• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Goran Todorović

07.01.2021

16:15

ISPOVEST MILANA MILOŠEVIĆA NATERAĆE VAM SUZE NA OČI: Sada sam se IZBORIO, ali pamtim božićne dane po....

Rijaliti

ISPOVEST MILANA MILOŠEVIĆA NATERAĆE VAM SUZE NA OČI: Sada sam se IZBORIO, ali pamtim božićne dane po....

Podeli vest

Voditelj i bivši zadrugar otovorio je srce i progovorio o stvarima koje su ga zadesile prethodnih godina na najveći Hrišćanski praznik

Voditelj hiper rijaliti programa "Zadruga" Milan Milošević otkrio je da su za njega slavlja nešto čemu se on najviše raduje. Da li to bila privatna veselja, rođendani šta god, on je uvek srećan kada narod ima povoda nečemu da se raduje.

Milan je sa osmehom na licu ušao u ovu godinu i istakao kako u prošlost ne gleda, te se neće ni osvrtati na prethodnu godinu. Praznici su tu, hajde da se radujemo i uživamo u Božiću svi zajedno- kaže Milošević i otpočinje razgovor sa nama. 

Na naše pitanje da li je vernik i da li poštuje sve tradicionalne običaje voditelj je bio vrlo konzican.

- Vernik sam i poštujem sve pravoslavne običaje za Božić, a pogotovo što pored Vaskrsa, Božić doživljavam kao najlepši i naradosniji dan u godini. Provodio sam ga uglavnom u krugu porodice i tada sam se pridržavao svih običaja. Međutim godinama unazad sam bio i sprečen da budem sa najmilijima tog dana jer sam morao da radim ali od malena su mi usađeni svi običaji i način kako se praznikuje.

Foto: printscreen

Milan Milošević

Deset godina unazad pa čak i kada nisam bio pored majke za Božić meni je namenjivala parče česnice i uvek je parica išla meni, neverovatno ali tako je. Imam sreće, a i iskreno silno želim da je pronađem svakog Božića. Ne mesim pogaču ali ne znaći da ne bih umeo jer u Zadruzi sam naučio i da mesim i hleb i pogače. Međutim dok je majka živa niko ne može da preuzme od nje to, a poslednjih nekoliko godina je na štakama, pridžavajući se za sto ipak uspevala da je umesi i nema ništa lepše od toga.

Foto: HIT dodatak/informer

Milan Milošević sa majkom

Kakva su ti sećanja na detinjstvo i Božić, ima li razlike sada?

Mnogo se sve razlikuje jer prvenstveno Božić pamtim sa snegom i ledinicama na kući. Pamtim vremena kada nije mogao sneg da se očisti da bi položajnik mogao da nam dođe u kuću jutrom. Sećam se i kada se pečenica smrzne koliko su bile niske temperature. Pamtim Božiće po desetinama čestitki koje smo dobijali od prijatelja koji su duge vere, ali pamtim i one loše situacije koje su nas baš za Božiji dan zadesile, ali neću o ružnim stvarima da pričam. Nije to ništa isto kao nekada, pa ljudi moji u mojoj kući nas je bilo petoro, a sada nas je samo dvoje... Imam osećaj da se i najveći praznici i sveci više praznuju i slave na društvenim mrežama nego u domovima ali hajde da ne pametujem više (smeh) - govori voditelj i dodaje:

Foto: printscreen

Milan Milošević sa majkom

Kao i svakog Božićnog jutra na mom stolu će se pored česnice naći suvo meso, omiljeni sir, domaći kajmak, gibanica, domaća supa, sarma i obavezno pečenje. Kolači naravno ne izostaju i iskreno malo preterujemo sa spremanjem svega, ali hajde ako nam je za Božić bogato, kažu i cele godine će biti tako. Ja ne spremam ništa, danas se sve uglavnom poručuje u raznim keterinzima i to je sasvim ok. Majka česnicu, a ostalo naručujem poslednjih godina od kako je ona lošeg zdravstvenog stanja - zaključuje Milan za naš portal.

Svim pravoslavnim vernicima želim srećan Boži, pono zdravlja i harmonije u porodici želi vam Milan Milošević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17