• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Maja Jovanović

15.11.2021

17:32

Ona je ISTA KRISTL: 'Sav trud se ISPLATI ako NE ODUSTAJEMO, a prepreke su samo STEPENICE do USPEHA!' /FOTO/

Jelena Simonović

Showbiz

Ona je ISTA KRISTL: 'Sav trud se ISPLATI ako NE ODUSTAJEMO, a prepreke su samo STEPENICE do USPEHA!' /FOTO/

Podeli vest

Naravno da sam bila presrećna kada sam dobila glavnu ulogu, ali u isto vreme i uplašena jer ulazim u nešto što do sada nisam radila, kaže glumica Ana Savić za Ljubav i zdravlje

Osamdesetih godina nije postojao dom širom sveta koji nije bio opčinjen kultnom serijom "Dinastija". Ne pamti se da je jedna sapunica u toj meri privukla pažnju svih društvenih slojeva. O glavnim junacima pričalo se na poslu, tokom sastanaka sa prijateljima, na porodičnim večerama, te je ideja da se snimi srpska verzija ove serije naišla na veliko oduševljenje kod domaće publike. Spekulisalo se kome bi od glumica mogla pripasti uloga čuvene Kristl. Na veliko iznenađenje, u raspodeli glumačkih karata odabrana je lepotica Ana Savić, bivša manekenka čije je lice krasilo brojne naslovnice i modne editorijale. Iako nema glumačkog iskustva, na kastinzima je oduševila žiri i pored brojnih glumica uspela da se izbori za ulogu, te uz partnera na setu, markantnog Branimira Popovića, već mesecima oduševljava publiku Pink televizije, na kojoj se ova serija i prikazuje.

Uprkos napornim snimanjima i plovidbi u nepoznato, Ana uspeva da balansira i ulogu koju ima kada se kamere ugase, ulogu majke i supruge. O njenom privatnom životu gotovo da se u javnosti ništa i ne zna, sem da ima troje dece, ćerke Unu i Milu i sina Stefana, kao i da je sa suprugom Milanom u ljubavi još od školskih dana. Povratak u žižu popularnosti izmestio ju je iz njene zone komfora u kojoj je godinama uživala, kao i privatnosti koju je uspela da sačuva od radoznalih pogleda. O novim poslovnim poduhvatima i iskustvu u glumačkim vodama, kao i životnim izazovima koje nosi svakodnevnica Ana Savić govori za "Ljubav i zdravlje".

 

 

Budući da po profesiji niste glumica, kako je došlo do saradnje u seriji "Dinastija"?
- Do saradnje je došlo sasvim slučajno. Za tu ulogu me je predložila naša poznata manekenka i moja dobra drugarica Katarina Katančević, koja je bila ubeđena da sam kao stvorena za nju. Zatim je usledio poziv na kasting i posle nekoliko krugova i skoro pet meseci odluka je pala na mene.

Lepotom osvojila Evropu

Ana Savić u svet modelinga zakoračila je davne 1996. godine kada je osvojila treće mesto na takmičenju "Elit model luk". Ova Beograđanka ubrzo je stekla veliku popularnost, te su se brojne agencije iz prestonica modne industrije utrkivale za saradnju s njom. U Aninom portfoliju može se naći saradnja sa modnim agencijama iz Milana, Praga, Minhena, Diseldorfa i drugih evropskih metropola. Zbog blede puti, plave kose i očiju u Nemačkoj je stekla veliku popularnost, te je na samom početku karijere već krasila naslovnice tamošnjih magazina.

Kako ste se osećali kada ste saznali da ste dobili jednu od glavnih uloga?
- Osećanja su bila pomešana. Naravno da sam bila presrećna, ali u isto vreme i uplašena jer ulazim u nešto što do sada nisam radila.

Možete li naći neku sponu između modelinga i glume?
- Pa svakako da mi je modeling mnogo pomogao u smislu da znam kako da se namestim pred kamerama. I u modelingu je često potrebna ekspresivna gluma, tako da mi je samo pomogao u svemu tome.

Koliko lik Kristine Kadić ima sličnosti s vama privatno?
- Kristina je na neki način slična meni, rekla bih da ima više sličnosti nego razlika.

Šta je prema vašem mišljenju bilo presudno da baš vi dobijete ulogu?
- Ne bih znala tačno, ali moja pretpostavka jeste da je zbog toga što fizički veoma podsećam na originalnu Kristl.

 

 

Kako ste se pripremali za ulogu?
- U pripremi uloge mi je pomagala naša poznata glumica i profesorka Dijana Marojević. Nažalost, nije bilo dovoljno vremena da savladam sve, tako da sam nadalje sama učila i gradila svoj lik.

Imate li već sada uvid u reakciju publike?
- Nemam još uvek, nadam se pozitivnim reakcijama.

Kako ste se uklopili s Branimirom Popovićem kao partnerom u seriji?
- S Branimirom sam se odlično uklopila, mada, s njim je teško da se čovek ne uklopi. On je sjajan glumac i kolega i od njega sam tokom snimanja mnogo naučila. Uvek je spreman da mi da dobar savet i pomogne oko svake moje nedoumice.

Kako ste se snašli u snimanju intimnih scena, s obzirom na to da nemate glumačkog iskustva?
- U početku mi je bilo neprijatno, ali sam ubrzo shvatila da je to sve gluma, dobro uigrani koraci kao koreografija.

Dinastija je veliki projekat, koliko imate vremena za privatan život?
- Trenutno imam vrlo malo slobodnog vremena, snimanja su svakodnevna i traju po 12 sati, tako da se trudim da sve svoje slobodno vreme provedem s porodicom.

 

 

S obzirom na to da smo skoro dve godine u pandemiji, kako prolazite kroz ovaj period?
- Kao i do sada, vodim računa, nosim masku i poštujem sve preporuke lekara.

Da li ste strahovali za svoje ili zdravlje svojih bližnjih?
- Naravno, strah je uvek prisutan, nekad više, nekad manje, ali trudim se da ne razmišljam previše jer svakako sve činim što je do mene kako bih zaštitila svoju porodicu i sebe.

Na koji način uspevate da skrenete misli od svega što se dešava oko nas?
- Trudim se da razmišljam pozitivno, da provodim vreme s porodicom i prijateljima i da iz svakog dana izvučem samo lepe stvari. Mislim da je to jedini način da se nosim sa ovom situacijom.

Kojim načelima se vodite generalno u životu?
- Generalno sebi postavljam ciljeve koje želim da ostvarim i smatram da se sav trud isplati samo ukoliko ne odustajemo. Takođe, mislim da su prepreke samo stepenice do uspeha.

 

 

Pored uspešne karijere imate i stabilan ljubavni život. Koja je tajna uspeha?
- Pa sad, ne znam baš koja je tajna uspeha, ali uz dobru organizaciju sve se može postići.

Šta je, prema vašem mišljenju, potrebno za bračnu sreću?
- Mislim da tajna leži u uzajamnom poštovanju i razumevanju, naravno, pored toga da imate tu sreću da sretnete pravu osobu.

Kako vaš suprug gleda na popularnost koju imate?
- On mi pruža najveću podršku u svemu što radim i veoma sam mu zahvalna na tome.

Osim što ste supruga, vi ste i majka. Koliko je ova uloga uticala na vas kao ženu?
- Jeste, ja sam majka troje dece i mogu slobodno da kažem da je to najlepša moja uloga. Mnogo me je promenilo u svakom mogućem smislu, nabolje, naravno.

 

 

Na koji način pronalazite balans između majčinstva i karijere?
- Trudim se da što više svog slobodnog vremena provodim kvalitetno sa decom. Ono što mi je najbitnije jeste to da moja deca znaju da uvek mogu računati na mene bez obzira na to koliko obaveza imam.

Koliko to što ste javna ličnost utiče na vašu decu?
- Ne utiče preterano, moje ćerke su svesne mog posla i pružaju mi bezrezervnu podršku i pomoć oko svega, dok je najmlađe dete još malo.

Kakvi su vam planovi za budućnost?
- Još je rano da razmišljam o planovima za budućnost. Za sada sam skoncentrisana na ulogu Kristine kako bih je što bolje iznela.

Imate li sada još nekih neostvarenih želja?
- Neostvarenih želja uvek ima. Trenutno nemam vremena da o njima razmišljam, što je možda i dobro.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija