• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

07.12.2020

22:10

KO JE KOGA NAPAO ZBOG TARTUFA I DA LI JE TO BIO JEDINI RAZLOG?! Otac osumnjičenih za ubistvo tvrdi da su njegovi sinovi žrtve!

Vesti

KO JE KOGA NAPAO ZBOG TARTUFA I DA LI JE TO BIO JEDINI RAZLOG?! Otac osumnjičenih za ubistvo tvrdi da su njegovi sinovi žrtve!

Podeli vest

Dejan E. iz pištolja je ubio braću Predraga i Stanislava Jeličića nakon što su se usred šume potukli zbog skupocenih pečuraka * Posle zločina Dejanov brat Nebojša pozvao je policiju

Dejan E. (38) iz sela Jarak kod Sremske Mitrovice osumnjičen je da je ubio braću Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga nakon što se u šumi sukobio s njima oko sakupljanja tartufa! U svađi je učestvovao i Dejanov rođeni brat Nebojša E. (36), ali je utvrđeno da on nije pucao, već da se samo tukao s Predragom i Stanislavom.

Prema Informerovim saznanjima,tragedija se dogodila juče oko 8.30.

Tuča ašovima

Kako je rekao naš izvor iz istrage, Predrag i Stanislav su kobnog dana na jednoj strani šume, koja je u njihovom vlasništvu, pretraživali teren u potrazi za skupocenim pečurkama, dok su Dejan i Nebojša neovlašćeno tražili tartufe na drugom kraju.

Otac osumnjičenih: Moji sinovi su napadnuti


Otac osumnjičenih Dejana i Nebojše tvrdi da su njegovi sinovi napadnuti.
- Moje sinove su ta braća napala i jednom su polomili nos udarcima ašovom. Šta se posle dogodilo, ne znam. Predrag i Stanislav i ranije su bili grubi prema mojoj deci, terali su ih odavde, čak su jednom preplašili i mog unuka, koji je tada bio u šumi - tvrdi otac osumnjičenih.

- U jednom trenutku braća su se srela u šumi i odmah je došlo do prepirke. Pale su teške reči i međusobno psovanje. Ubrzo zatim oni su se potukli malim ašovima za kopanje zemlje. Predrag i Stanislav su alatom izudarali Nebojšu po glavi, nakon čega je Dejan iz pojasa izvukao pištolj i počeo da puca u njih - rekao je naš sagovornik, i dodao:

- Osumnjičeni Dejan E. je Predraga pogodio jednim hicem u grudi, a Stanislava u stomak i u grudi. Od zadobijenih povreda braća su preminula na mestu zločina. Kada je video šta je Dejan uradio, Nebojša je pozvao policiju i ispričao šta se dogodilo.

Na mesto zločina došlo je nekoliko patrola iz Sremske Mitrovice i zatekla Dejana i Nebojšu kako sede u blizini ubijenih Predraga i Stanislava.
- Oni su odmah uhapšeni, a pronađen je i pištolj iz kog je pucano. Oružje je bilo u Dejanovom nelegalnom posedu i poslato je na veštačenje. Osumnjičeni su zbog brojnih povreda prevezeni u bolnicu gde im je ukazana pomoć - navodi Informerov izvor.

Prijatelji Predraga i Stanislava reporterima Informera su rekli da su njih dvojica bili vlasnici gotovo celog zemljišta i cele šume u kojoj su nastradali.

Foto: Društvene mreže

Dejan i Nebojša E.

Višegodišnji sukob

- Oni su u posao traženja pečuraka uložili sve što su imali. Kupili su najbolje i najskuplje pse u Srbiji, ozbiljno su se posvetili poslu s tartufima. S druge strane, Dejan i Nebojša su imali neko malo parče zemlje u šumi i zbog toga su stalno ulazili na posed Predragu i Stanislavu. Oni su im uzimali hleb iz usta kradući pečurke. Naravno da bi se svako od nas pobunio - priča prijatelj ubijenih, i dodaje:

- Prvi sukob između nih je izbio pre pet godina. Tada nije bilo tuče, već samo psovke i pretnje. Međutim, netrpeljivost je rasla.

Komšije iz Jarka juče su ispričale da su Predraga i Stanislava svi poznavali po tome što su se najozbiljnije bavili sakupljanjem tartufa.
- Ipak, oni su često pravili incidente i terali ljude iz šume. Znam da se i ranije govorilo kako sukob između braće neće izaći na dobro - priča jedan meštanin Jarka. 

Tartufi "hrana bogova"


Tartufi su zbog svoje cene poznati pod imenom "hrana bogova" i "jelo aristokrata". Plod koji raste isključivo pod zemljom, a tražen je zbog više od 400 mirisnih nota koje pojačavaju aromu svakom specijalitetu, otkupljuje se za cenu od 2.000 do čak 8.000 evra po kilogramu. Uzgajanje ove gljive jedan je od najunosnijih poslova svuda u svetu, pa i u Srbiji. Iako se verovalo da ove pečurke ne uspevaju u našoj zemlji, u protekle dve decenije pronađene su desetine vrsta na 250 lokacija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17