• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf

13.01.2020

12:50

KOMŠIJA MI JE UNEO KRVAVU ĆERKU NA RUKAMA, BILI SMO VAN SEBE! Drama u Staroj Pazovi, PSI NAPALI DETE

Vesti

KOMŠIJA MI JE UNEO KRVAVU ĆERKU NA RUKAMA, BILI SMO VAN SEBE! Drama u Staroj Pazovi, PSI NAPALI DETE

Podeli vest

Devojčica iz Stare Pazove povređena je kada ju je napao čopor pasa.

Kako tvrdi majka devojčice, dete je zadobilo povrede nakon napada više od pet pasa.

Žena zabrinuta za bezbednost svoje kćerke, ali i isvih drugih, želela je da ostane anonimna, ispričala je šta se dogodilo tog dana.

- Izašla je iz kuće, krenula je kod drugarice i tu nekoliko kuća od nas su je napali. Kako mi je ispričala jedan pas je potrčao prema njoj, to je bio vlasnički pas. Baba čiji je pas prvi napao moju kćerku, izašla je da je odbrani, ali on je već počeo da je ujeda. Tada su prišli psi lutalice, nekih 5-6 razjarenih pasa, kidali su je svi. Vrištala je - ispričala nam je potreseno majka iz Nove Pazove.

Prema njenim rečima, vlasnica psa pokušala je da je podigne i nekako ju je odvukla i ubacila u jedno dvorište. Uspela je da ih rastera, ali bilo je kasno, jer je devojčica bila izujedana i krvava.

- Pokušala je da je izvede na ulicu, kako bi se vratila kući, ali moja kćerka je jedva stajala na nogama. Na sreću, naišao je naš komšija, koji ju je autom prevezao do kuće i bukvalno je uneo na rukama. Kada smo je videli, bili smo van sebe. Bila je izujedana, pocepana, krvava, plakala je. Uspela je samo da mi izgovori "Mama, svuda su me izujedali" - rekla je ona.

Foto: Tanjug

 

Ona je dodala da su potom otišli do ambulante u Novoj Pazovi, a odatle u Tiršovu. Kako majka tvrdi, za to vreme, komšije su pozvale policiju kako bi napravili zapisnik o incidentu. Međutim, od tog dana, do danas, niko nije sklonio pse sa ulice.

- Nema koju ustanovu nismo zvali. Policija je napravila zapisnik, ali ništa. Komunalna inspekcija nam je rekla da po zakonu ne mogu da ubijaju pse lutalice, ali mi to nismo ni tražili, već samo da se sklone sa ulice u azil. Takođe, ni Zoohigijena nije reagovala. Pozovemo ih, kažemo za problem, pitaju u kojoj smo ulici, odgovorimo im, oni kažu "Evo krećemo" i nikad ne dođu. Ne znam kome više da se obratimo - očajna je mama napadnute devojčice.

Zoo higijena: Izlazili smo na teren, ali nismo zatekli pse

- Četiri puta smo izlazili, po pozivu za taj deo Nove Pazove. Svaki put kada smo došli, psi nisu bili tu. Videli smo da postoje posude za hranu, tako da su verovatno tu u čoporu, jer ih neko hrani i onda stalno dolaze. Moguće je da ih čak taj neko ko ih hrani, sakrije kada mi dobijemo prijavu - naveli su iz ZOO higijene za "Telegraf.rs".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Pitaj te sad ove ljubitelje i zaštitnike životinja i pasa lutalica šta da se sad preduzme.Svi ih oni vole i štite,a noko neće kući da ih vodi,hrani i leči kako ne bi napadali ljude,pogotovo decu.Sramota.

ZoricaJ

pre 4 godine

❎ Devojčicu je PRVI NAPAO VLASNIČKI PAS! Ali kao i obično, uvek su krivi NAPUŠTENI PSI koje nazivate lutalicama. Nisu oni dolutali nego su ih izbacila dvonoga gofna koe nećete zbog toga da prijavite. Lakše je ovako nego se zamerati nekom, zar ne. Poyyy.

SS

pre 4 godine

Zbog ovakvih događaja da sam vlast,naterao bi sve te ljubitelje i zaštitare pasa,pogotovo lutalica da ih potruju po srbiji da nam iz meseca u mesec ne rastrgaju neko dete,kad već ljubitelji ne preduzimaju ništa zajedno sa ovom vlašću.

Aleksandar

pre 4 godine

Sreća pa nisi vlast! Mogu slobodno reći da si sam kriv za ovaj, kako ti kažeš, događaj. Da si kao uzoran građanin ili kao ljudi koji se zalažu za prava zivotinja, ti bi kulturno okrenuo telefon u uputio apel lokalnoj samoupravi da reši problem lutalica. A taj tvoj stav degenerika koji kaže, "... naterao bi sve te ljubitelje i zaštitare pasa,pogotovo lutalica da ih potruju po srbiji …" stvarno ne bih da komentarišem. Nikome nije drago kada čuje da je neko dete ili bilo koji drugi odrastao čovek napadnut i povređen od strane životinja, ali isto tako bih ti ja lično ruku polomio kada bi ti otrovao nekog psa. Pozdrav!

Sima

pre 4 godine

Gde su sinteri,spavaju Dokle vise sve pse lutalice po kratkom postupku.kao nekada.

tt

pre 4 godine

Devojcicu je prvo napao vlasnicki pas. Zna se ko je vlasnik tog psa. Ako su lutalice pobegle, onda se barem zna gde vlasnik PSA KOJI JE PRVI NAPAO devojcicu zivi, treba da se kazni i da se pas oduzme od vlasnice.

Ljubitelj

pre 4 godine

Ajde bre, sram da vas bude obojicu. Vidi se da nemate zivotinje, 1.pas ne napada, pas se brani nakon maltretiranja,takvih kao Vi i dece debila, zato i imaju strah od dece... 2.Taj pas je na ulici zbog ljudi... 3.anonimna zbog sigurnosti. Pa ko će je napadne ako da ime,,, psi... Sramota, iskreno sumnjam u priču, sve je više mrzitelja i govna...

Svetlana

pre 4 godine

Ovo je propaganda i cista laz da bi se zakon o napustenim psima poostrio i da bi se ubijali psi,da je istina,bilo bi vise detalja a ne da ostecena ostane anonimna... gde su dokazi da je to istina???

Tajana

pre 4 godine

Nisu krivi lutalice, nego ovakvi poput vas što mrzite životinje! Vi ste stvorili lutalice!!!! Vi ih izbacujete na ulicu, tučete ih, ubijate, mučite...Mi to nikada ne bi uradili! I u ovom slučaju, s toliko mržnje govorite o njima, da uopće niste pročitali da je djevojčicu izgrizao vlasnički pas. A kad je on započeo pridružili su mu se lutalice. E pa dragi moji mrzitelji životinja, vjerujte mi da bih ja postupila mnogo gore sa sam na mjestu psa lutalice. Ne govorim ovdje o ovoj djevojčici koje mi je iskreno žao, jer je ona još dijete i nije opredjeljena za vašu skupinu, nego o vama odraslima koji mrzite životinje. Ne samo da bih vas ugrizla da sam pas lutalica, nego bih vas kidala komadić po komadić jer ono što vi radite tim psima je odraz bolesnog uma. Sjetite se petarde u anusu, petarde u ustima, odrezanih šapa, odrezanih testisa i da dalje ne nabrajam jer mi se povraća od svih tih ideja!!!!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija