• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

28.04.2021

21:16

SRBIJA RASPISALA POTERNICU ZA ZVICEROM! Šef kavačkog klana traže zbog likvidacija u našoj zemlji!

Vesti

SRBIJA RASPISALA POTERNICU ZA ZVICEROM! Šef kavačkog klana traže zbog likvidacija u našoj zemlji!

Podeli vest

Država Srbija raspisala je poternicu za Radojem Zvicerom, vođom kavačkog klana i šefom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, zbog sumnje da je povezan sa više likvidacija u našoj zemlji, saznaje "Blic"

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, nakon što su istražni organi pokrenuli istragu protiv Zvicera zbog sumnje da je naručio brojna ubistva na teritoriji Srbije.

Veruje se da je Zvicer učestvovao u organizaciji najmanje tri ubistva u Srbiji i regionu i regrutovanju novih članova klana u Srbiji, i to preko Belivuka. Drugi Zvicerov bitan saradnik u Beogradu bio je Nikola Vušović, zvani Džoni, koji je, prema operativnim policijskim podacima, vođa vračarskog klana. Kako je glavni "posao" "kavčana" distribucija kokaina, veruje se da su njih dvojica upravo u tom poslu sarađivali sa Zvicerom.

Pojedine informacije pokazuju da srpski istražni organi imaju veliki broj materijalnih dokaza koji upućuju na sumnju da su “kavčani” odgovorni za nekoliko ubistava u Srbiji, ali i u regionu. Upravo zbog toga, Srbija je, između ostalog, raspisala poternicu za Zvicerom.

- Sumnja se da se on krije u Crnoj Gori - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Foto: Predrag Milosavljević/pixabay

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja

Druga poternica

Međutim, od Zvicera ni traga ni glasa. Pored Srbije, vođu "kavčana" potražuje i njegova Crna Gora, čiji istražni organi ne mogu da mu uđu u trag još od februara ove godine. On je sa radara policije ove zemlje nestao nakon hapšenja Veljka Belivuka i njegovih saradnika.

Poslednji put Zvicer je viđen krajem januara kada su Belivuk i Marko Miljković Mare, njegova “desna ruka”, otišli avionom za Tivat, gde ih je dočekao Zvicer i njegovo obezbeđenje. Niti su se krili, niti su tajno ušli u Crnu Goru, štaviše, otvoreno su se vozikali Zvicerovim blindiranim automobilom. Čak su Miljković, Belivuk i Zvicer u jednom trenutku privedeni u Crnoj Gori na informativni razgovor, a potom pušteni. Boravili su na primorju nekoliko dana, a onda su se Miljković i Belivuk avionom vratili u Beograd, gde su ubrzo uhapšeni u sklopu istrage o ubistvima više osoba. Od tada se ništa više nije čulo o Zviceru i njegovom kretanju.

Prošlog četvrtka policija Crne Gore pokrenula je akciju hapšenja pripadnika kavačkog klana, kojom je privela Slobodana Kašćelana, jednog od vođa ove kriminalne grupe. Za Zvicerom, naveli su, raspisali su poternicu.

Foto: Printscreen

Slobodan Kašćelan

Ubistva

Sumnja se da je Zvicer naručio ubistvo navodno "škaljarca" Milića Minje Šakovića, čija je likvidacija sprečena u martu, zahvaljujući holandskim vlastima koje su obavestile crnogorske kolege da se priprema zločin, koji su nakon toga uspeli da identifikuju osumnjičene izvršioce i uhvate ih pre nego što su pokušali da nameru sprovedu u delo.

Kavački klan u sukobu je sa škaljarskom grupom, a rat između njih na ulicama Beograda bukti još od 2015. godine. I jedan i drugi klan su aktivno učvršćivali svoje veze s vođama srpskog podzemlja i tako u velikoj meri preselili svoj sukob na ulice Beograda.

Prošle godine rat je dodatno eskalirao, kada je u januaru likvidiran na Novom Beogradu, Marko Vuković (41), kum Radoja Zvicera. Za njegovo ubistvo, kako se sumnja, plaćen je Nišlija Petar Jovanović, koji je samo nekoliko meseci kasnije, u Ukrajini pokušao da ubije i Zvicera. Napadači su tada na vođu "kavčana" otvorili vatru dok je džogirao ispred zgrade u kojoj živi, primio je nekoliko hitaca, ali je atentat preživeo.

Ubrzo je kavački klan uzvratio udarac, pa je u Beogradu u avgustu bez traga nestao Goran Veličković Goksi, vođa Partizanove navijačke grupe koju je osnovao sa Milošem Kimijem Radosavljevićem, koji se u operativnim podacima povezuje sa škaljarskim klanom.

Samo dva meseca kasnije nestao je i navijač Crvene zvezde Lazar Vukićević (31). Prema sumnjama, iste noći u Srbiji su nestali i Crnogorci Adis Spahić i Damir Hodžić. Kako navode crnogorski mediji, Hodžić je bio jedan od najbližih saradnika, takođe prošle godine ubijenog Alana Kožara, jednog od vođa "škaljaraca". Sumnja se da su Vukićević, Spahić i Hodžić nestali iste noći. Prema nezvaničnim informacijama, Vukićević se pre nestanka telefonom čuo upravo s Hodžićem. Sumnja se da iza njihovog nestanka stoji kriminalna grupa Velje Nevolje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mikic

pre 2 godine

APSOLUTNA podska za policiju, ministra Vulina i predsednika u borbi sa kriminalom. Ubicama glavosecama i njihovim sefovima nije mesto na slobodi

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija