• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

11.01.2021

10:53

KORONA ZATVORILA SUDNICU: Odloženo suđenje Aleksandru Zdravkoviću za pokušaj ubistva Milana Beka

Vesti

KORONA ZATVORILA SUDNICU: Odloženo suđenje Aleksandru Zdravkoviću za pokušaj ubistva Milana Beka

Podeli vest

Ponovljeno suđenje Aleksandru Zdravkoviću, optuženom za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine ispred njegove kuće na Senjaku, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 2. mart

Suđenje je odloženo zbog izostanka člana sudskog veća koje sudi ovaj predmet, a koji je pozitivan na virus kovid 19.

U sudu se nije pojavio ni Beko, čije je saslušanje bilo planirano za danas, pošto je obavešten da će suđenje biti odloženo.

Beko, koji u ovom postupku ima svojstvo oštećenog, ranije je, tokom prvog suđenja Zdravkoviću, rekao da bi on mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Zdravković je optužen kao neposredni izvršilac pokušaja ubistva Beka, zajedno sa jednim NN licem.

On je na početku ponovljenog suđenja ponovo negirao te otužbe pred Višim sudom u Beogradu.

Zdravkoviću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji mu je u julu ukinuo osuđujuću presudu i naložio da mu se suđenje ponovi, a tada mu je ukinuo i pritvor u kojem je bio četiri godine.

Zdravković je ukinutom presudom bio osuđen na 10 godina zatvora, a od jula je u kućnom pritvoru.
 
Tereti se za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.
 

Maja Adrovac je u ovom postupku pravosnažno oslobođena optužbi da je pomagala u izvršenju krivičnog dela.

Foto: Tanjug

Maja Adrovac


Ona je supruga Ivana Adrovca, koji je dovođen u vezu sa pokušajem likvidacije Beka, ali nikada nije ispitan niti optužen i trenutno je u Švajcarskoj u zatvoru, osuđen na 14 godina zbog razbojništva.

Na Beka je pucano 14. novembra 2014. godine kada se kolima vraćao s posla u svoju kuću na Senjaku. Tada je ranjen njegov vozač Dragan Dragaš.

Zdravković je optužen da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u opasnost život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku.

Kod Maje Adrovac pronađeni meci i DNK

 

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, u stanu su nađeni meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to nije potvrdilo njenu krivicu.

Ona je i posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena optužbi zbog nedostatka dokaza, mada je ta presuda bila ukinuta i po odluci Apelacionog suda.

Suđenje joj je ponovljeno u zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je bio u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine do jula ove godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija