• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

09.02.2021

22:20

OD LJEPOJE OSTALO SAMO DUGME! Jezivi ostaci zločina klana Velje Nevolje u štek kući u Ritopeku!

Vesti

OD LJEPOJE OSTALO SAMO DUGME! Jezivi ostaci zločina klana Velje Nevolje u štek kući u Ritopeku!

Podeli vest

U štek kući u Ritopeku u kojoj su mafijaši ubijali i kasapili svoje žrtve nađeni biološki tragovi Milana Ljepoje, kao i dugme farmerki "dizel" koje je nosio na dan nestanka. U dvorištu kuće bile zakopane spaljene ljudske kosti!

Policija je u štek kući u Ritopeku u kojoj je mafijaški klan Velje Nevolje ubijao i kasapio svoje žrtve pronašla biološke tragove Milana Ljepoje iz Niša, kao i dugme "dizel" farmerki koje je ovaj pripadnik bande "Pink Panter" nosio na dan nestanka, saznaje Informer!
 

Kako nam je potvrđeno, u dvorišu iste kuće pronađene su i zakopane spaljene ljudske kosti koje su poslate na forenzičku analizu, a pretpostavlja se da pripadaju žrtvama ovog klana.
 

Nema tela, nema dela

Operativne informacije kažu da je Ljepoja zverski ubijen, isečen na komade i istopljen u kiselini
Izvor iz istrage


 

Štek stanovi i kuće
Policija je tokom dosadašnje istrage utvrdila da su Veljko Belivuk - Velja Nevolja i njegovi mafijaši koristili najmanje 30 štek stanova, lokala i vikendica. Međutim, posebnu pažnju istražitelja privukla je vikendica u Ritopeku, jer je utvrđeno da je ona bila glavna baza za mučenje i ubijanje žrtava.


- Belivuk i njegov prvi saradnik Marko Miljković odlučili su da ubiju Milana Ljepoju jer je ovaj, navodno, nameravao da preuzme tržište narkotika u Nišu i da ugrozi Veljine poslove na jugu Srbije. Drugi razlog za ubistvo, kako se sumnja, bio je taj što je Ljepoja, navodno, planirao da ubije Veljinog prijatelja i saradnika iz Niša Marka Andrića... Kako bilo, tek početkom decembra Belivukovi saradnici su na prevaru namamili Ljepoju da dođe na navodni sastanak u Ritopek. U to vreme bezbednosne službe su uveliko pratile Belivuka i njegovu bandu, pa je tako 8. decembra 2020. snimljeno kako Veljin saradnik Dejan Tešić "pasatom" karavan dovozi Ljepoju u štek kuću, iz koje ovaj nikada više nije izašao - prenosi naš izvor.

Foto: Predrag Milosavljević

Uhapšen vođa klana Velja Nevolja

Spisak nestalih za koje se sumnja da su žrtve klana Velje Nevolje

 

* Milan Ljepoja
* Zdravko Radojević
* Goran Veličković Goksi
* Strahinja Marković
* Jovo Kecman
* Lazar Vukićević
* Vukašin Košović
* Filip Marjanović
* Lazar Ilić
* Ljubomir Lainović
* Dario Đorđević
* Aleksandar Grigorijević
* Goran Mihajlović

 


Nakon hapšenja Veljine bande 4. februara, policija je detaljno pretresla imanje u Ritopeku, i tamo su pronađeni delovi odeće Marka Ljepoje, kao i jedno dugme farmerki marke "dizel" koje je nesrećni čovek nosio na dan nestanka! Takođe, u kući i oko nje nađeno je i nekoliko DNK tragova Ljepoje.
- Nađeni su nagoreli delovi farmerki i karakteristično dugme. Takve pantalone je nosio Milan Ljepoja kada je otet. On je tamo, kako govore operativni podaci, zverski ubijen, isečen na komade i istopljen u kiselini. Na to ukazuju i materijalni tragovi, a na imanju u Ritopeku nađene su i zakopane nagorele ljudske kosti, koje su poslate na veštačenje kako bi se utvrdilo kome tačno pripadaju - prenosi naš sagovornik.


Postoje ozbiljne indicije, ali i dokazi, da je Belivukova banda prošle godine na sličan način namamila i likvidirala navijače Crvene zvezde Zdravka Radojevića iz Koteža i Lazara Vukićevića sa Banovog brda, kao i partizanovca Gorana Veličkovića Goksija. Istražuje se i da li banda Velje Nevolje stoji iza ubistava još deset osoba koji su netragom nestale mahom prošle godine.

Foto: ATA/Insajder/Marko Đoković

Štek kuća Velje Nevolje u Ritopeku

Neki od mafijaških "štekova"

* Vikendica u Ritopeku

* Vikendica u Loznici
* Vikendica u Gornjem Milanovcu
* Vikendica u Kuršumliji
* Kuća u Pančevu
* Kuća u Banatskom Brestovcu
* Bunker na Partizanovom stadionu


Branili se ćutanjem
Policija je 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, zatim njegovog najbližeg saradnika osumnjičenog da je lično klao i sakatio ljude - Marka Miljkovića (29), kao i još 18 članova ove bande. Među njima su Boris Karapandžić, Milovan Tadić Miksa (33), braća Miloš (36) i Marko (32) Budimir, Vladimir Grek (36), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Dejan Tešić (38), kao i A. V. (39), N. S. (33), N. L. (41), V. G. (38), N. S. (29), Ž. K. (41) i N. J. (50). Još dve osobe su u bekstvu.


Svim uhapšenima je određen pritvor do 30 dana nakon što su se prilikom saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal branili ćutanjem. Svi oni se, za sada, terete za tri ubistva, više otmica i iznuda, kao i trgovinu drogom i druga krivična dela.
 

Ko je bio Milan Ljepoja? Opljačkao nakit od 11 miliona dolara u Dubaiju

 

Nišlija Milan Ljepoja bio je pripadnik međunarodne bande "Pink Panter" i sumnjičio se za više spektakularnih pljački u inostranstvu. On je u maju 2006. u Lihtenštajnu opljačkao juvelirnicu, ali ga je policija ubrzo uhapsila. Čekajući da istraga protiv njega bude okončana, Ljepoja je u zatvoru povredio ruku, pa je odveden u bolnicu, odakle je uspeo da pobegne.


Već sledeće godine, 15. aprila 2007, Ljepoja je organizovao filmsku pljačku zlatare u Dubaiju, iz koje je ukraden nakit vredan oko 11 miliona dolara. On je uhapšen 2008. u Francuskoj, ali je opet uspeo da pobegne i vratio se u Niš, gde je otvorio diskoteku "Klinika".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 3 godine

Nemojte da se sramotite jer kosti koje su iskopane u dvoristu nisu ljudskog porekla ! Veceras su javili na dnevniku tako da clanak nema smisla i netacan je! Zato ga brze bolje skinite ako imate i malo obraza! Prekinite da stampate base spekulaciji vec verodostojne vesti.

PALI POLICAJCI KOJI SU POMAGALI VELJI NEVOLJI!
Hronika

PALI POLICAJCI KOJI SU POMAGALI VELJI NEVOLJI!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili su zadržavanje do 48 sati pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova P.L. i B.V. zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela

08.02.2021

20:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija