• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

03.01.2020

15:12

SADA JE OPASNIJI NEGO IKAD, OSEĆA SE KAO ZVER ZBOG JEDNE STVARI! Stručnjaci dali JEZIVO UPOZORENJE ZA MALČANSKOG BERBERINA

Vesti

SADA JE OPASNIJI NEGO IKAD, OSEĆA SE KAO ZVER ZBOG JEDNE STVARI! Stručnjaci dali JEZIVO UPOZORENJE ZA MALČANSKOG BERBERINA

Podeli vest

Ninoslav Jovanović (46), koji je 20. decembra oteo Moniku Karimanović, spreman je da se ubije ili da ubije, saglasni su sagovornici Informera. Jovanović je tokom bekstva rekao: "Ovaj put sigurno ne mislim da se predam živ"

Ninoslav Jovanović (46), zloglasni Malčanski Berberin, za kojim policija traga 15 dana zbog otmice male Monike Karimanović (12), pre će se ubiti nego što će se ponovo vrati u zatvor! Psiholozi sa kojima je juče Informer razgovarao napominju i da bi, osim toga, begunac mogao da ubije nekog ukoliko se nađe u bezizlaznoj situaciji.

Opasnost

Verujem da se trenutno oseća kao podivljala zver i opasniji je nego ikad!
Zoran Milivojević, psihoterapeut

 

 

Naši sagovornici svoje tvrdnje temelje na izjavi Malčanskog Berberina koje je tokom bekstva uputio otetoj Moniki: "Ovaj put sigurno ne mislim da se predam živ." Oni naglašavaju da se iz te rečenici vidi da je Jovanović odlučio da policiji živ neće pasti u ruke.

Oprez, on je opasan!
Psihoterapeut Zoran Milivojević upozorava građane da se, u slučaju da vide Malčanskog Berberina, nipošto ne upuštaju u samoinicijativno hapšenje, već da odmah pozovu policiju.

Foto: Anel Grbović

 


- Nakupilo se mnogo gneva. Građani su ogorčeni i čak spremni da se sami obračunaju s beguncem i spreče ga u tome da načini još neko zlo. Međutim, to može da bude vrlo opasno. Verujem da je Jovanović trenutno kao podivljala zver, jer mu je prioritet da se ni po koju cenu ne nađe ponovo iza rešetaka - kaže Milivojević, i dodaje:


- Siguran sam da je iz tog razloga spreman da povredi svakog ko pokuša da ga uhvati. Takođe postoji velika verovatnoća da će pre da se ubije nego da bude uhapšen. S obzirom na strukturu njegove ličnosti, niko ne može pouzdano da zna šta je sve u stanju da uradi.


Psiholog Aleksandra Janković smatra da će Jovanović pre da naudi sebi nego nekom drugom.
- S obzirom da je reč o trenutno najtraženijem beguncu, sumnjam da bi se usudio da ponovo kidnapuje neku devojčicu ili se tek tako pojavi u naseljenom mestu. Sasvim sigurno je svestan rizika i opasnosti po sebe i ne verujem da mu je to trenutno na pameti. Pre bih rekla da je spreman da digne ruku na sebe u slučaju da bude otkriven, jer zna šta ga čeka - ističe Jankovićeva.

Otac: Sramota me sina

Otac Malčanskog Berberina juče je rekao da dvadeset i dve godine robije nisu pomogle da se njegov sin Ninoslav Jovanović popravi i da se nikada neće promeniti.


- Sramota me. Ne želim da čujem za njega. Prijavio sam njegov nestanak još u julu. Od tada ga nisam video, čuo sam da se šunja okolo, ali ne znam ništa više o tome. Kada sam čuo da je oteo Moniku, brinuo sam se samo za dete. Za njega nisam. Ništa što ima veze sa njim mene ne zanima. Ovo je veliki teret koji nosimo na plećima - rekao je za "Novosti" Jovanovićev otac.

 

Foto: Informer

 


I psiholog Zoran Musterović mišljenja je da je Malčanski Berberin trenutno spreman na sve, imajući u vidu da je reč o osobi bez morala.
- U pitanju je patološka ličnost, izopštena iz društva i nesvesna da je napravila neku sramotu. Za njega su sve njegove žrtve nebitne, pa tako i mala Monika, jer nema osećaj da im nanosi bol ili patnju. To što im je činio za njega je uobičajeno seksualno zadovoljstvo - kaže Musterović, i naglašava:


- Da li će sve da se završi samo "na erotskom planu" ili će Jovanović da ide i dalje zavisi od intenziteta njegove trenutne destruktivnosti i agresivnosti. Ne sumnjam da je spreman čak i da ubije, pošto je u njegovoj percepciji sve dozvoljeno kako bi izbegao povratak u zatvor.

Potraga traje
Malčanski Berberin je u bekstvu već 15 dana, a policija i dalje intenzivno traga za njim. Potraga je juče nastavljena na području njegovog rodnog sela Malča, prema Pasjači i nadalje ka Svrljigu.


Jovanović je poslednji put viđen 29. decembra u selu Pasjači, gde je ostavio Moniku u kući meštanina Emila Živića, koji je naišao sa sinom obilazeći imanje. Tada je uspeo da iskoči kroz prozor i umakne.


Monika se i dalje oporavlja od pretrpljene traume u Kliničkom centru u Nišu.
- Sasvim je irelevantno da javnosti u ovom trenutku budu saopštene sve pojedinosti, posebno da li je silovana. Monika je dete koje je toliko već propatilo da svi zajedno treba da radimo na tome da joj tu bol što više ublažimo i pomognemo joj. Bojim se da nam je empatija u nikad većoj krizi i da je ovo test za sve da ponovo pronađemo ljudskost u sebi. Ako njoj bude bolje, biće bolje i svima nama - poručuje Aleksandra Janković. 

 

Rebić: Unapred pripremio skrovišta

 

Direktor policije Vladimir Rebić je, i pored velikog broja pripadnika policije i Žandarmerije koji su danonoćno na terenu, uoči Nove godine apelovao je na roditelje sa područja Niša, Svrljiga, Knjaževca i okoline da obrate pažnju i vode računa o svojoj deci kako ne bi došlo do nove otmice.

- Verujem da Jovanović ipak neće biti u stanju da to učini i da će vrlo brzo biti pronađen, jer ne može zauvek da se krije. Ovaj slučaj je poseban pošto je reč o beguncu koji se prethodno značajno pripremao za izvršenje krivičnog dela. Koristio je zemunice i napuštene kuće, gde je skladištio vodu i hranu kako bi preživeo. Pretpostavljamo da je i sada u nekoj od njih.

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joco

pre 4 godine

Pa ovo je komedija od policije,izgleda obicni berberin podosta lud vise intelgentniji od cele srpske policije. Kako vas nije sramota da pisete vise o ovom idiotu,sprdacina sa celom nasom"the best" policijom,lepo Stefanovicu i Vi diroktore policije u policajce ali za cuvanje automobila......sramota..berberin..ha..ha..brukate SRBIJU sramota!!!!!!!!!!!

opasno

pre 4 godine

naravno da je opasno, 1000 pripadnika policije ne moze da nadje jednog idiota 2 nedelje dok u samom centru beograda teroristi tuku ljude za ostavku, neciju, nekoga..

Hrg

pre 4 godine

Policija je kao i ministar su nesposobni da reše ovaj slucaj

koki

pre 4 godine

Otkud ideja da ce da se ubije ili da nece da otme jos nekog. Pa vidi covek da mu policija ne moze nista. Radi sta hoce i kako hoce.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija