• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2023

21:57

GUMENE BOMBONE KORTNI KARDAŠIJAN ZA VAGINU! Stručnjaci zabrinuti i upozoravaju!

printscreen

Showbiz

GUMENE BOMBONE KORTNI KARDAŠIJAN ZA VAGINU! Stručnjaci zabrinuti i upozoravaju!

Podeli vest

Možda je poznata kao zvezda čuvenog rijaliti šoua, ali Kortni Kardašijan je promenila karijeru.

Četrdesttrogodišnjakinja se okrenula zdravstvenim proizvoda preko bloga Puš, a prošle godine je lansirala liniju suplemenata pod nazivom Lemi.

Međutim, njen najnoviji dodatak ishrani je pomalo sumnjiv jer, kako ona tvrdi, može doprineti zdravlju vagine.

  • Pet stvari koje treba da zna svaka žena
  • Zatvara se prvi muzej posvećen vaginama
  • Pilule koje kupuju žene mogu da pomognu u prepoznavanju raka jajnika

Kako bi promovisala proizvod nazvan Lemi Pur, objavila je na Instagramu video snimak sebe, okružene mačkama, dok jede jednu od žvakaćih guma.

"Zdravlje vagine je tako važan deo opšteg blagostanja žene (i o njemu se ne govori dovoljno) i zato smo toliko uzbuđeni što ćemo ovo pokrenuti", piše u opisu objave.

Ovi vitaminski slatkiši mogu promeniti ukus vagine, tvrdi Kortni.

"Dajte vašoj vagini poslasticu koju zaslužuje (i pretvorite je u slatku poslasticu)", nastavlja Kortni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lemme (@lemme)

Dobit

 

Rijaliti zvezda tvrdi da proizvod koji je na bazi ananasa, vitamina C i probiotika "poboljšava zdravlje vagine i reguliše pH nivo zbog čega je vagina sveža i ukusna".

Doktorka Džen Ganter, ginekološkinja i autorka bestselera Vaginina Biblija koji razbija mitove, obratila se Kortni na Instagramu.

"Svako ko tvrdi da vaša vagina nije sveža ili da joj je potreban bolji ukus je mizogina i grozna osoba", napisala je ona.

Džen takođe osporava verovanje da ananas može uticati na ukus vaših telesnih tečnosti.

Britanski lanac apoteka Lojds Farmasi napominje "da je normalno da vagine i vaginalne tečnosti imaju blagi miris, koji će varirati u zavisnosti od hormona, seksualne aktivnosti, higijene i ishrane".

Posavetujte se sa lekarom, ne sa Kardašijan

 

Medi Dan, 30-godišnja lekarka hitne medicinske pomoći, redovno objavljuje video snimke o seksualnom zdravlju na TikToku, a za BBC Njuzbit je iznela sumnje zašto ne misli da će suplementi biti od koristi.

"Svaka osoba sa vulvom ili vaginom imaće drugačiji miris, ukus i količinu sekreta", kaže ona.

"Reklama za ovaj proizvod kaže da svaka žena treba da ima isti ukus, isti miris, vaginu ili sekret - a to jednostavno nije realno."

Dan je zabrinuta da će reklama dati ženama ideju da je nešto "što je potpuno normalno", zapravo problem, koji samo ovaj proizvod može da reši.

Gumene bombone „verovatno neće biti korisne za većinu ljudi" i "ne postoji nečista vagina, ona se sama čisti", dodaje Dan.

  • Završila sam u bolnici zbog veštačkih trepavica
  • Menopauza: Borba protiv bauka
  • Kako se vagine konačno oslobađaju stida

"Iako reklama dobija na popularnosti svim ovim popularnim rečima, kao što su pH vrednost vagine i mikrobiom, kod zdrave osobe se probiotici i suplementi ne preporučuju uvek, osim ako nije utvrđeno da nešto nedostaje i da ga treba nadoknaditi", dodaje ona.

Ali šta Dan preporučuje?

"Ako se miris ili sekret vagine promene, morate da se savetujete sa lekarom ili ginekologom - a ne da slušate Kardašijan."

Njuzbit je kontaktirao Kortni Kardašijan za komentar.

U odeljku Često postavljana pitanja na Instagram stranici Lemi navodi se da brend koristi „efikasne sastojke" koji su "klinički ispitani".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija