• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

17.04.2023

18:18

KATARINA RADIVOJEVIĆ ZAIGRALA UŽIČKO KOLO USRED NJUJORKA! Glumica pokazala umeće ispred crkve "Sveti Sava" u Americi! (VIDEO)

Foto facebook

Kultura

KATARINA RADIVOJEVIĆ ZAIGRALA UŽIČKO KOLO USRED NJUJORKA! Glumica pokazala umeće ispred crkve "Sveti Sava" u Americi! (VIDEO)

Podeli vest

Glumica Katarina Radivojević Vaskrs provodi u Njujorku, ali je ispoštovala tradiciju i običaje i proslavila u skladu s pravosljavljem- ispred crkve "Sv. Save" u Njujorku u kojoj je ove godine prvi put održana Vaskršnja liturgija. A glumica je čak i kolo zairagala sa drugim pravoslavcima koji žive tamo.

Naime, u crkvi "Svetog Save", održana je prva Vaskršnja liturgija nakon što je svetinja 2016. godine uzgorela u požaru.

Foto: Foto facebook

Katarina zaigrala kolo usred Njujorka...

Povodom ovoga vernici su se ukupili ispred crkve i zaigrali naše tradicionalno kolo što je mnoge oduševilo, pa se Katarina, kao i sav normalan svet, uhvatila u "koštac" sa ljudima, i pokazala svoj talenat.

- Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016. godine - rekao je nakon službe protojerej stavrofor Živojin Jakovljević, starešina tog Sabornog hrama za Tanjug, a prenele su Novosti.

Te 2016. godine, upravo na Uskrs crkva "Svetog Save" izgorela je u požaru, a njegova obnova traje i dalje sedam godina kasnije. Kako se na kraju ispostavilo, požar nije podmetnut već je u pitanju bio nesrećan slučaj, pošto su se zapalile sveće.

Prvu liturgiju nakon incidenta održao je patrijarh Porfirije ove godine 5. februara.

- Ljudi, sedam godinama nam je crkva na Menhetnu bila van stroja. Mogli smo mi to blje, verujem u to. Ali je najvažnije da se pravoslavni srpski narod vratio u svoj hram. Bilo bi dobro da svi razmislimo da li možemo nešto da uradimo kako bismo crkvu dodatno adaptirali - napisao je jedan vernik u grupi "Srbi u Njujorku."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija