• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2023

21:38

POZNATI MUZIČAR IMA RAK! Žao mi je što ranije nisam otišao na pregled! Trpeo nesnosne bolove, nije mogao da se kreće, PAZITE NA OVE SIMPTOME!

printscreen

Showbiz

POZNATI MUZIČAR IMA RAK! Žao mi je što ranije nisam otišao na pregled! Trpeo nesnosne bolove, nije mogao da se kreće, PAZITE NA OVE SIMPTOME!

Podeli vest

Basista grupe "Rage against The Machine", Tim Komerford, krajem 2022. godine, otkrio je da bije tešku bitku sa opakom bolešću.

Kako su pisali strani mediji, dijagnostikovan mu je rak prostate. Za njegovo stanje, tada su znali samo porodica i članovi benda.

Prema njegovim rečima, bolest je osećao dugo, ali je odlagao odlazak na pregled. Nakon operacije trpeo je još veće bolove. 

- Bol je bila nepodnošljiva. Smatrao sam da imam veliku otpornost na bolove, ali ovaj bol, bacila me je na kolena. Nakon što je nestao, još dugo nisam mogao normalno da funkcionišem, da se krećem i treniram. Teško se nosim sa tim i psihički, jako sam emotivan, teško mi je da se ne slomim kada o tome pričam.  Žao mi je što nisam ranije otišao da se pregledam. Nakon niza pregleda, ustanovljena mi je bolest. Moj otac umro je od raka u sedamdesetoj, a majka u četrdesetoj - govorio je Tim.

Tim je za "Spin magazin" rekao da mu je prostata uklonjena malo pred muzičku turneju koju su uveliko imali zakazanu.

- Veoma mi je teško da se ne slomim dok o tome govorim. Osim fizički, psihološki šteta je ozbiljna - rekao je muzičar.

Iako je obolela prostata, simpomi mogu da izostanu u početnoj fazi bolesti, tj. rane faze bolesti mogu proći bez ikakvih znakova upozorenja.

Simpomi raka prostate koji je u naprednoj fazi bolesti su sledeći:

• Teškoće pri mokrenju – otežano započinjnje i završetak mokrenja
• Učestalo mokrenje
• Učestalo noćno mokrenje
• Nemogućnost zadržavanja mokraće
• Tanak ili isprekidan mlaz urina
• Bol pri mokrenju
• Krv u mokraći
• Krv u semenoj tečnosti
• Bolovi u maloj karlici
• Bolovi u kostima

Ako je u pitanju prostata, simptomi koji su prethodno navedeni, bi trebalo da vas navedu da odmah posetite svog lekara – lekara opšte prakse, urologa, onkologa.

Komplikacije raka prostate su erektilna disfunkcija, inkontinencija, metastaze.

Postoje razne debate u vezi sa rizicima i benefitima skrininga raka prostate i medicinske organizacije se razlikuju po pitanju svojih preporuka. Zato bi trebalo da se posavetujete sa više stručnjaka iz te oblasti, ispitate koji su simptomi raka prostate kod vas prisutni, i onda odlučite šta je za vas najbolje.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija