• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Jelena Živković

10.12.2020

08:32

SANJA VUČIĆ: Neostvarena želja mi je da BUDEM MAMA, ali ima vremena i za to!

Estrada

SANJA VUČIĆ: Neostvarena želja mi je da BUDEM MAMA, ali ima vremena i za to!

Podeli vest

Oduvek sam sanjala da se u životu bavim muzikom, da pevam. To je bio moj jedini san. A koja muzika, koji tačno pravac, nije mi preterano važno. Ja samo maštam da sam deo muzike, da je ona deo mene, kaže Sanja Vučić

Ona je džez, rege, ska, dab, pank-rok i pop i folk pevačica. Ume, čini se, da otpeva baš sve. Sanja Vučić rođena je u Kruševcu, gde je išla u nižu i srednju muzičku školu. Pevala je u crkvenom horu "Knez Lazar" i etno-sastavu "Bela vila". Kao srednjoškolka, pevala je u nekoliko svojih bendova. A onda je došla u Beograd i pridružila se rege-dab-ska bendu ZAA, sa kojim je 2014. godine snimila album "What About". Godine 2016. izabrana je da predstavlja Srbiju na izboru za Pesmu Evrovizije sa numerom "Goodbye". Osvojila je 18. mesto.

Ženskoj grupi "Harikejn" pridružila se odmah po osnivanju, snimile su nekoliko singlova na engleskom jeziku. Pesma "Favorito" iz 2019. godine donela im je neverovatnu popularnost. U martu 2020. godine Sanja je ponovo naš predstavnik na Evrosongu, ali ovog puta sa grupom "Hurikejn" i pesmom "Hasta la vista". Međutim, zbog pandemije koronavirusa Evrosong se nije održao.
Sanja studira arapski jezik, apsolvent je. Pored arapskog, govori i engleski, španski, italijanski i portugalski jezik. Neposredna i uvek vesela, Sanja je i pred kamerama opuštena i otvorena, ali i skromna. Privatnost je krila koliko god je to mogla, a jedino što je nedavno isplivalo je da više nije u vezi sa Nikolom Đorđevićem, fitnes-instruktorom, koji je sada jedan od učesnika rijalitija "Zadruga"...

 

 

Šta još ima novo kod vas "uraganskih" devojaka?
- Imamo tri nove pesme, radujemo se baš nekim novim uspesima koji nas, nadam se, čekaju. Sa nama je uvek nešto novo i uzbudljivo. Stalno smo u kontaktu sa našim timom, imamo mnogo novih ideja, videćete...

Vas tri ste zaista sada među našim najvećim zvezdama... Kakav je osećaj?
- Među najvećim zvezdama... Hvala vam... A osećaj je takav da sam shvatila da zvezde jesu normalni ljudi, da se ponašaju normalno i da normalno žive kao i svi ostali. Ja tako razmišljam o tome, mislim da tako treba da bude.

Šuška se, šuška

Publika prosto obožava tvoju verziju pesme "Šuška se šuška da ja volim Duška", koju je pevala Vera Ivković, a ti si je otpevala uz trubače Dejana Petrovića...
- To je bila fantastična saradnja sa Dejanom Petrovićem, jedno iskustvo koje mi je beskrajno prijalo. Mnogo mi je drago što se ljudima dopala naša verzija pesme. Ta pesma u Dejanovom aranžmanu krasi moju karijeru, zaista. Na ideju da snimimo baš tu pesmu došao je Dejan. On je izabrao pesmu, a inače - ovo nam nije prva saradnja, imali smo već neke zajedničke nastupe ranije dok sam bila u grupi ZAA. Još tada smo se dogovarali da nešto zajedno uradimo i, eto, snimili smo "Duška".

 

Da li je ovo ono o čemu si maštala? Na početku karijere bavila si se drugačijom vrstom muzike...
- Oduvek sam sanjala da se u životu bavim muzikom, da pevam. To je bio moj jedini san. A koja muzika, koji tačno pravac, nije mi preterano važno. Zaista. Naravno, važno mi je da zarađujem od ovog posla. To je prirodan, normalan sled, da i unovčiš ono što voliš da radiš, što umeš da radiš. Ali ja samo maštam o muzici, da sam deo nje, da je ona deo mene. Nijedan žanr mi nije posebno drag. Pevam od svega pomalo, nalazim se u džezu, bluzu, ar-en-biju, volim da se oprobam u svemu i svakom žanru se posvetim. Eto, to sam ja.

Kako si podnela ceo ovaj period sa pandemijom? Kako izdržavaš bez nastupa, jer to je vama muzičarima hrana u svakom smislu - i duhovna i bukvalno?
- Teško mi je bilo da se prilagodim, zaista, i dalje se teško nosim sa tim. Zato što, u pravu ste, muzika i nastupi jesu i moja duševna hrana. Kao i svim ljudima koji se bave muzikom i u njoj uživaju. Nadam se da će sve ovo uskoro da se završi. Zbog svih nas.

 

 

Da li, bez obzira na sve, svaki dan uvežbavaš svoj glas? Kako to izgleda, kako to radiš?
- Ne "upevavam" se baš svaki dan, ali na neki način vežbam svoj glas stalno. To je normalno, neophodno, koliko god da si dobar u svom poslu. Meni je i to upevavanje uživanje.

Tvoja koleginica iz benda Ksenija još je u karantinu zbog korone. Da li se oporavila? Plašiš li se da i ti ne "zakačiš" virus? Kako se čuvaš?
- Ksenija je, hvala Bogu, dobro. Imala je blaži oblik, oporavila se, sada jedva čekamo da nam se vrati i da se ponovo okupimo. A ja se čuvam koliko mogu. Sve mere poštujem, stvarno. Ne plašim se, poštujem mere.

A kako vodiš računa o svom zdravlju? Treniraš li?
- O svom zdravlju brinem tako što vodim računa šta jedem i treniram.

Teretana?
- Da, idem u teretanu, vežbam. Išla sam tri-četiri puta nedeljno, ali sada sam, zbog štitaste žlezde i Hašimoto sindroma koji imam, proredila vežbe.

Kako si otkrila da je reč o tom sindromu? Kako se sada osećaš?
- U jednom trenutku sam imala promene raspoloženja koje nisam mogla da dešifrujem... Jednostavno sam osetila da nešto nije u redu. I, eto, otkrili smo šta je, sada pijem terapiju, osećam se normalno, živim život.

 

 

Da li si na nekom posebnom režimu ishrane?
- S vremena na vreme. Mnogo volim da jedem, pa mi je teško da stalno budem na nekom režimu ishrane, ali kada se upali alarm, onda malo povedem računa.

Šta je za tebe zdrava hrana?
- Ona hrana koja je puna proteina, koja mi daje i dovoljno masti, ugljenih hidrata, vitamina, sve što mi je potrebno. Sve pomalo.

Kuvaš li?
- Kuvam, da, ali repertoar jela koja umem da spremim je vrlo, vrlo ograničen. Sve što volim umem da skuvam, nije to bogzna kakvo umeće da bih o tome naširoko pričala.

Mnogi su ovih dana pisali o tvom raskidu, pa si se ti oglasila putem Instagrama... Sada si singl. Ima li udvaranja?
- Ima udvaranja, ali ništa što bih uzela za ozbiljno. Želim da ostanem singl dokle god mi to prija.

Kakav muškarac bi za tebe bio onaj pravi?
- Onaj pravi mora da mi pruži mnogo pažnje, mora da bude brižan, volela bih da je duhovit, da je fin momak. A može da bude i lep.

 

 

Kako sebe vidiš? Da li si romantična duša?
- Nisam previše romantična duša, to priznajem, ali volim kada muškarac ume da napravi neki romantičan gest. Kada se seti nekog razloga zbog koga bi mi poklonio neku sitnicu. Nije važno šta, samo sitnica da se nešto kaže, pokaže... Da, na primer, urami našu zajedničku fotografiju... Eto, tako neka lepa sitnica mi prija.

Koja pesma bi te najbolje opisala?
- Pesma "Šizika" "Lakih pingvina".

Da li često odlaziš u svoj rodni Kruševac? Šta ti kažu drugari iz detinjstva, tvoje bivše kolege iz benda?
- Odlazim kad god mogu, kad god obaveze ovde dozvole. Svi moji prijatelji iz Kruševca su i dalje uz mene i to mi je jako važno. Ništa se tu nije promenilo, zaista.

Ko ti je najveća podrška bio tokom ovog "putovanja" od Evrosonga 2016, pa naovamo...
- Najveća podrška mi je naravno bila oduvek i zauvek moja mama. Kao i svi moji bliski prijatelji. Oni su pratili svaki moj korak i to mi veoma znači. Što nikada nisam sama, i kad je lepo i kad nije.

Koja je tvoja još neostvarena želja?
- Ne znam... Možda želim da postanem mama, jednog dana. Ima vremena.

DO SADA NEVIĐEN SNIMAK BRENINOG VENČANJA! Boba prekinuo ceremoniju pa uradio OVO! (VIDEO)

EVO KAKO DANAS IZGLEDA BIVŠI DEČKO CECE RAŽNATOVIĆ! Folk diva je samo NJEGA pokazala javnosti, a nećete verovati čime se BAVI! (FOTO)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija