• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

28.09.2022

22:55

VODITELJKA OTKRILA DA IMA RAK! Saznala da boluje na osmogodišnjicu braka!

Showbiz

VODITELJKA OTKRILA DA IMA RAK! Saznala da boluje na osmogodišnjicu braka!

Podeli vest

Poznata novinarka i voditeljka Kejti Kourik otkrila je da joj je u junu ove godine dijagnositkovan rak dojke

Kejti Kourik saznala je da boluje od opake bolesti 21. juna, baš kada je slavila osmogodišnjicu braka sa suprugom Džonom Molnerom, piše "Dejli mejl".

 

 

Nakon rutinske mamografije, lekar ju je uputio na dalje analize. Napisala je da je pregled bio neprijatan, ali da je zahvalna doktorima što su bili tako temljeni.

U eseju koji je objavila na svojoj internet stranici, opisala je kako se osećala kada je saznala dijagnozu.

- Bila sam usred kancelarije. Otišla sam do ćoška i tiho pričala, a moja usta nisu mogla da postave pitanja koliko mi se vrtelo u glavi - rekla je ona i dodala kako su reagovale njene ćerke El (31) i Kerolajn (26).

- Napokon, četiri dana nakon što mi je postavljena dijagnoza, kontaktirala sam ćerke preko Fejstajma. Trudila sam se da budem staložena kao doktor Njuman. Lica su im se sledila zbog neverice. A onda šok. Počele su zatim da plaču - napisala je ona.

 

 

Kejti je ćerke dobila sa prvim suprugom Džejem Monahanom koji je preminuo 1998. od raka debelog creva. Ona je bila sa njim do njegove smrti, a njihov brak trajao je od 1989. godine.

- Već su izgubile jednog roditelja. Pomisao da bi mogle da izgube još jednog roditelja, razum nije mogao da prihvati - dodala je.

Kejti je napomenula da su je preplavile misli o dragim ljudima koji su umrli od opake bolesti: misli o njenom suprugu Džeju, sestri Emili (54) koja je 2001. izgubila bitku sa kancerom pankreasa i svekrvi Kerol koja je umrla od raka jajnika 1999. godine.

Ispričala je da je njen drugi muž za kojeg se udala 2014. imao tumor kokosovog oraha na jetri, koji je hirurški uklonjen samo nekoliko meseci pre njihovog venčanja. Sa rakom se borio i otac slavne novinarke koji je imao kancer prostate, dok je njenoj majci bio dijagnostikovan "Non Hodgkins" limfom.

- Imajući u vidu istoriju bolesti u mojoj porodici, zašto bih ja bila pošteđena? Moja reakcija je prvo bila "zašto ja?", a zatim "zašto ne ja?" - poručila je.

Kejti je 14.jula imala operaciju, koja je bila uspešna, iako je tumor bio veći nego što lekari očekivali. Završila je juče sa terapijom zračenja i rekla da je ceo proces dobro podnela.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17