• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

23.03.2021

20:42

VELJA NEVOLJA SMRŠAO 20 KILA U ZATVORU! Naš izvor otkriva kakva je hrana u CZ, šta radi Belivuk tokom dana i kakve pakete dobija!

Vesti

VELJA NEVOLJA SMRŠAO 20 KILA U ZATVORU! Naš izvor otkriva kakva je hrana u CZ, šta radi Belivuk tokom dana i kakve pakete dobija!

Podeli vest

Veljko Belivuk čvrsto odlučio da skine višak kilograma, pa u ćeliji po ceo dan radi vežbe. Psihički se dobro drži, prati vesti o sebi iz medija i redovno prima pakete s hranom

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, smršao je skoro 20 kilograma u poslednjih 47 dana, koliko se nalazi u pritvoru!

Belivuk je čvrsto odlučio da skine višak kilograma, pa po ceo dan u ćeliji radi vežbe. Psihički se dobro drži, prati medijske izveštaje o sebi i saradnicima, i redovno prima pakete od supruge.

Zabrinut

Velja u pojedinim trenucima izgleda zabrinuto, nije mu lako kad čuje da policija ima čvrste dokaze za kasapljenja i ubistva
Izvor iz istrage

 

 

Razdvojen od Mesara
Velja Nevolja je, inače, posle hapšenja, 4. februara, kratko vreme proveo u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde su smešteni pritvorenici koji se terete za organizovani kriminal. Međutim, ubrzo je prebačen u Okružni zatvor (CZ), gde je i danas, dok je Veljin najbliži saradnik Marko Miljković Mesar ostao u pritvoru Specijalnog suda.
- Belivuk deli ćeliju sa još jednim muškarcem, ali ne možemo otkriti njegov identitet. Velja se ne žali stražarima, nema zdravstvenih problema i vreme u ćeliji uglavnom provodi radeći vežbe. Skinuo je višak kilograma i povratio je kondiciju - otkriva dobro obavešten izvor Iniformera.
Prema njegovim rečima, Belivuka u pritvoru posećuje supruga i redovno mu šalje pakete s hranom.
- Velja Nevolja redovno prati medije, sa velikim zanimanjem se interesuje za sve što je objavljeno o njemu. Uprkos tome što ne želi da pokaže da mu je teško iza rešetaka, u pojedinim trenucima izgleda veoma zabrinuto. Nije mu lako kad čuje da policija ima čvrste dokaze za stravična kasapljenja i ubistva i da mu preti čak i doživotna robija - napominje naš izvor.

Foto: Informer

Marko Miljković zvani Mesar


Inače, policija je tokom istrage protiv klana Veljka Belivuka saslušala više od 50 osoba, među kojima je bilo i državnih funkcionera i policajaca iz vrha MUP.
Među njima je i bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koju su bezbednosne službe osumnjičile da je čak i izdavala naređenja Veljku Belivuku i njegovoj zloglasnoj bandi. Ona je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali je uhapšen njen bliski saradnik, bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, koji se tereti da je u aprilu prošle godine urgirao da se Marku Miljkoviću Mesaru vrati blindirani "audi A8", koji je policija prethodno bila oduzela.
Papić je bio u žiži javnosti i zbog slike na kojoj se vidi kako sedi u "ferariju" vrednom 400.000 evra, a koji pripada šiptarskom narko-bosu, izvesnom Bajramiju.

Svedok saradnik
Takođe, uhapšen je i Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske kriminalističke policije i još jedan bliski Dijanin saradnik, jer je odavao službene tajne klanu Veljka Belivuka. Milačić je brže-bolje priznao krivicu i nagodio se sa tužilaštvom, pa je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, uz petogodišnju zabranu rada u MUP. Pretpostavlja se da je Milačić ovako malu kaznu dobio zato što se nagodio sa vlastima, pa će on najverovatnije biti jedan od svedoka saradnika.
Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i 20 njihovih saradnika uhapšeni su 4. februara i od tada se nalaze u pritvoru. Terete se da su, kao članovi Partizanove navijačke grupe "Principi", direktno radili za "kavački klan". Uz svesrdnu pomoć jednog dela MUP i nekolicine drugih državnih funkcionera, Veljina banda je ubijala, reketirala, otimala ljude, prodavala drogu i činila druga najteža krivična dela. 

Dobra ishrana u Centralnom zatvoru

Ishrana u Centralnom zatvoru je, može se reći, sasvim solidna.
Kako smo saznali, doručak i večera uglavnom se sastoje od sličnih namirnica i uz svaki obrok poslužuju se hleb i čaj, a ređe jogurt ili kiselo mleko.
- Pašteta, kuvana jaja, marmelada, viršle i razni proizvodi od sira deo su zatvorskog menija koji pritvorenici jedu po dva puta nedeljno, ujutru i uveče. Alpska salama, slanina, proja i sardina zastupljene su samo jednom tokom sedmice. Ručak se razlikuje po danima, mada i tu ima ponavljanja. Boranija, grašak i pirinač se poslužuju sa piletinom, oslić sa prženim kormpirom, a ćufte sa krompir-pireom - napominje naš izvor iz CZ-a, i dodaje:
- Pasulj sleduje dva puta nedeljno, s tim što se jednom kuva sa povrćem, a drugi put sa slaninom. Uz ručak se tri puta nedeljno dobija i salata od cvekle ili paprike. Voće i kolač nisu tako česti na meniju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Meni

pre 3 godine

Pa ovakav jelovnik sebi ne mogu mnogi u Srbiji da priušte. Izracunajte koliko košta, pa za četvoročlanu porodicu, pa kolika je plata većine, koji rade, a obični su smrtnici. Sve to tamo plaćaju poreski obveznici, mučne nam tatkovine.

Realno

pre 3 godine

Imate kolege zatvorenike u CZ? Uskoro cete im se pridruziti, pa davati infrmacije za N1!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija