• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

09.11.2020

17:03

ŠARIĆ OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA!

Vesti

ŠARIĆ OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Darko Šarić u Specijalnom sudu oduđen na 15 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu, navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenog na njegovom sajtu.

OD KUMOVOG CINKARENJA PREKO "NE PITAJTE ME ZA PRVI MILION" DO 9 GODINA ROBIJE! Kako je tekao maratonski postupak protiv Šarića zbog PRANJA 22 MILIONA EVRA!

Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz provstepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim otuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

Šarić je u pritvoru od predaje srpskim vlastima 18. marta 2014. godine, a prethodno je bio pet i po godina u bekstvu.

Foto: Zoran Sinko

U obrazloženju odluke o kazni za Šarića, sud je naveo da je olakšavajuca okolnost za njega što je porodičan čovek, ali da je kao otežavajuću okolnost cenio što je "kriminalna aktivnost kojom je ostvarena organizacija na planetarnom nivou, koja je kroz kontinuirane aktivnosti baratala sa nesporno utvrdeno velikim kolicinama kokaina".

EVO ŠTA SVE ODUZIMAJU ŠARIĆU! "Oprao" je 22 miliona evra uz pomoć organizovane mreže u Srbiji - OBJAVLJENI SVI DETALJI

Pritom je imao u vidu i Šarićev raniji život, ali to nije uzeto u obzir prilikom odmeravanja kazni.

- Imajući u vidu značaj otežavajućih okolnosti koje je utvrdio na strani ovog okrivljenog olakšavajuće okolnosti nisu mogle biti od takvog značaja da bi to dovelo do blaže kazne od maksimalno zaprećene zakonom, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina - naveo je Apelacioni sud.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija