• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

08.02.2017

22:45

HEROJSKA SMRT PRIPADNIKA MUP KOD GROCKE: Policajci stradali dok su jurili lopove!

Vesti

HEROJSKA SMRT PRIPADNIKA MUP KOD GROCKE: Policajci stradali dok su jurili lopove!

Podeli vest

Inspektor Nenad Stojadinović (29) je poginuo, a njegov kolega Vladimir Radujko je u kritičnom stanju nakon što su tokom potere za kradljivcima "audija" udarili u kamion

Inspektor beogradske kriminalističke policije Nenad Stojadinović (29) je poginuo, a njegov kolega Vladimir Radujko (29) teško je povređen juče ujutro kad su se službenim "hjundaijem" zakucali u kamion tokom potere za kradljivcima automobila!

Stravičan sudar se dogodio oko pet sati na Smederevskom putu na ulazu u Grocku. Nesrećni Stojadinovć je preminuo odmah po prijemu u beogradski Urgentni centar, dok se lekari bore za život njegovog kolege.

Policija je ubrzo nakon tragičnog udesa uhapsila lopove A. Š. (18) i D. N. (30), dok je organizator ove pljačkaške bande Savica I. uspeo da pobegne.

Proklizao na putu

Kako saznajemo iz izvora u policiji, do tragedije je došlo tokom policijske potere za ukradenim "audijem", u kom su bili lopovi.

- Džip interventne patrole i neobeleženi policijski automobil "hjundai" pokušali su da zaustave lopove u ukradenom "audiju". Tokom jurnjave došlo je do tragedije na samom ulazu u Grocku iz smera Beograda - kaže Informerov sagovornik iz policije.

Prema njegovim rečima, policajac koji je upravljao "hjundaijem" zbog mokrog kolovoza je izgubio kontrolu i prešao u suprotnu traku, a zatim se velikom brzinom zakucao u kamion za prevoz hleba, koji je dolazio iz suprotnog pravca.

- "Hjundai" je bočno udario u kamion, od siline udara se odbio i sleteo u kanal pored puta - kažu u policiji.

Nakon sudara, lopovi su nastavili bekstvo, ali ih je nešto kasnije kod Smedereva sustigla druga ekipa operativaca kriminalističke policije i uhvatila ih.

Na mesto sudara u Grockoj ubrzo je pored tri ekipe Hitne pomoći stigla i vatrogasna ekipa koja je pomogla u izvlačenju povređenih policajaca. Oni su odmah prevezeni u Urgentni centar.

Nažalost, odmah po prijemu lekari su konstatovali da je policajac Nenad Stojadinović preminuo, dok je stanje njegov kolege izuzetno teško i on je, prema nezvaničnim informacijama, u komi.

U ovom udesu povređeni su vozač i suvozač iz kamiona, ali oni, kako saznajemo, nisu životno ugroženi.

Časni i pošteni

Nastradali Nenad Stojadinović, kako su rekli u MUP, radio je 11 godina u beogradskoj policiji, i to na najtežim i najsloženijim poslovima.

- Časno i pošteno se borio protiv kriminala, a za požrtvovani i profesionalni rad više puta je nagrađivan. Požrtvovano, uz maksimalno zalaganje, Stojadinović je učestvovao u hapšenjima počinilaca najtežih krivičnih dela, često rizikujući i svoj život. Profesionalno i predano obavljajući svoj posao, nažalost, on je i nastradao. MUP porodici stradalog kolege izražava najdublje saučešće - navodi se u saopštenju.

Policajci su juče imali samo lepe reči i za teško povređenog Radujka.

- I on i Stojadinović su zaista sjajni momci i sigurno ne biste mogli da nađete nikog u beogradskoj policiji ko bi im nešto zamerio i u ljudskom i u profesionalnom smislu. Svi smo slomljeni zbog tragedije. Reč je o časnim i vrednim momcima, koji su od srca voleli svoj posao - kazao nam je kolega stradalih policajaca. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojša

pre 7 godina

Sada cemo da vidimo tužilastvo na delu jer bi morali po nekoliko krivicnih dela da ih optuze pa i za smrt policajca a mozda i 2 policajca tj inspektora. Ova olos ne treba da vidi belog dana i vreme je da policajci prema ovom olosu pocnu da primenjuju meru pucanja u telo kada odbiju da se zaustave. nPolicajci su im trebali pucati u gume i pobiti govna.n

xx

pre 7 godina

zasto bi olos odgovarala za glupost i pohlepu drzavnih institucija?? ko je PROMJENIO ZAKON i doveo policajce u smrtnu opasnost dozvolivsi da GANJAJU lopove autom po javnim putevima? to je u nasem zakaonu bilo ZABRANJENO ! a zasto je bilo zabranjeno ? PA ZATO STO JE ZIVOT COVJEKA VRIJEDNIJI OD UKRADENOG AUDIJA ! ZATO STO KAD GANJAS LOPOVA PO JAVNIM PUTEVIMA POSTOJI REALNA OPASNOST DA UBIJES NEVINOG COVJEKA , UKLJUCUJUCI I ONOG KO GA LOVI ! policija je lako mogla da ubije i RAZNOSACA HLEBA - POTPUNO NEVINOG COVJEKA !!!! MISLIM DA JE SADA SVIMA JASNO DA JE ZIVOT COVJEKA VREDNIJI OD UKRADENOM AUDIJA , ali sada je kasno.....

Lala iz Banata

pre 7 godina

Шта рећи а сузу не пустити...Па ипак то се тако не ради... Потера..осим у америчким филмовима ( са слупаним аутомобилима...) не приличи нашим условима рада у службама безбедности...ако нема безбедносних услова... Ниједна имовима није вредна - људског живота...!! Слава пожртвованости али...Опомена свима , да такво "јуначање" у нашим условима - није примерено... 100 пута је боље праћење и БЛОКАДА на повољном делу пута, уместо јурњаве за криминалцима, који би ионако кад-тад "пали"...Кривица шефова полиције који су дозволили оперативцима да на такав начин наставе потеру...На њихову душу ова трагедија...!! Тако се - не ради...!!

zole

pre 7 godina

Sta reci osim,velika tragedija za sve ,a najvise za porodicu.Neka mu je laka zemlja,a drugom zelim sto pre oporavak.

Dragomir

pre 7 godina

ХЕРОЈСКА СМРТ?Још један доказ да су наши полицајци неорганизовани!Јурити овејаног лопова по клизавом путу неодговарајућим возилом.ТАКВИ ЛОПОВИ СЕ ХВАТАЈУ на легалу! Знате оно - ПРВО ПУЦАШ ПА ОНДА ТРАЖИШ ДА ДИГНЕ РУКЕ У ВИС.Не треба оно ,,ЛЕЗИ ДОЛЕ,, пошто већ лежи.ЗАШТО ОВО ЗАЈЕДЉИВО ПИШЕМ? ... Једне ноћи толико је падала киша да сам једва видео белу линију по средини асфалта.Одједном ме је пресекао милицијски ауто да сам једва стао.Истрчао је милиционер и после отварања мојих врата треснуо ме је по глави и одвукао у њихов ауто!Унутра ме је са колегом буквално боксовали по глави да сам био сав крвав!СТАНИ,ТО НИЈЕ ТАЈ! - Али,исти је ауто! - Јесте,али то није тај! - Избацили су ме на кишу и отишли.Иза је стајао камион где су двоје све гледали.ПРОНАШАО САМ ПОМЕНУТЕ МИЛИЦИОНЕРЕ.Молили ме да се нагодимо без суда!НА РУКЕ САМ ДОБИО ТРИ ПУТА ВИШЕ НОВЦА ОД ОНОЛИКО КОЛИКО САМ ИМАО НАМЕРУ ДА ИМ ТРАЖИМ Данас сам изузетно успешан у одбрани саобраћајних пријава.Знам законе и марифетлуке полицајаца и судија!ТАРИФА - ФЛАША ПИВА!

boris

pre 7 godina

Izgleda da su previse gledali americje filmove i tako izgubili svoje zivite i ugrozili zivote drugih ljudi !Koliko vidim,na ovaj nacin niko ne posmatra ovi sto se dogodilo!Strasno je to sto su poginuli,pa da se radi o bilo kome,a ne o policajcima,ali ociglednk he da su bespotrebno izgubili svoje zivote!

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija