• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

27.05.2023

23:30

ODUZEO JE NEVINOST UPOLA MLAĐOJ MALOLETNICI, PA JE OŽENIO! Tragedija koju je doživeo pratila ga je čak i posle smrti!

youtube/printscreen

Showbiz

ODUZEO JE NEVINOST UPOLA MLAĐOJ MALOLETNICI, PA JE OŽENIO! Tragedija koju je doživeo pratila ga je čak i posle smrti!

Podeli vest

Te 2016. godine svet muzike ostao je u šoku nakon vesti da je legendarni Prins preminuo. Kako je živeo tako je i umro – dostojanstveno.

Bez velike pompe je napustio ovaj svet, ali dok je bio tu gotovo da nije postojala osoba zainteresovana za muziku koja nije bila upoznata sa njegovim radom.

Velika zvezda postao je nakon što je 1982. godine objavio album "1999". Tokom karijere prodao je više od 100 miliona ploča, a dobitnik je Oskara u kategoriji "Best Original Score" za "Purple Rain" 1985. godine, sedam Gremija i jednog Zlatnog globusa. Album "Purple Rain" koji je objavljen 1984. godine, smatra se jednim od najboljih albuma svih vremena.

Njegovim muzičkim izražajem dominirali su pop, R&B, funk i soul, s primesama drugih stilova (new wave, rock, blues, jazz i hip-hop). Napisao je preko hiljadu pesama što za sebe, što za druge muzičare. Godine 2004. uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame, a "Rolling Stone" ga je stavio na listu 100 najboljih umetnika svih vremena i to na 27. mesto.

Foto: youtube/printscreen

Prins je bio i veliki miljenik žena. Njegova pojava je bila ekscentrična – nizak rastom i privržen neobičnim modnim komadima, Prins nije bio tipičan mačo tip na koji žene obično „padaju“. Bez obzira na pojedine nedostatke kada je u pitanju fizički izgled, muzičar je tokom života uspevao da zavede brojne lepotice i uspešne žene, a među njima našle su se Madona, Karmen Elektra i Kim Besindžer.

Prinsova prva supruga bila je američka plesačica, glumica i pevačica Majte Garsija s kojom se venčao na Dan zaljubljenih 1996. godine. U trenutku kada su se zavoleli ona je imala samo 16 godina, a Prins 32.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mayte Garcia (@maytesrescue)

 

- Kad smo se upoznali, bila sam devica i nikada pre toga nisam bila u vezi - otkrila je ona jednom prilikom.

- Uvek sam bila veoma fokusirana plesačica i veoma zaštićena. Prins je bio moja prva zaljubljenost, prva ljubav, ali se nismo upuštali u ozbiljne stvari dok nisam napunila 18 godina. Bio je pun poštovanja i veom strpljiv. Sećam se našeg prvog poljupca, tada sam pomislila: „O Bože, ovo se ne dešava - objasnila je ona i dodala:

- Sećam se da je bilo malo čudno. Ceo moj život sa njim je bio nestvaran, pokazao mi je neverovatne stvari i upoznao me sa predivnim ljudima - navela je Maita za britanske novine.

Dobili su sina, ali je dečak Amir (što na arapskom znači ‘princ’) preminuo nakon nedelju dana jer je rođen s Fajferovim sindromom tipa 2. Tragedija koja ih je pogodila uništila njihov odnos, a na muzičaru je ostavila neizbrisiv trag. Razišli su se na treću godišnjicu braka, a razveli 2000. godine.

Iako je kršten 2001. godine, Prins je bio i pobožni Jehovin svedok. Bio je toliko posvećen da je čak išao od vrata do vrata i ubeđivao ljude da se priključe ovoj verskoj zajednici.

 

 

Kontroverzni muzičar je i nakon smrti izazivao reakcije. Kao autor numere „Nothing Compares 2 U“ koju je izvela Šinejd O’Konor Prins je cementirao svoj uspeh i kao tekstopisac i kompozitor, ali je nakon smrti bio na meti kritika irske pevačice.

Naime, Šinejd je 2021. godine tvrdila da je Prins pokušao da je prebije.

- Više puta je pokušao da me prebije, a ja sam se branila. Nije šala. To je bilo zapravo zastrašujuće iskustvo. Jedne noći me je pozvao u kuću. Otišao je i doneo jastuk napunjen nečim tvrdim, pokušala sam da pobegnem. Jurili smo se oko njegovog automobila, pljunula sam u njega, a on je pokušao da me udari - navela je ona, tvrdeći da se sve desilo kada je odbila da bude njegova štićenica i da je Prins tada bio na drogama.

Navodno se sve desilo devedesetih, kada je pevačica i snimila njegovu pesmu "Nothing Compares 2 U".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija