• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2022

08:56

SVET U ŽALOSTI! Preminuo čuveni glumac "Sopranovih" - ova uloga ga je PROSLAVILA!

Showbiz

SVET U ŽALOSTI! Preminuo čuveni glumac "Sopranovih" - ova uloga ga je PROSLAVILA!

Podeli vest

Toni Siriko, glumac koji se proslavio u ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija u seriji "Sopranovi", preminuo je u petak u 80. godini

Toni Siriko, glumac koji se proslavio u ulozi mafijaša Pola Gvaltijerija u seriji "Sopranovi", preminuo je u petak u 80. godini, prenosi Variety.

Toni Siriko je u seriji "Sopranovi" tumačio lik "poručnika" porodice Soprano, a posebno se istakao svojim kratkim i duhovitim opaskama, vešto balansirajući Polijevu mračnu stranu s oštrim humorom.

Mnogi ne znaju da se zapravo prijavio za ulogu Džuniora Soprana, ali je tu ulogu kasnije dobio Dominik Kijaneze, a glumio je u svih 6 sezona.

Tonijevo pravo ime je Đenaro Entoni Siriko, a rođen je 24. jula 1942. godine, u italijanskoj porodici u Njujorku. U mladosti je imao mnogo problema sa zakonom, i povezivali su ga sa pravom mafijaškom porodicom, o klanu Kolombo. Hapšen je čak 28 puta, a prvi put se našao pred organima reda kad je imao samo 7 godina. U zatvoru je bio dva puta, jednom zbog oružane pljačke, a drugi put zbog nezakonitog posedovanja oružja.

- Bio sam veoma nestabilan - rekao je Siriko za LA Times 1990, pričajući o svom životu.

- Nisam dobro razmišljao. Zato sam se povezao sa tim tipovima i odjednom sam upao u kriminal u Njujorku. Moram da vam priznam da mi je čudno kad mi neko priđe i traži mi autogram, valjda me "trese" ta stara krivica. Možda osećam da ne zaslužujem toliku pažnju.

Glumački debi imao je u mafijaškoj drami "Crazy Joe" pored Henrija Vinklera 1974. godine. Ova uloga je bila prva u nizu uloga gangstera i mafijaša: usledile su uloge u Skorsezeovom remek delu "Goodfellas" 1990. i Vudi Alenovim "Mecima iznad Brodveja" 1994. Siriko se pojavio u više Alenovih filmova, kao što su "Cafe Society" 2016. i "Moćna Afrodita" 1995. godine.

Poslednja uloga mu je bila u dve epizode serije "American Dad", gde je takođe igrao mafijaša Enca Perotija.

Sirikov prijatelj i kolega iz serije Sopranovi, Majkl Imperioli, oglasio se na Instagramu:

- Boli me da napišem da je moj dragi prijatelj, kolega i "partner u zločinu", veliki Toni Siriko, umro danas. Toni je bio kao niko drugi: bio je jak, odan i čovek velikog srca, kao niko koga sam poznavao. Bio sam uz njega, zajedno smo prošli toliko mnogo stvari, i dobrih i loših. Ali uglavnom dobrih. Mnogo smo se smejali. Pronašli smo naš odnos kao Kristofer i Poli, i ponosan sam da kažem da sam najbolje i najlepše radio sa mojim dragim drugarom Tonijem. Nedostajaće mi zauvek. On je zaista nezamenjiv. Šaljem ljubav njegovoj porodici, prijateljima i obožavaocima. On je bio voljen i nikad neće biti zaboravljen. Srce mi je slomljeno danas.

Na Fejsbuku, Sirikova porodica je napisala da su "duboko zahvalni za mnoge izraze ljubavi, molitve i izjave saučešća", i zatražili su privatnost u trenucima žalosti.

Siriko ima dvoje dece, Džoanu Siriko Belo i Ričarda Sirika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17