• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.02.2021

23:25

OTKRIVAMO DETALJE HAPŠENJA MEĐUNARODNE BANDE! Koluvijin vozač "pao" sa 22 KILOGRAMA HEROINA!

Vesti

OTKRIVAMO DETALJE HAPŠENJA MEĐUNARODNE BANDE! Koluvijin vozač "pao" sa 22 KILOGRAMA HEROINA!

Podeli vest

Miloš Tofilović (47) iz Čajetine i još šestorica uhapšeni su jer su švercovali heroin iz Turske u Bugarsku, Srbiju i SAD * Tofilović bio hapšen i u novembru 2019. zajedno s vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom

Čajetinac Miloš Tofilović (47)uhapšen je prekjuče sa šestoricom saradnika zbog šverca 22 kilograma heroina nabavljenog u Turskoj, koji je trebalo da bude prodat u Bugarskoj, Srbiji i Americi! Tofilović je hapšen i u novembru 2019. zajedno sa Predragom Koluvijom (40), vlasnikom plantaže "Jovanjica", gde je zaplenjeno oko 4,5 tona marihuane!

Vođa u Bugarskoj

Kako smo saznali od izvora iz istrage, Tofilović je prekjuče uhapšen u Srbiji zajedno sa Nišlijom M. S. (37), dok su ostali osumnjičeni za šverc heroina uhvaćeni u Bugarskoj. U toj zemlji je uhapšen Žarko Momčilović (40), koji je označen kao vođa ove narko-bande (pogledajte okvir), kao i bugarski državljani D. S., A. N., G. H. i N. H.

- Cela akcija hapšenja ove narko-bande urađena je u saradnji sa američkom agencijom za borbu protiv narkotika (DEA) i bugarskom policijom. U Srbiji su zaplenjena dva kilograma heroina, a u Bugarskoj još 20 kilograma ove droge. Ova grupa je, tokom prošle i ove godine, krijumčarila heroin iz Turske, a zatim je prodavala tu drogu u Bugarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i u Srbiji - objasnio je naš izvor.

Inače, Tofilović je 14. novembra 2019. vozio vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluviju kad su zaustavljeni sa blinkerima na "audiju" i lažnim policijskim dokumentima u blizini Stare Pazove. Istog dana je otkriveno da se na Koluvijinom poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove nalazi jedna od najvećih plantaža indijske konoplje (marihuane) u Evropi. Osim Tofilovića i Koluvije, tada su uhapšena još sedmorica zaposlenih na imanju "Jovanjica".

Usledila je opsežna istraga, koja je rezultirala podizanjem dve optužnice. U optužnici "Jovanjica 1", pored Koluvije, našli su se još Zdravko Milošević, Vladan Živojinović, Stevan Holić, Boban Jovanović, Petar Živanović, Vule Bojović, Branislav Miljević i Petar Hricaj. Optužnica "Jovanjica 2" obuhvatila je pripadnike bezbednosnih službi koji se sumnjiče da su štitili vlasnika "Jovanjice". Na njoj su se tako našli agenti BIA Aleksandar Tošić i Branislav Radosavljević, policajci Radovan Bojović, Zoran Baštovanović i Milan Kendija, dok je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić izbegao hapšenje i za njim je raspisana poternica. U ovom slučaju su optuženi i Koluvijin vozač Miloš Tofilović i Slaviša Milinković. Koluvija se i dalje nalazi u pritvoru, dok je Tofilović krajem prošle godine pušten da se brani sa slobode, ali je prekjuče dolijao zbog heroina.

Marihuana i ulje


Podsetimo, prilikom prvog pretresa Koluvijinog imanja, kako je Informer ranije objavio, primećeno je da na paketima marihuane stoje deklaracije s natpisom "Kosovo". Takođe su pronađene i bočice kanabisovog ulja na kojima je bilo napisano "Mejd in Holand". Na tom ulju je bila ispisana čak i cena u evrima, tačnije pet mililitara je koštalo 349 evra!

Sve to ukazuje da je Koluvija, umesto legalne proizvodnje industrijske konoplje, gajio zabranjenu industrijsku konoplju, od koje se dobija marihuana, ali i kanabisovo ulje, koje se u nekim zemljama koristi za lečenje najtežih bolesti. Koluvija, inače, ima firme i u Severnoj Makedoniji i u Sloveniji, gde je proizvodnja medicinske marihuane legalna. U Srbiji je to i dalje strogo zabranjeno.
Početkom oktobra prošle godine počelo je suđenje za "Jovanjicu 1" i tada su svi okrivljeni negirali krivicu, tvrdeći da su optužbe "van pameti". Za "Jovanjicu 2" još nije zakazan početak suđenja. 

Vođa bande hapšen i 2007. godine

Bugarska policija je u julu 2007. uhapsila Žarka Momčilovića, zvanog Vlasinac, nakon što je ranjen u vatrenom obračunu u elitnom sofijskom naselju Beli brezi. Momčilović je u tom trenutku kod sebe imao dokumente na ime Makedonca Igora Momirovskog, ali ubrzo se našao na slobodi. Za Momčilovićem je ranije tragao i srpski MUP zbog sumnje da je krijumčario deset kilograma čistog heroina zaplenjenog 2003. u automobilu u centru Beograda. Do zaključenja ovog broja Informera nije nam stigla potvrda da li je Momčilović zbog toga bio osuđen na zatvorsku kaznu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija