• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infomer/telegraf/kurir

26.05.2021

15:32

ZLOSTAVLJANJE DEČAKA OMETENOG U RAZVOJU UZBURKALO DUHOVE! Škola se oglasila saopštenjem, otac deteta ODMAH OTIŠAO U POLICIJU!

Vesti

ZLOSTAVLJANJE DEČAKA OMETENOG U RAZVOJU UZBURKALO DUHOVE! Škola se oglasila saopštenjem, otac deteta ODMAH OTIŠAO U POLICIJU!

Podeli vest

Povodom slučaja teškog zlostavljanja dečaka oglasila se i škola "Slavko Rodić" protiv čijih je učenika podneta krivična prijava.

- U Osnovnoj školi "Slavko Rodić" dogodio se slučaj nasilja 18. maja. Škola je odmah po saznanju da se dogodila navedena situacija, postupila po Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, kao i po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, i o slučaju odmah prijavila svim nadležnim institucijama - Školskoj upravi Novi Sad, MUP-u, Centru za socijalni rad, koji dalje postupaju prema svojoj nadležnosti - navode iz škole.

Kako kažu, oni, u okviru svoje nadležnosti, takođe postupaju po svim navedenim propisima i preduzimaju sve potrebne mere u ovoj kriznoj situaciji.

- Sprovodi se Plan zaštite na nivou škole i Plan pojačanog vaspitnog rada sa počiniocima. Takođe, organizovana je psihološka podrška učeniku, žrtvi nasilja, od strane škole, Centra za socijlani rad i biće organizovana podrška od strane dečijeg psihologa Dečije bolnice Novi Sad - ističu iz škole.

Kako navode, svakodnevno se vode razgovori sa učenicima i nastavnicima, sa ciljem smirivanja posttraumatskih reakcija i pružanja psihološke pomoći.

Otac dečaka: Nije hteo ništa da mi kaže

- On nije tad ništa rekao, tek posle je rekao da su ga napadali i da su ga terali da radi bezobrazne stvari. Sve je predato nadležnim službama, a šta će dalje biti videćemo u protokolu - kaže nesrećni otac. 

Nakon razgovora u školi otac oštećenog dečaka odmah se uputio u policiju kako bi podneo krivične prijave protiv roditelja dvojice nasilnika. 

Otac je naveo i da je dečak dobio neophodnu psihološku potrebu i da se radi na tome da on psihički bude dobro. Za sada ne ide u školu, a preporuka svih nadležnih je da ne pohađa školu kako ga druga deca ne bi uznemiravala i zadirkivala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Duda

pre 2 godine

Sunce ti krvavo, gde je moja Srbija kad sam ja bila mlada. Ovu su sad sve manijaci od omladine do starih ljudi. Srbija umire polako, ali sigurno. Omladina joj nista ne valja, cast izuzetcima.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija