao za to, pa sam čitao o paganskoj i mitološkoj građi i običajima. Tada sam uvideo da živimo u paralelnoj stvarnosti. Jedna je ova u kojoj živimo, a druga nas vuče neobjašnjivim silama i tokovima u neki drugi svet. Ako poverujemo u drugi svet, to može da bude opasan i klizav teren.

Foto: printscreen instagram/nebojsadugalic_official

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija